A Flashmob a szabad szoptatásért Facebook-oldal szervezett megmozdulást azért, mert a Nyugati téren lévő Mekiből állítólag kiküldtek egy szoptató nőt.

A Babanet.hu oldal írta meg az esetet, nekik egy anyuka arról számolt be, hogy az egyik biztonsági őr kitessékelte őt az étteremből. Később a cég közleményben jelezte, hogy náluk minden édesanyának lehetősége van a szoptatásra, nincs és nem is volt érvényben olyan szabályozás, ami ezt megtiltaná számukra. 

Rengeteg szoptató nő szállta meg a Nyugati téri Mekit

Rengeteg szoptató nő szállta meg a Nyugati téri Mekit

Rengeteg szoptató nő szállta meg a Nyugati téri Mekit

Ennek ellenére számos anyuka vonult gyerekkel a helyszínre, hogy így tiltakozzanak a vélt vagy valós bánásmód ellen. Az eseményről az Introblog videót is készített.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
En is anya vagyok, en is szoptattam, de ne haragudjatok meg a velemenyemert: en a mai napig NEM vagyok hive a nyilvanos szoptatasnak, es nem prudsegbol, hanem nagyon sok mas szempont miatt.
Eloszor is: a szoptatas az anya es a pici baba kozott a leheto legintimebb egyuttlet, amit szerintem a Meki ettermi reszeben, vagy barmilyen nyilvanos helyen nem igazan lehet megteremteni.

Masodszor: vannak a szoptatasnak hygienes pontjai: pl. lemosni a cicit, mielott a gyerek rabukna, nehogy esetleg az elozo szoptataskor ottmaradt, megromlott tejmaradekkal valamit beszopjon a gyerek.

Es talan harmadikkent, de nem utolsosorban: ehhez a muvelethez megiscsak elo kell venni azt a cicit, es ez sok embert zavarhat, ha eppen nem is ezeket a modernkedo anyakat.

Kb. 1 honappal ezelott nem akartam hinni a szememnek, hogy a penztaramtol kb. masfel meterre egy fiatal no elokapta a cicijet, es elkezdte etetni a babajat, mikozben az egyik alkalmazott tette a penztarszalagra az arujat, majd vissza a trolleyba, mert anyuka eppen el volt foglalva, ezutan , mikor fizetesre kerult volna a sor, meg nekunk, a penztarosoknak kellett megvarnunk (na meg a soronkovetkezo 5 nagy bevasarlokocsis vevonek!), hogy anyuka nagynehezen felbeszakitsa a szoptatast, es kegyesen fizessen. (A kocsijat igy is egy kolleganonk tolta ki a parkoloba, es o pakolt be a kocsijaba is, mert anyuka ugy ertekelte, hogy a gyermeke ehen fog halni a 10 perces ut alatt, amig hazaernek a bevasarlasbol).

Ne haragudjatok, de ez nekem piszkosul nem tetszik, akarmennyire is trendi, de ez csak az en velemenyem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@karma1: Máskülönben, ha a meki igy gondolkodik, akkor jobb ha bezár..végleg.
az emberek a mekibe azért mennek, mert rájuk tör az éhség, napközben és beugranak valamit harapni... tehát lehet náluk táska, meg táska sőt táska is.. és még kisbaba.. Ha ilyen idiótaság miatt szórakoztatja magát egy IQ-minuszos hatalmat kapott idióta, akkor megnézheti magát a gyorsétteremlánc ki fog hozzájuk bemenni.
karma1
@micfild: Otletnek jopofa, de a hatitatyok tartalmat kivulrol nem nagyon lathatod...:o)) A mostani Felvonulasi teren volt a Voros Sarkany kinai etterem, annak a WC-jebe kivulrol is be lehetett menni, az utcarol, oda is egy hatitatyoban volt a bomba elrejtve: meg is olte a tulajdonosnot a robbanas, meg me'g egy artatlan szemelyt...

Szerintem eleg, ha a lanyok kinyitjak a tatyot, es folulre helyezik az edzocipoiket,...Nincs az az "athletic foot", aminek a szagatol mindenki kirohan majd a Mekibol...:o))
micfild
@X-ray: A biztonsági őrők krva kemény legények.. kislányokkal. kismamákkal, egyedül lévő nőkkel és öregasszonyokkal...
Őket akár fel is rúghatják , rángathatják a földön és megtaposhatják.. mert nekik 400forint az órabérük.
Aki ilyet tesz meg is érdemli, hogy kirúgják, és biróság elé állitsák fogllalkozás körében elkövetett súlyos testi sértésért.
Milyen érdekes, hogy hangoskodó és másokat zaklató kemény legényeknek még a közelébe sem mennek azok a biztonsági őrök.. 2 oka lehet... félnek.. vagy azok a haverjaik.. tehát nekik szabad, másokat zavarni és bántani...
A társadalomra valóban csak kislányok kismamák és öregnénik a veszélyesek...
Gratula az IQdhoz kedves biztonsági őr.
Nem érdemes védeni a mundér becsületét... másként kéne viselkednetek. Akkor nem olvasnál a neten felháborodott posztokat folyamatosan arról, mit művelnek a hatalmat kapott biztonsági őrők.
micfild
@karma1: Neked is érdemes lett volna az eredeti cikkek elolvasni.. A kismama félrevonult egy sarokba. NEM a meki közepén szoptatott.
Tehát senkit sem zavart..
Esetleg azokat az eq nullákat akik arra vannak kihegyezve, hogy folyamatosan azt lessék min lehet felháborodni.. és ha látnak egy babát, egyből az ugrik be nekik,, na, biztos szoptatni fogja az anyja.
karma1
@micfild: Fene tudja,... A cikket elolvastam, tudom, hogy nem a Meki "kozepen" szoptatott, de nekem valahogy megse szimpatikus az elso beirasomnak megfeleloen,...:o(( De ott is irtam, hogy ez csak az en velemenyem, es tudod, lehet hogy oreg vagyok, de nem prud, es ezt az en szoptatos-anyuka koromban elkepzelni sem lehetett. A gyerekre valahogy mindig ra kell keszulni, mindig kell peldaul vizet, egy kis kekszet, vagy egy banant vinni (ha a gyerek nagyobb), es mindig legyen nalad melegebb ruha is, sapka pedig feltetlenul, meg pot-pelenka. Szoval bizonyos dolgokat lehet elore kivedeni, megoldani, viszont az elso hozzaszolok kozul valaki idezte, hogy a gyereknek valami cumi-frasza, vagy -fobiaja volt, es ezert a cumisuveg szoba sem johet nala (!!!), na, ettol azert dobtam egy ha'tast! Na, mindegy, most huzok aludni, mert mindjart holnap van, es mennem kell dolgozni, legyen szep napod ma es holnap is...:o))
Equilibrium
@micfild: te is szoptatsz? Olyan hevesen véded a közterületen szoptató nőket, hogy az már fááááj... Ugye te férfi vagy? Szereted nézni a cickókat :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.