A Napi Gazdaság online kiadásában szombaton megjelent információ szerint a nemzeti konzultáció eredményei alapján a Fidesz-frakció még a nyári törvényhozási szünet előtt lépni kíván a bevándorlás ügyében.

Mint írják, már feldolgozták a bevándorlással kapcsolatban rendezett nemzeti konzultáció első százezer visszaérkezett levelét, s a válaszok nagy többsége szerint az emberek szigorú intézkedéseket várnak a kormányzattól. Ezért már vizsgálják, "hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása".

A cikk szerint elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma növekszik ijesztő mértékben: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti.

További aggasztó jelenségként említi a lap, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@wagabund: Tízezrével a lószart, elterelik a figyelmet a Qaestor meg a többi
botrányukról !
Sikerült !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
eddig hogy őrizték a határt, ha már sengeniek vagyunk? valami itt nagyon sántít, hogy tízezrével jönnek át a zöldhatáron..vagy nincs ott határőrség, vagy elfordulnak?

annyi ráérő ember van, tessék toborozni, beöltöztetni, oszt csatárláncba a határra..még fegyver sem kell..na jó, legyen némelyiknél petárda..
wagabund
ma hallottam a rádióból, hogy tőlünk délebbről kimondottan noszogatják a már ottlévő, messziről jött idegeneket, hogy menjenek tovább..
arra.. ahol ki van írva, hogy Hungary, az már az aranyélet...

szerencsétlenek meg jönnek...jönnek...jönnek..
lópicigáspár
Vasfüggöny, aknamező, jelzőrakéta rendszer! De lehet elég volna az általuk elbarmolt határőrséget visszaállítani!
Senara
Orbán elvtárs kerítés, vagy fal kell . Netán EU szóvá tenné , itt a válasz ...nem ők vannak kizárva , mi vagyunk bezárva és ehhez ragaszkodunk !
Anna Mária
Eddig sem volt megtiltva Magyarországnak a schengeni határ őrizete, sőt, egy csomó pénzt kapott rá az EU-tól.
Clavigo
Orbán elvtárs...oszt a nyugati határt mikor akarod lezárni ?? Mert ,ugye mindenki minket irigyel,,feltételezem,,hogy nyugatról is " tódulnak " a megélhetésiek Orbánisztánba...Időbe szóljál,,,konzultálj..,plakátozzál,,,nehogy "beragadjak " a privát Nemzeti Tébolydádban...
silber13
@lópicigáspár: Ja! Meg időnként tüzérségi zárótűz, némi szönyegbombázással egybeekötve!
nyanya001
@wagabund: Tízezrével a lószart, elterelik a figyelmet a Qaestor meg a többi
botrányukról !
Sikerült !!
36
@Anna Mária: Ez így van. Az osztrákok, még manapság is megállítják a magyarokat a határnál. Hiába vagyunk schengeni övezet. Volt hozzá szerencsém. Karintiából jöttünk vissza busszal és 40 iskolás gyerekkel. Akkor is kérték az utaslistát és benéztek a csomagtérbe is.
A magyar kormány, nem volt előrelátó. De gondolom a pénzeket zsebre rakták, a határőrséget meg feloszlatták.
paolo006
Elég lenne VIGYÁZAT FIDESZ VESZÉLY!!! feliratú táblákkal végig rakni. Visítva menekülne az összes.
36
@nyanya001: Egyetértek veled. Egy normálisan működő országban, nem kell a minden héten jelentkező botrányokat takargatni. Csak nálunk a regnáló hatalomnak ez betegesen kapóra jön és növeli a populizmust az egekig, az eddig szétcseszett ország bajaival. Egészségügy, tömegközlekedés, sikkasztás, bevándorlás, paralimpikonok, úszó vb. stb.Autópályáink 3X drágábban épültek, minden más országénál. És a 4-es metró is majd 15 évig épült. Ez az ország, még mindíg egy nagy TSZ. Aki éri, viszi a cuccot, ami látszólag nem hiányzik senkinek, csak ha nem az elit viszi, akkor tűnik fel.
