"Keresztre vagyok feszítve. "Karaktergyilkosság" zajlik épp. Nem is érzem jól magam" – mesélte a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt legújabb interjújában. Szerinte a vádak "egytől egyig rosszindulatú rágalmak", egyébként két hét alatt 8 kilót fogyott – mondta a Hír24-nek.

Gömöri úgy fogalmazott, az MPB kiemelten közhasznú szervezet, a felügyelő bizottság minden évben átvizsgálja őket. Bár ez nem kötelességük, de még független könyvvizsgálói jelentést is készíttettek, minden jelentés elérhető a honlapjukon.

Amíg nem kapott díjazást az MPB elnöki posztjáért, addig elmondása szerint vállalkozásaiból élt Gömöri. Azt pedig cáfolta, hogy most milliós fizetése lenne.

Sok mindent mondanak, írnak, hangzik el a televízióban, ami nem igaz. Nincs milliós fizetésem. 420 688 forintot keresek

- tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy 10 milliós luxusautót vett neki a szövetség, és két alkalmazottjának is egy-egy ötmillióst, azt felelte, egy Volkswagen Passattal, mint szolgálati autóval intézi a bizottság ügyeit és nincs benne különösebb extra, sem bőrülés.

Az MPB tulajdona, és személyes kapcsolataim révén 1, 8 millió forintos kedvezménnyel vette részletre 7,5 millióért. A másik kettőre, a két Polora is jelentős kedvezményt kaptunk. A kettő együtt volt nagyjából hatmillió, kedvező részletfizetéssel.

A kétmilliós, túlszámlázás-gyanús tenerifei edzőtábor kapcsán azt közölte, hogy jogi lépéseket tesz az ezt megíró Bors ellen, a pénzösszeget pedig 8 hónapos szervezési munkára fizették ki az edzőtábor részéről kizárólagossággal rendelkező magyar származású szakembernek. Gyermeke utazását pedig külön ő szervezte és "természetesen saját számlájáról fizette".

Hogy kik akarják "kitörni a nyakát", arról "sejtése van":

Van 3-4 sportoló, aki anyagilag érintett ebben a káoszban, vannak, akik személyes sérelmükért bosszúéhesek, mert csökkent a támogatásuk, kikerültek a válogatottból. Érzékeljük a paralimpiai részvételre esélytelen sportágak törekvését is egy új pénzügyi elosztás érdekében a paralimpiai felkészülés során. Ez a társaság rendkívül aktív, mert érdekeltek.

De nem mond le, mert ahogy fogalmaz:

Kollégáim áldozatos munkájával létrehoztunk valamit, amibe nem kapaszkodom, de nem is szívesen engedném el.

Frissítés: Gömöri nemcsak a Hír24-nek adott interjút ma, hanem sajtótájékoztatót is tartott. Ezen arról beszélt: rendőrségi és ügyészségi vizsgálat kezdeményezését javasolja, amiért szerinte a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőivel szemben többen egy "minden részletében megkonstruált, hazug lejárató kampányt folytatnak".

Az MPB elnöke elmondta, pénteken egy terjedelmes, hetekre visszanyúló elektronikus levelezést tartalmazó dokumentációt juttattak el hozzá, amely egyértelműen bizonyítja a lejáratási kísérletet.

Gömöri Zsolt megnevezte a lejáratási kísérlet részvevőit, elsőként említve Nagy Zsigmondot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi igazgatóját, majd ide sorolva Tamás Henriette Brigittát, az MPB korábbi munkatársát, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságnak szakértőjét, Zachár Attilát, az MPB közelmúltban megszüntetett erőemelő szakbizottságának korábbi vezetőjét, valamint Sas Sándor fekvenyomó parasportolót.

Az MPB vezetője szerint a levelezésből kiderül, hogy a szervezet vezetése ellen indított lejárató kampány április 15-re vezethető vissza, amikor Zachár Attila megtudta, az elnökség megszüntette szakbizottságát, majd erre Nagy Zsigmond úgy válaszolt "jó volna megszabadulni az MPB elnökétől".

Gömöri Zsolt szerint a lejáratásban részvevők azokat a dokumentumokat használták fel ellene, amelyek akkor kerültek ki az MPB irodájából, amikor Mexikóban tartózkodott a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) meghívására.

Az MPB elnöke szerint az RTL Klub és a HírTV "dobta fel" az MPB ügyeit május elején, majd később Zachár Attila készítette a lemondatását sürgető névtelen sportolói levelet, míg Tamás Henriette Brigitta az ügyészségnek szánt beadványt állította össze.

Gömöri Zsolt közölte, május 26-a keddre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, és javasolta, hogy az etikai és jogi bizottság indítson vizsgálatot a levelezésben érintett minden személlyel és szervezettel szemben.

Az MPB vezetője emellett felkérte az elnökséget, hogy a teljes levelezést juttassa el a MOB elnökének és a sportért felelős államtitkárnak, továbbá forduljon a rendőrséghez és az ügyészséghez.

Gömöri Zsolt a sajtótájékoztatón nem válaszolt újságírói kérdésekre.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
aszongya fogyott.. hát persze..most nem jár zabálni, otthon kuksol...

van ennek fogalma, milyen fogyatékkal élni? asszem nincs, bár látja, kiktől ette el a falatot..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Orbánnak ebben az ügyben kellene halál büntetésről beszélni!
Milliós fizetés mellett vissza nem térítendő támogatást adni,akkor amikor havi 20 ezer forintból tengődnek ezek a beteg emberek,akikre büszkék lehetünk.
Azokra is kellene alkalmazni a halálbüntetést akik megszavazták engedélyezték a 3 millió kifizetését! Ez miatt nem mehettek olimpiára mert arra már nem volt pénz.
Ezt a genny ládát fontosabb volt támogatni?
szandokan
@prielle: Szerintem meg igenis megszokták várni. Se Bajnai, se Veres, se Gyurcsány nem került rács mögé még.
sziha
@szandokan: es folytathatnank a sort a regnalo kormany tagjaival...
hetöndöe
És mit fogsz mondani a rendőröknek te tetű?A csúnya bácsik el merték mondani, mennyit loptál?
prielle
@szandokan: Mit tud felhozni ellenük? Csak nem azt, hogy jóval kisebb étvágyúak voltak, mint a mostaniak? Csak nem azt, hogy sokkal kevesebbet hazudtak a mostaniaknál? Csak nem azt, hogy lényegesen alázatosabbak voltak a mostaniaknál?
Knapp75
@szandokan: Hja, de Bajnai, Veres és Gyurcsány ellen nem is folyik semmilyen vizsgálat. Vagy te máshogy tudod?

Egyébként Gömöri rács mögé került?
Egyáltalán miről beszélsz?
Az még nem ítélet, ha egy fórumon felvetik valaki felelősségét. (gondolom, akkor is háborogtál, amikor Simon Gábort őrizetbe vették, csak most hirtelen nem találom)

A fizetés nagysága meg relatív. Nem mindegy, hogy egy piacon működő cég ad neki ennyit vagy az állam. (itt az állami támogatásból jut neki pénz, nem a parasport termeli meg a bevételeket)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.