A Napi Gazdaság online kiadásában szombaton megjelent információ szerint a nemzeti konzultáció eredményei alapján a Fidesz-frakció még a nyári törvényhozási szünet előtt lépni kíván a bevándorlás ügyében.

Mint írják, már feldolgozták a bevándorlással kapcsolatban rendezett nemzeti konzultáció első százezer visszaérkezett levelét, s a válaszok nagy többsége szerint az emberek szigorú intézkedéseket várnak a kormányzattól. Ezért már vizsgálják, "hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása".

A cikk szerint elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma növekszik ijesztő mértékben: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti.

További aggasztó jelenségként említi a lap, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@wagabund: Tízezrével a lószart, elterelik a figyelmet a Qaestor meg a többi
botrányukról !
Sikerült !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@JAJMÁR: Így igaz! Mondatod második felét le se mertem írni, mert rám pirítanak, hogy én is csak tátom a számat, ahelyett, hogy ...:-(((
wagabund
ha az a félmillió ember,-- aki líbiában várakozik az átkelésre, hogy az unijóba jusson--az tényleg besurran, akkor az unijó letérdel...

és akkor mi balkániak igencsak szarban leszünk...
Vizual
Viszont ha drótkerítést húznak fel a déli határon, mint ahogyan a köztévén elhangzott, akkor nem csak bejönni nem lehet de kimenni sem ha egyszer úgy döntenek. Minek akkor ez a rengeteg stadion ?
Anna Mária
@wagabund: Annyira vicces, ahogy rettegtek! :)))
kamazuka
Ez ugyan nem vicces,de tudja valaki mennyi volt tegnap a határszám?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.