Habony Árpád ötlete lehetett, hogy a Napi Gazdaságot vegyék át és alakítsák át napilappá. Ugyanis a tanácsadó nehezményezte, hogy a gazdasági lapok "balliberális orgánumok" mind – ez derül ki többek között a Magyar Narancs eheti számából.

Mint ismert, a lapot a Magyar Nemzettől felmondó Liszkay Gábor vette meg a kormányközeli Századvégtől – a híresztelések szerint mindössze 1 forintért. A Napi Gazdaságnál dolgozó újságírók szerint már a századvéges időkben is voltak "rázósabb dolgaik" az akkori főszerkesztő, Barcza György "megfelelési kényszere", illetve az újságírók öncenzúrája miatt, de akkor még nem volt direkt kormányzati befolyás.

Liszkay egyébként a stábját is magával hozta, ami a Napi Gazdaság korábbi kollégáit nem érintette túl jól, állítólag volt olyan, akinek az új kolléga azt mondta: "mától én ülök itt", majd elfoglalta a helyét. Más az impresszumból tudta meg, hogy megszűnt a pozíciója. Sőt, a források szerint olyan újságírót is kirúgtak, aki nyugdíj előtt állt, így ebből még per is lehet.

A cikkben főként a Napi Gazdaság közéleti lappá alakulását járja körül a Magyar Narancs, de szó van benne arról is, hogy állítólag 1 milliárd forintot ajánlott Andy Vajna Simicska Lajosnak a Heti Válaszért.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Honnan is van a ,,fodrász, paróka készítőnek,, erre 1 milliárdja???
Hát a mi adónkból!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Honnan is van a ,,fodrász, paróka készítőnek,, erre 1 milliárdja???
Hát a mi adónkból!!!
wagabund
nyugalom...egymilliárdot ajánlhatott...az még messze nem a vételár..

most sok minden ki fog derülni a nagyhirtelen tartott adó, és egyéb vizsgálatnál, aztán vajna nagylelkűen megveszi egy forintér a pocsék állapotban lévő lapot...

na, ugye milyen jóember?
justhpeter
Nem is merek arra gondolni, hogy Vajna stróman. Ha igen, akkor kinek a strómanja. Megint össze vagyok zavarva. Vajon mennyi pénzt hozhatott magával Vajna amikor idejött, hogy még mindig ennyi mindenre futotta ?
papa.49
@justhpeter: Pedig biztos hogy az, több üzletben is...
Senara
@justhpeter: Vajnára szabták a játékautomata és kaszinó bizniszt . Fedősztorinak kapta a filmügyi biztos kinevezést .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.