A környezetszennyezés okozta károk mellett napjainkban a "lelki-szellemi környezetszennyezés" ellen is védekezni kell – mondta Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője a keresztény civil szervezetek országos fórumán, csütörtökön a Parlamentben.

Harrach Péter a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontossága mellett "a teremett világ" védelmét hangsúlyozta, hozzátéve: az ember ennek a világnak a gazdája. Nem teheti tönkre, és védenie kell azoktól, akik ezt megteszik – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője tolmácsolta Áder János köztársasági elnök üdvözletét, majd arról beszélt, hogy globálisan 1,7 Földet "használunk el" időarányosan, de csak egy Földünk van.

Kitért arra is, hogy jelenleg a világ lakosságának 52 százaléka él nagyvárosokban, ez az arány 2050-re 70-75 százalék lehet. Hetente egymillió ember költözik nagyvárosokba, de csak töredéke tud infrastruktúrára, biztos élelmiszerellátásra támaszkodni, s 1,5 milliárdan várnak arra, hogy hozzáférjenek az elektromos áramhoz – vázolta a helyzetet.

Megjegyezte: 2030-ra 50 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség a Földön, eközben kétharmad magyarországnyi termőföldet veszítünk el évente a rossz gazdálkodás miatt.

Összegzése szerint vízválság előtt állunk, és sok konfliktus középpontjában már elkezdtek megjelenni a víz- és a klímaproblémák. Gyors ütemben haladunk a klímakatasztrófa felé – mondta Kőrösi Csaba, egyúttal reményét fejezte ki, hogy ezt nem fogjuk elérni.

Rámutatott: ha a fenntartható fejlesztési célokról szóló javaslatcsomagnak csak a felét sikerülne megvalósítani, akkor az olyan "ugrás" lenne, mint az ipari, illetve a digitális forradalom.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára a nemzeti energiastratégia fő célkitűzéseit összegezte. Az MTI-hez eljuttatott előadása szerint a globális klímavédelmi kihívások, a világviszonylatban csökkenő fosszilis energiatartalékokkal való fenntartható, felelős gazdálkodás és az erőforrásokért folyó verseny aláhúzza a biztonságos energiaellátás szavatolását mint elsődleges energiapolitikai prioritást. Ezért minden nemzetnek stabil értékeken nyugvó, jövőbe mutató stratégiával kell rendelkeznie, amely irányt mutat az energetikai kihívások megoldására – közölte.

Az energiastratégia Magyarország földrajzi adottságaira és a hagyományos energiahordozók versenyképesen kitermelhető készleteire vonatkozóan határozza meg a hazai energiapolitika szükségszerű irányait. Iránytűként megmutatja, miként lehetséges az elsődleges nemzeti érdekeket szolgálva garantálni az ellátásbiztonságot, a legkisebb költség elvének figyelembevételével, miközben a környezeti szempontoknak is teret biztosít – mutatott rá az államtitkár.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
"lelki-szellemi környezetszennyezés" ellen is védekezne " mondja aki vizet prédikál és bort iszik , aki kufárkodik emberek munka lehetőségével , aki melegellenes , de nem szól ha egyházi tanár tapizza a fiukat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ellened kell védekezni ,,megélhetési xarzsák,,!!!
Toby
Könnybe lábadtak csámpás szemeim, ennyi szép szót olvasván, ezért bukott meg az Mszmp is, mert ilyen harrachok magyarázták a tutit taggyűléseken, utána a zemberek a helyi kocsmában könyvelték el, hogy a párttitkár az ősbarmok egyike !
Toby
Könnybe lábadtak csámpás szemeim, ennyi szép szót olvasván, ezért bukott meg az Mszmp is, mert ilyen harrachok magyarázták a tutit taggyűléseken, utána a zemberek a helyi kocsmában könyvelték el, hogy a párttitkár az ősbarmok egyike !
Senara
"lelki-szellemi környezetszennyezés" ellen is védekezne " mondja aki vizet prédikál és bort iszik , aki kufárkodik emberek munka lehetőségével , aki melegellenes , de nem szól ha egyházi tanár tapizza a fiukat !
justhpeter
Nekünk azok ellen kell védekeznünk, akik kereszténynek vallják magukat és kiadják a baltás gyilkost, akik kereszténynek vallják magukat és olyan egyházügyi törvényt alkotnak, amit még a pogányok is undorral köpködnek meg, akik kereszténynek vallják magukat határtalan arroganciával olyan vasárnapi boltbezárást szavaznak meg, amit még saját szavazótáboruk is ellenez.
Nyugodjon meg tehát Harrach képviselő, ő a szememben nem keresztény, nem demokrata és nem úr. Azaz egy rakás senki.
kkalman
A védekezést nem lehetne ennek a szellemi, lelki és nagyon is valós szemét eltakarításával kezdeni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.