Anna Mária
@36: A magyar kormánynak nem szokása az előrelátás, de a kormányzás sem.
Hisztériásan nyilatkozgatnak meg kapkodnak.
nyanya001
Ha vennének letelepedési kötvényt, nem lenne probléma, merről jönnek,
az sem számítana, ha rablógyilkosok lennének !
36
@Anna Mária: Ez így van. Ma, hívtak Trianoni megemlékezésre. Nem megyek. Azért nem megyek, mert bár szomorú dolog a területek elcsatolása, de nagyrészt akkor is azért történt, ami történt, mert a senkiházi politikusaink mentek ki versailles-ba, aláírni. Budapesten meg kiállt az akkori honvédelmi miniszter és kihirdette, megduplázzák a katonák fizetését. Csak tegyék le a fegyvert. Letették a fegyvert a pénzért, de azóta is megy a síránkozás. Mint egy hülye, brazil szappanopera. Mindegy hogy az 1., vagy a 100. részét nézed, mindíg ugyanaz a téma. És az újkori politikusaink sem tudták/tudják megbecsülni, ezt a megmaradt, 93 ezer négyzetkilómétert.
nevemnick
,,...első százezer visszaérkezett levelét, s a válaszok nagy többsége szerint az emberek szigorú intézkedéseket várnak a kormányzattól." A lihegő, nyelvlógató és működtető banda követeli a szigorítást! Függetlenek látták a leveleket? Amíg nem addig csak hazudnak. Tegnap még csak kétszázezer levél volt, de az index mai cikkében már hirtelen felugrott négyszázezerre... na, ne már!
Anna Mária
@36: Tényleg olyan már, mintha az országnak a legfontosabb dolga a múlton való nyavalygás lenne. EU-tagok vagyunk, a határoknak vajmi kevés a jelentősége (Ukrajnát kivéve), ezzel a trianoni hisztériát is rég be kellett volna fejezni.
Trianon is az ostoba magyar politika következménye volt, pontosan úgy, mint a mostani lecsúszás, az óriási emberveszteség is a buta politika következménye.
Mintha ez az ország egyáltalán nem is lenne fejlődőképes... ehhh.
Anna Mária
@nevemnick: Valamennyi szorgos idióta biztosan visszaküldte, élvezettel ikszelgetett, na végre, valami kis hatalmat érezhetett a nála nyomorultabbak fölött.
De persze a kormánynak egyetlen szavát sem lehet elhinni, ellenőrzést naná, hogy nem engednek.
Alzheimer Fauna
Kis magyar jin és jang: Horn szögesdrótot bontott, viktoragé szögesdrótot telepít.
Anna Mária
@Alzheimer Fauna: Hamarosan láthatjuk, ahogy s.k. feszíti a szögesdrótot, irányítja a munkálatokat a büdös gumicsizmájában, aztán elmélkedik a kapcáról.
36
@nyanya001: Nos, igen. Akkor még lánglelkű liberálisok voltak. De olyan ez, mint a suba. Kifordítom, befordítom. Ahogy az érdek diktálja.@Anna Mária: A magyar embert egy mókus kerékbe rakták. Hiába lohol benne, mindíg ugyanott marad. A kis gmk-jának örül, mert több lehet esetleg neki valamivel. A többi, le van ... A szélsőségekre pedig, igenis kapható a magyar, csak csörgethesse a kardot. Legyen akár liberalizmus vagy populizmus. De azt a végletekig tudjuk nyomni és azon marakodni. Baj hogy nincs középút. Merkel egyébként, a látogatásakor, nem véletlenül mondta azt, hogy egy állam(németország), akkor kiegyensúlyozott, ha szociális, demokrata, liberális, keresztény is egyben. Jól mondta. Csak így lehet a békességet és a kiegyezést megőrizni a társadalomban.
Anna Mária
@36: Senki nem rakta sehova a magyar embert.
