A nagyobbik kormánypárt szerint az ellenzék pénteki nyilatkozatai egyértelművé tették: a Fidesz adócsökkentési politikájával szemben több ellenzéki párt is inkább adókat emelne. 

A Fidesz MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kiemelte: az Országgyűlés elé benyújtott jövő évi adótörvényekről szóló javaslat tovább csökkenti "a gyermeket nevelő családok, a munkavállalók, a hazai vállalkozások, a háziasszonyok és az ügyintéző állampolgárok terheit."

Kitértek arra is, hogy a személyi jövedelemadó csökkentésével minden egyes munkavállaló nettó fizetése nőni fog, a gyermeket nevelő családokat pedig úgy tudják leginkább segíteni, ha családi adókedvezmény formájában a pénzt náluk hagyják. Immár ötödik éve ezt biztosítja a családi adórendszer, amelynek bevezetése óta 1300 milliárd forint családi adókedvezményt hagy a szülőknél és eredményesen hozzájárult a demográfiai folyamatok pozitív elmozdulásához is – mutattak rá.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint vissza kell vonni a jövő évi adótörvények javaslatát, mert az a növekedési adóhitellel pont a legnagyobb "közpénznyerteseknek" adna adófizetési kedvezményeket.

Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője nemcsak az alacsony béreket és a magasabb jövedelműek preferálását kifogásolta, hanem azt is, hogy a kisvállalatok mintegy 1 milliárd forintnyi adókedvezményt kapnak összesen, míg a nagyvállalatok és multik mintegy 200 milliárd forintnyit.

A Jobbik szerint átfogó áfacsökkentésre van szükség ahelyett, hogy a kormány "zsebpénzt" kapjon a 2016-os költségvetésben.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Mindig ugyanaz a duma! Az aktuális ellenség meg akar nyúzni benneteket Zemberek! De majd mi, a jóságos Fitymax, majd jól megmentünk mindenkit! Mint már annyiszor tettük, például a banki elszámoltatásnál! Már hányok ezektől de biztos, hogy lesz aki ezt is elhiszi nekik!
Hellcat
Ki is emelt áfát? A sok qrbán/matolcsi- csomagról meg ne is beszéljünk...ez megint nagy böfögés volt a levegőbe.
justhpeter
Jó vicc. Hányszor mondták már ezt ?
pbalage
ez a hülyeség a vótmá kategóriába tartozik.
verum
Pedig az kellene. Az ország csak úgy tud talpra állni, ha saját pénzéből fedezi a beruházásokat, a költségeket és nem hitelből, nem idegen pénzből.
Persze, ha nem saját zsebbe vándorol ismét az adófizetők pénze, hanem oda, ahol a legnagyobb szükség van rá: egészségügy, közbiztonság, oktatás és főként jól jövedelmező beruházások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.