meteorológiai nyár első hetében melegszik az idő, jellemzően 30 Celsius-fok körüli meleg lesz, helyenként akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Június elsején, hétfőn többórás napsütés várható, de helyenként kialakulhat záporeső, akár zivatar is (nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegységben). Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarok környezetében lehetnek átmeneti viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz melegebb.

Kedden és szerdán napos idő várható, csapadék nem valószínű. Kedden a leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 26-30 fokig melegszik a levegő. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb 28 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön is sok lesz a napsütés, de helyenként zápor, zivatar is lehet. Északkeleten néhol megerősödhet a szél is. A minimumhőmérséklet 13 és 18, a maximumhőmérséklet 28 és 32 fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt derült, csapadékmentes idő várható, de főként keleten többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappal 25-30 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17, vasárnap 13 és 18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton várhatóan 26 és 31, vasárnap 28 és 32 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.