Ami most van, azt a magyar ember teljesen önállóan állította elő, szabad akaratából.
Alzheimer Fauna
@Anna Mária: Vagy: építtet a déli határszakaszon egy 600 kilométer hosszú 5 méter magas bástyafalat, a tetején két oldalra hajló hattyúnyakon NATO pengésdróttal, az itt, 1956-ig működő aknazár visszatelepítésével. Aztán merenghetne arról, hogy miért tartják kapcalelkűnek...
Anna Mária
@Alzheimer Fauna: Ha már egyszer nekiáll, körbefalazhatja mind a 2300 kilométert. Duplán, közte meg gereblyézhetnek a közmunkások.
JAJMÁR
Bírom, amikor egy "magyar" ember jellemzi a magyar embert, és megállapítja, hogy a magyar emberrel bármit meg lehet tenni, és mindig kibabrálnak vele a "mások".
Ébresztő! Aki jellemez, és akit jellemez, ugyanaz.
@36: 15:16 Mássz ki a mókuskerékből, kezdd azzal, hogy hagyd abba az önsajnálatot.
(:)
Alzheimer Fauna
@Anna Mária: És a kormánypropaganda új szlogenje ez lenne: Közmunkásokat a végvárakba!
Szép új világ.
36
Írjátok be a Google keresőbe, a wall on mexico border szavakat. Na, az határzár. Ott tűzparancs is van. Az USA-nak olcsón dolgozik a mexikói. De hogy csak úgy átjöjjön a határon, azt már nem. A spanyolok is megépítették már a maguk falát. A marokkóiak is. A francia meg "röhög", hogy túl nagy a tengeri távolság a partok között. Az ausztrálok, új-zélandiak a föld másik felén, belelövik az óceánba a menekülteket. Pedig azok demokráciák. Ejej. Kettős mérce.
36
@JAJMÁR: Igen. Sajnálattal, nem megyünk semmire. Egyébként nem értem, hogy a magyar miért nem végezhet önvizsgálatot. Bár német kisebbségiként, akinek csak nemzetiségi önkormányzata lehet, e kis területen és több beleszólása semmi a magyar ügyekbe, úgy jellemzek ahogy akarok. "Magyar" embert.
eugen4402
@JAJMÁR: Hiába mondod, mert itt több millió ember esküszik arra, hogy ő személy szerint magyar, de a többiek csak magyarnak hazudják magukat.:-(
Nehogy kiderüljön, hogy a lakosság egyik fele hutu, a másik meg tuszi...
Bercifiu
@Anna Mária: Csak hát az kellett a stadionokra, meg a haveroknak.
Anna Mária
@eugen4402: Az már rég kiderült. És ordítanak a rádiók.
Anna Mária
@eugen4402: A kínaiak is biztos olcsón megszámítják a cuccot, ha nem lenne a láda fiában.
vitriol
a kulcsot tegyék a lábtörlő alá!
csa-csa
.."Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra"
EZ úgy látom senkit nem zavar! meg az sem hogy pl. Svájc máig sem enged be "senkit" , vagy nagyon nagyon alapos vizsgálat után és még akkor is meggondolják!
Mindenki mindenkor mindenkit mégsem fogadhat!
JAJMÁR
@36: 16:01 Az önkritikával semmi bajom, de azzal igen, hogy egyes emberek a csoport fölé emelik magukat, és úgymond onnan fölülről jellemzik a többieket, és/vagy a többi népet, majd megállapítják, hogy minden itteni történés sorsszerű és tragédia, mert ezt érdemli a magyar, és persze más a hibás, mert azok meg mindig kibabrálnak velük. Így, T.3.személyben, ahogy a mini.elnök beszél a "magyarokról".
