A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) jelenleg semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismer az intézmény esetleges átalakításával összefüggésben, ezért arról nem tud véleményt alkotni – közölte a felsőoktatási intézmény az előző napok sajtóinformációira reagálva szerdán az MTI-vel.

Kedden a vs.hu arról írt, hogy információi szerint "meg vannak számlálva a napjai" a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszának. Úgy tudják, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a Budai vár újjáépítésére fordítsák.

Az egyetem közleményében kiemelte: a felsőoktatás strukturális átalakításával összefüggő várható egyeztetések során fogják álláspontjukat megfogalmazni, ha a felvetődő javaslatok az intézményt bármilyen szempontból érintik.

Hozzátették: meggyőződésük, hogy a BCE a magyar felsőoktatás egyik legelismertebb és legsikeresebb intézménye az általa művelt tudományterületeken, s jelenlegi hatkarú formájában és nemzetközi beágyazottságával kiemelkedő értéket képvisel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.