Intenzív és sürgősségi osztállyal is rendelkező kórház építését tervezi Erdélyben a magyar kormány Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szerint. Erre azért van szükség, mert a romániai magyarok sokszor a magyar egészségügyi ellátást veszik igénybe a román helyett, azért is, mert Romániában alig van már magyar orvos és ápoló, ezért a határon túliak alig tudják megértetni a panaszaikat – mondta el a Magyar Nemzetnek.

Az erdélyi kórház Romániával együtt, de magyar állami finanszírozásból működne.

A bejelentés annak fényében meglepő, hogy Zombor egy tegnapi konferencián elismerte: az Európai Unióban az egészségügyre fordított GDP-arányos költés még mindig Magyarországon a legalacsonyabb, az egészségügyi dolgozók bére az európai uniós átlag alatt van.

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Remek ötlet.
Magyarországon az egészségügyben úgysincs több megoldandó probléma, a fölösleges pénzt sincs hová tenni már, szóval hajrá.
De a következő kórházat, ha lehet, Londonba tervezzétek. Ott legalább lesz elegendő magyarul tudó személyzet is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
"Az erdélyi kórház Romániával együtt, de magyar állami finanszírozásból működne." - hagyjál már, a magyar állam először is a magyar, Mo.-on működőn kórházakat finanszírozza, aztán, ha ez megvan, jöhet a az erdélyi.
Mirabilis
Tiltakozom! Ne épüljön magyar - az én pénzemből - pénzből romániában kórház. Rakják rendbe a magyarországi kórházakat az erre szánt pénzből, én szeretnék és a hozzátartozóim emberhez méltó kórházi körülményeket.
Mirabilis
"magyar állami finanszírozásból működne." - ne bőszíts b...meg. A magyarországi kórházakat nem tudjátok finanszírozni.
Mirabilis
"magyar állami finanszírozásból működne." - a magyarországon élő magyar emberek egészségügyi ellátásának terhére? Vagy miből? Elmész a sunyiba, az itthoni kórházakra sem költötek, de újat építenétek romániában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.