(Tudom, hogy most én is ezt teszem, jellemzem a magyart, de magamat is beleértve, tehát próbálom önkritikusan. )
Ezért már kimondottan irritál, ha valaki "csak" a múltat és másokat okol, - saját magát fölé emelve és a tehetetlenségét mentegetve - mert ez a szemlélet hibás, magában hordozza a kudarcot, mert nem kínál megoldást és feloldást, csak a kesergés mélyül. Ez nem vehet sehova, és el kellene kezdeni, egyenként, személyenként lebontani. Nem igaz, hogy minden magyar így gondolkodik, mert pl. én nem, szerintem az Annamari sem, és a VErum sem, és az Eugen sem, - ha mégis akkor javítsatok - de szerintem valójában te sem, - bocs, ha félreértettelek.
Nagyobbrészt mi tehetünk arról, ami velünk történik, mert bár vannak rajtunk kívül álló dolgok, de azt képzelni, hogy mások irányítanak, azt jelenti, hogy mások irányíthatnak.

Persze, úgy jellemzel, ahogy akarsz, de ha szélsőség van, akkor közép is van, csak oda kell menni.
(Mert úgy járunk, mint a hajó, aminek az egyik oldalára tódult a tömeg és elsüllyedt.)
A menekültekkel pedig úgy kellene bánni, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak mások, mert ne feledd, te is lehetnél ő.
eugen4402
@JAJMÁR: A magam nevében szeretném leszögezni, engem legalább annyira irritál az az ostoba semmitmondó vélemény, miszerint "a magyarok ilyenek, meg olyanok..." Ostoba azért, mert minden általánosítás eleve torz eredményhez vezet. Elnézést kérek a délutáni hasonlatom miatt, távolról sem gondolom, hogy nálunk a nép egyik fele ki akarná irtani a másikat, azért írtam azt, "nehogy kiderüljön...". Tökéletesen igazad van, a KÖZÉP-et kellene megtalálni, és biztos vagyok benne, hogy a szélsőségeseket is ezzel tudnánk lehalkítani.
JAJMÁR
@eugen4402: 17:52 Igen, és szerintem még jó sokan gondolkodunk így, csak kevésbé "hallatszik", a szélsőségek hangosabbak.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:12 Ha úgy érzed, hogy kiabáltam, tévedsz, de ha úgy, hogy mégis sokan meghallották, annak örülök :)))
(mert akkor nem a hangossága, hanem a lényege miatt)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...csak mert szerinted az a szélsőséges...:)
Fradigege
Mondjuk tényleg egyre több a néger és arab Budapesten. Ők nyugodtan menjenek tovább. Én az orbán csatornákat(azon megy lefele a szmötyieusmilliárdok) zárnám el az eu-s pénzek elől. Túl sok folyik le rajtuk, ilyen strómanok pöcegödrébe, ahonnan visszalapátolják "aztatfölfele", nekik. Mégegyszer-káderenpé-, munkaerő hiány van a kereskedelemben még úgyis, hogy bevezették a vasárnapi bolt bezárást. Bevándorlók gyünnek-mennek, a közmunkás honfitársainkat nem lehetne betámogatni ebbe a kurva nagy kereskedelmiszféra munkaerőhiány piacábaaaa?!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:24 Szövegértés,kedves Kond :))))))))
Anna Mária
@csa-csa: Miért is kellene, hogy ez bárkit zavarjon?
A Dublin II egyezmény értelmében minden menedékkérőt oda küldenek vissza, ahol első ízben adott be menedékjogra kérelmet. Ez eddig is így volt, nincs benne semmi meglepő.
Most komolyan: van olyan ember, akinek feltörnek az egzisztenciális félelmei és összepisili magát, mert esetleg 15 ezer ember átmenetileg Magyarországon fog tartózkodni? Elmentek vagy 600 ezren, hely van, levegő van, a költségeket pedig az EU fizeti. Néhányan közülük meg fogják kapni a menedékjogot és reméljük, hogy boldogan fognak Magyarországon élni.
Nem tudom, mire ez a nagy izgalom.
glorianna
@nyanya001: Vajon szándékosan tették a temetőkapuhoz azt a táblát, vagy csak véletlen?
