Újabb menekülthullám érte el Budapestet, főként a háború elől elmenekülő afgánokkal és szírekkel találkozhatunk a fővárosban. Az Origo a nehru parti afgán kolóniát kereste fel, akik hat napja élnek a parkban.

Mivel a nyelvet nem ismerik és közülük csak egy ember beszél angolul, nem tudnak és nem is mernek ételt kérni. Van, hogy több napig nem jutnak élelemhez.

Míg a Nehru part lakói nem sok vizet zavarnak, a Nyugatinál egészen közel-keleti a hangulat. Az Eiffel téren esténként akár 40-50 fős csoportok is összegyűlnek a menekültekből, akik kartonpapír ágyakon vészelik át az éjjeleket.

Mindeközben százával érkeznek naponta az illegális határátlépők Magyarországra. Szerdán 311 határsértőt tartóztattak fel Csongrád megye déli részén. Azt mondják, még mindig jobb nekik itt, mint otthon, itt legalább nem bántják őket. Valóban nincsenek erőszaknak kitéve – mint elmondásuk szerint például a törököknél, ahol megverték őket a rendőrök –, de a Tárki felmérése szerint 22 éve nem volt olyan nagyfokú idegenellenesség Magyarországon, mint most. A megkérdezettek 46 százaléka zárná le az országhatárokat a segítségre szorulók előtt.

Ehhez az elutasító magatartáshoz valószínűleg sokat hozzá tesz a kormány migrációs politikája és a nemzeti konzultációs kérdőív, mely több pontjában rokonítja a terrorizmust a bevándorlással.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Szerencsétlenek. Még nem tudják, hogy egy embertelen, rideg és kiszolgáltatottakon taposó hatalom alatt nyögő országba jöttek. Háború elől menekülnek és itt is meglehet a katonaságot küldik rájuk.
Isten irgalmazzon nekik ezen a földön. De azokon is, akik elhajtják segítség nélkül!

"Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@stirliitz: Egyetértek! A sok analfabéta nagyon hasznos ám az országnak! Lám, Izrael, aki falat épít, és lövet a menekültekre, na az demokrata! :-DDDDD Ott aztán van nácizmus!
stirliitz
@Freewolf: A jogvédő söpredéknek ezt aztán mondhatod! Fel sem fogják a mondandód, csak eszetlenül náciznak, holott Magyarországon nincsenek nácik. Vannak viszont olyan magyar emberek akiknek fontos az ország, a magyarság.
Freewolf
@stirliitz: Tökéletesen igazad van! Természetesen az USA betette a lábát a közel keletre, kirobbantott egy pár háborút, a menekülteket meg fogadjuk mi! Nagyszerű! Az persze nem népirtás és nem nácizmus!
stirliitz
@Freewolf: Ergó, Amerika fogadja be az áradatot. Mekkora szerencséjük van, hogy egy óceán választja el őket Európától.
Freewolf
@stirliitz: Feltalálták már a hajót, repülőt is! Szabjuk ki a kvótát nekik! :-))))
Freewolf
@stirliitz: Az álkulcs megelőzte a harcot! Remélem tudod! :-)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.