A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös tanulmánya szerint Magyarországon 30-50 ezer gyermek éhezik minden nap.

Ezek a gyerekek minden nap éhesen mennek iskolába, vagy fekszenek le aludni.

Kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem juthat elegendő élelemhez, azaz kríziséhezők – mondta el az InfoRádiónak Marozsán Csilla, a tanulmány egyik készítője.

A kríziséhezés azt jelenti, hogy nem folyamatos az éhségállapot, hanem vannak bizonyos időszakok, amikor ez inkább megjelenhet – akár nyáron, amikor nem érik el az intézményi ellátásokat, vagy a hónap végén

- fejtette ki a szakember.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély programjának szakmai vezetője hozzátette: főként a nyári szünet jelent nehézséget, mert ilyenkor nincs közétkeztetés. Az önkormányzatok 2002 óta pályázhatnak szociális nyári gyermekétkeztetésre, de a legszegényebb régiókban sokszor még ezt sem tudják vállalni.

Nincs meg az az önerejük, ami kell ahhoz, hogy mégis belevágjanak. Lehet, hogy nincs meg a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy étkeztessen nyáron, vagy humán kapacitása, mert nyáron szabadságra kell engedni a konyhásokat, ha egyáltalán van a településen még iskola

- fogalmazott Marozsán Csilla.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
@Senara: Majd jön a mi "maláji tigrisünk" és kifejti,hogy a szülők a hibásak,mert dohányoznak és nem nála dolgoznak,ahol rendes fizetést ad.Ráadásul az egyházi óvodában sem hallott ilyenekről az asszony,tehát nincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@prime777: Majd priviben, sok itt a hiéna.
szandokan
@Horizont: Mi a bajod már megint? Mi a francért hiszed, hogy én töröltetem ki a kommenteted? Az utóbbi időben sorra töröltetnek ki hozzászólások, amelyekben esetleg káromkodás, cigányozás, vagy egyebek vannak. Ne láss rémeket, nekem (eddig) nem volt bajom veled. Remélem, így is marad.
szandokan
@Mobil123: Szerintem nem az a lényeg, hogy mi lett volna, ha nem lett volna a Kádár rendszer meg a rendszerváltás, hanem hogy mi lett volna akkor, ha én meg sem születek? :-)
szandokan
@m.macskosz: Sok feketézőt láttam már életem során, és az is adócsaló, aki nem kér számlát, mert úgy olcsóbb, persze utána reklamál, meg a szerelőt szidja. Az nem lehet példaértékű, hogy majd ha a másik is kér, én is kérek, mert ezért nem lesz soha vége.
m.macskosz
@szandokan: Addig, amíg legfelső szinten úgy működnek a közbeszerzések, a milliós beosztások osztogatása, az eu-s pénzek lenyúlásai, addig te ne papolj nekem Mari néni számlaadásáról, meg arról, hogy nem kérek számlát fél kiló krumpliról!
Az követelhet tisztességes adózást az állampolgároktól, aki maga korrekt!
A kormány nem az.
Nagyon NEM!
Mobil123
@szandokan: Akkor egy emberrel kevesebb lenne itt aki dicsekszik. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.