Amúgy itthon túlpörgetett terelőtéma a bevándorlás, addig sem beszélünk eü-ről, oktatásról, sajátságos pályázati eredményekről, ...
nyanya001
@glorianna: Ha én belelátnék a fejükbe...
Nyilvánvalóan, meg a sok sok mutyi, sikkasztás, csalás,lopás,Quvestor botrány...
ÁFA csalások ... beszéljenek erről az emberek és úgy tüntetik fel a dolgot,
mintha ők megvédenék a lakosságot a bevándorlóktól !
KERKA
Azt hiszem a Quvestor botránytól ha minden kiderülne úgy igazából, jobban kellene rettegniük.
Van olyan önkormányzat, ami totál lebénult, vele együtt egy város működésképtelen lett. Na ez sokkal nagyobb baj, mint ezek a gyenge riogatások.
Január
@KERKA: ...és van olyan lakossági társulás amelyik évekóta gyűjtötte a pénzt közmű hálózatra. A társulás vezetője az összegyűlt pénzt a Quvestor-ba fektette - ők nem lettek értesítve, hogy gondok vannak, és gyorsan vegyék ki, mint a külügy. A pénz oda lett több százmillió forint. Na, erről sem beszél a fáma, legfeljebb helyileg, hogy nem tudják a beruházást kifizetni.
stirliitz
Helyes!
Aknazár, szögesdrót, őrtornyok, katonák.
A problémás országokkal szemben vízumkényszer. (Miért nem kérnek menedéket vagy ha kérnek, akkor miért nem maradnak ott, ahol először biztonságban vannak? Pl. Törökországban. Mert egzisztenciális motiváció hajtja őket Nyugat-Európába. Innentől már nem menekültek.)
justhpeter
Változatlanul az az álláspontom, hogy bornírt gumicsonton rágatja az országot egy degenerált.
Indokaim:
Az Unió nem fogja nemzeti hatáskörbe adni a bevándorlást, mert nem adhatja. Aki az olaszországi helyzeten elgondolkodik megérti.
Ez az aljas kampány nem szól másról, mint a jobbikhoz pártolt szavazók visszacsalogatásáról, lám az én étlapomon is van minden, amit kívántok nem kell a szomszédhoz mennetek.
KERKA
@stirliitz: Lehet, hogy nem jól értek valamit, de nem mi vagyunk az első befogadó ország. PL. Bulgária, Törökország, miért engedi őket idáig eljutni?
Anna Mária
@nemkati: Nem, nincs szó visszavágásról. Ez a történet korábbi, a burgenlandi tartományi választást előzte meg. Az osztrák FPÖ (Szabadságpárt) azzal a populista marhasággal kampányolt, hogy a magyarok olcsóbban vállalják el a munkákat, mint a helyiek. Ez Ausztriában nem lehetséges, mert mindenkinek, bárhonnan is származik, ki kell fizetni a kollektív szerződésekben meghatározott minimumot. Az persze vicces, hogy a plakátok ragasztgatásával éppen magyarokat bíztak meg.
Dr. Felipe
Az osztrákok meg a nyugati határt zárják le aztán majd csak kelet fele tudnak önök menekülni elvtársak.
Anna Mária
@stirliitz: Valóban egzisztenciális motiváció, ha az ember élni akar! :)))
Rajzolj magadnak szögesdrótot, meg őrtornyokat, ha annyira vágysz rá. Ólomkatonát is lehet kapni. Játsszál szépen.
Dr. Felipe
@stirliitz: Ha nem vagy még nyugdíjas akkor belőled is könnyen lehet még gazdasági bevándorló. Gondolom neked sem tetszene ha aknazárral fogadnának nyugaton.
Anna Mária
@Dr. Felipe: Az osztrákok nem zárnak le semmit, ők tartják magukat az Unió szabályaihoz.
Dr. Felipe
@Anna Mária: Ha ott is olyan szélsőséges párt jut hatalomra mint itt a fideSS akkor lezárják.
Anna Mária
@Dr. Felipe: Az osztrák FPÖ szóba sem áll a fidesszel, mert túl szélsőségesnek tartja.
