Az elmúlt hónapokban gőzerőre kapcsolt kormányzati kommunikáció minden erejével azon van, hogy a bevándorlással tematizálja a közbeszédet – írja az Index.

A Vasárnapi Hírek és a Publicus Intézet közös felméréséből az derült ki, hogy

a hazai lakosságot nem az foglalkoztatja, hogy kik menekülnek Magyarországra, hanem hogy kik menekülnek el innen.

A megkérdezettek 57 százaléka tartja problémának a kivándorlást, 23 százalék a bevándorlást. A bevándorlás témája leginkább a Fidesz-szavazóknak jött át, de még ha csak kevéssel, közülük is többen tartják égetőbb problémának a kivándorlást, mint a bevándorlást.

A jobbikosok között nem sokkal kevesebben tekintenek nagy gondként a bevándorlásra, mint a fideszesek, viszont a kormánypártiakhoz képest jelentősen, 20 százalékkal többen gondolják problémának, hogy fogy a magyar Magyarországról.

A közvélemény-kutatás arra is rákérdezett, miért mennek el a magyarok. 36 százalék politikai okokat említett, 62 pedig gazdaságiakat, azaz, hogy nem tudnak megélni a fizetésükből.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Magyarországról tömegesen menekülnek az emberek, igyekeznek külföldön biztos egzisztenciát teremteni maguknak, szerencsére a legtöbbjüknek sikerül is.
Nagyon ritka madár az a külföldi, aki éppen Magyarországon szeretné megvetni a lábát.
A kormány tombolva hazudik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@brutus: Az én munkám nem a csalásról szólt soha sem, de azt hiszem, neked is kár volna ezt elmagyarázni. Sajnos ma az emberek zöme ha meglátja, hogy valakinek jól megy, szarik arra, hogy legalább megkérdezze, hogyan sikerült erre a szintre eljutnia, egyből utálja, mert biztosan egy csaló, tolvaj. Amíg ez a mentalitás, nincs is miről beszélni.
eszegfu
@szandokan: Szerintem meg a fejétől büzlik a hal! Először is a Nav áll igy hozzá: ha vállalkozó vagy, biztos egy rohadt, szemét csaló vagy. Tisztelet a kivételnek, de eleve ugy állnak hozzá! A másik pedig -- akármilyen hülyén is hangzik -- megkérdezném a leggazdagabb 100 magyar embert, köztük mondjuk Mészáros Lőrincet: kedves bátyám hogy csinálta?! Ő nyilván egy jó gázszerelő volt a rendszerváltás előtt, sőt utána is, majd Simicska "kikopott" és hogy-hogy nem hirtelen tehetséges lett és jól is él. Végül az a véleményem, ez nem mentalitás kérdése, hogy igenis azt gondolom: nem éppen egyenes uton jutott oda, ahol most van.
brutus
@szandokan: Kivetel lehetsz, de elhiszem. Csak a legtöbb embernek ez nem adodik...masreszt te is pontosan tudod, hogyan zajlanak a dolgok az orszagban, vagy nem ???!!! Nem hinnem !
Azt meg hogy hogyan lehet (meg reszben is) egy FideSSt partolni meg vegkepp nem ertem.
Ertelmes ember ilyet NEM TEHET...KIZART DOLOG. LOPNAK, CSALNAK es HAZUDNAK
brutus
@szandokan: A te munkad lehet, hogy nem a csalasrol szol, de a FIDESS "munkaja" meg csakis arrol !! TEJHAT: Te se partolhatnad !!
szandokan
@eszegfu: @brutus: Nem mondtam soha, hogy nincsenek a Fideszben olyan emberek, akiket nem tennék ki onnan. Ott van például Mészáros, Habony, az egész KDNP, stb. Én már évtizedek óta végzem a munkámat, fejlesztek, újítok (félve említem meg ismét a két szabadalmaztatott technológiámat), szóval ezek a 2010 óta történt meggazdagodások bizonyos embereknél valóban felháborítóak. Viszont én látom a Fidesznek egy másik oldalát is, és éppen ezért tartom őket alkalmasnak az ország vezetésére, kivéve ha nem jön egy olyan párt, amelyik alkalmasabb lenne erre a feladatra. Egyelőre nincs ilyen.
eszegfu
@szandokan: 22:14 Nem kötekedésből, pusztán kiváncsiságból...irjál légyszives a Fidesz "másik oldaláról" legalább 1 témát! Kösz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.