Nem fognak semmit lezárni, az EU többi országának nem őrültek a vezetői, mint Magyarországnak és a dolgok nyugodt mederben folynak. Ez kellene, hogy a cél legyen Magyarországon is.
Dr. Felipe
@Anna Mária: Populista őrültek mindenütt vannak.
Anna Mária
@Dr. Felipe: Populisták mindenütt vannak, minden politikai erő használja a populizmust. De őrültek nagy számban Magyarországon találhatók a politikusok között.
kkalman
Nem a déli határt kellene lezárni, hanem Orbánékat bezárni. Máris meg lenne oldva a probléma.
Lackó50
@36: Majd jönnek a kínaiak és itt is megépítik a NAGYFALAT.
stirliitz
@KERKA: De jól érted. Az említett országok azért engedik át az ingyenélő, bevándorló szemetet, mert ezáltal nem ők szívnak velük. Ráadásul nem is azok az államok jelentik a célországot számukra.
A szír mehetne túlélni Törökországba, Egyiptomba, Szaud-Arábiába.
A pakik, irakiak, afgánok Indiába, Kirgizisztánba, Tádzsikisztánba, Mongóliába, Kínába, Türkmenisztánba, Üzbegisztánba, Kazahsztánba, Oroszországba, stb.
A fekete afrikai mehetne a gazdag Arab-félsziget államaiba.

Ebből látszik, hogy a megélhetés miatt jönnek az EU nyakára, ahelyett, hogy a környező országokba mennének élni, melyekben minden további nélkül élhetnének.
bakegya
Olcsó idegengyűlöletkeltő propaganda.
QUESTORBÁNIA még élni és mozgni vágyó maradék lakósságának karanténba zárásán ügyködik a teknős és csapata ,fityiss-kurmány.
eugen4402
@Anna Mária: Múlt héten érintettük az FPÖ választási esélyeit, és akkor én az előrejelzések alapján 12 -13 %-ra tippeltem. Igazi meglepetést csak a Stájerországi 26,8 % jelentett, mert bár a velünk szomszédos Burgenlandban is emelkedett az FPÖ - szavazatok száma, itt "csak" 15,1 %-ot értek el.
mate03
@Anna Mária: Tudod majd ellehet mondani,hogy,a foglalkoztatottak száma ismét nőtt!Két ezer,közmunkás határőr jutott munkához,őket visszavezettük a munka frontjára elvtársak!
Lackó50
Majd a közmunkásnak fizetnek 40 000-et, a menekült meg a zsebébe tesz 50-et és már sétálhat is át a határon. Még vigyáznak is rá, nehogy valami baja legyen. Ha rákérdeznek hol jött be, akkor majd széttárják a kezüket és közlik széles mosollyal, hogy ők nem láttak semmit.
Bercifiu
Uniós tagállamként kötelességünk a Sengeni határ védelme. Ezt nem kell félremagyarázni. Hová tűnt az EU tól e célra kapott pénz. Na ezeket, meg a sok mutyi ügyet kellene kiplakátolni, meg a havi 5 milliós bért felvevők névsorát.
Dr. Felipe
A déli határon volt már bunker rendszer is mert akkor meg a kommunisták azzal hülyítették a magyarokat hogy jönnek a Tito partizánok.
Most meg az ifjú (vagy már nem is annyira ifjú) kommunisták a bevándorlókkal hülyítik a magyarokat.

Meeg bűnhődte már e nép a múltat s jöővendőt. Ezek szerint még mindig nem.
sentinel216
Eddig is megvolt a törvényes lehetőség a bevándorló dömping 90% - ának azonnali visszadobására a szerbeknek. Csakhogy a mutyisok nézegették innét - forgatták onnét, hogy mennyi lóvét lehet miattuk lenyúlni az EU - tól. Annyit nem, ami a pénzéhes kormánynak elég lenne. Így aztán ha elmúlt 48 óra és főleg idegenrendészeti intézkedés alá vonták ezeket a személyeket, a szomszéd állam már nem fogadja vissza őket. Most éppen a mutyikormány legújabb baromságairól hivatottak elvonni a figyelmet.
1magyar
Négerek egész más kultúra, nem kell ide jönniük, mehetnek a hasonló kultúrájú országokba, ne az unio védje meg és tartassa el őket a tagállamaival, hanem a saját vallásúak országai!
JAJMÁR
Kedves kormány, hogyan merjen itt szülni a fiatal, ha 800 menekült embernek nem tudnak munkát adni? Milyen járulékfizető lesz A MA SZÜLETETT gyerekből, milyen jövő vár itt az ifjúságra, ha ebben a kiürült országban pár ezer menekült ekkora problémát okoz?
(Íme a bizonyíték, hogy az innen elmentek bizony megélhetési kivándorlók.)
Sajnálatos módon az ideérkező menekültek sem lesznek járulékfizetők, mert Mo. szegény ország, csöbörből vödörbe nem lépnek, mert menekültek, de nem hülyék.
Pedig annyi üres és eladó ház van, mint a nyű! Vagy netán az itten a szisztéma, hogy a magyar menjen külföldre dolgozni, de ide adózzon, mert mégiscsak kell valamiből élni az elitnek is, de lehetőleg maradjanak meg a "vadászmezők" is nekik?
(..és ott vannak az emberiességi szempontok, miféle ifjúság nevelődik egy ilyen országban?)
36
@Lackó50: Az látványos lenne. Amikor a Halászbástyát látom, mindíg rokonítom a Kínai nagyfallal. Abban a stílusban bejönne.:)
Anna Mária
@JAJMÁR: Sajna az országnak ezzel az ostoba hozzáállással nincs jövője.
Hiába hajigálja a menekültügyi ködbombákat a kormány, attól bizony nem lesz művelt, egészséges, munkaképes járulékfizető.
kamazuka
Akkor a bevándórlóknak köszönhetően további új munkahelyek jöhetnek létre.Talán az egy milló új munkahely álom megvalósúlhat!No nem közmunkabéren!Mert megfelelő szakembergárdát igényel,ellátásuk akár a védelem,vagy az orvosi ellátást vesszük górcső alá.Nem utolsó sorban ez másik szemlélettel egy ezermilliárd dolláros üzletet is jelenthetne az országnak,csak az a tanácsadói csoport mely a vítfejet tágítja,mindent elkövet ,hogy ez soha ne valósúlhassonon meg!
JAJMÁR
@Anna Mária: 15:42 Hát, nem!
De lehet, hogy jó pénzért lesz olyan plakát is :)
vonotok
A " Vezír " elöl kellene lezárni a határokat, de végleg. És lehetne építeni egy szebb, szabadabb országot.
glorianna
@stirliitz: Törökországban 2 millió menekült van hivatalosan, és becslések szerint legalább még 1 milló "csak úgy".
kukac50
A letelepedési kötvényt nem szabad árulni, akik meg tudják venni azok lehetnek terroristák is.
Akik egy szatyorral jönnek azok nem ártanak az országnak.
nezelodo
Gyanítottam, hogy a Merkel látogatás másnapján feltámadt idegenrendészeti aggódása a kormánynak a korábban erre a célra adott EU-s pénzek lenyúlásának bizonyítéka. Addig nem zavarták Orbánt az átutazók, hiszen tudta eszük ágában sincs itt maradni, hát nem végezték el a megfizetett feladatot. Most meg, hogy a körmükre néztek, álszent módon riogat, és vasfüggönyt akar! Milyen igaza van a dalszerzőnek, akár róla is írhatta volna, "Sáros a kéz,mely a sorsot húzza"...
eugen4402
@nyanya001: Zseniális! Eddig ez a csúcs!!!
JAJMÁR
@eugen4402: Igen, jó vicc, még ebben is másokra várunk :(
eugen4402
@JAJMÁR: Így igaz! Mondatod második felét le se mertem írni, mert rám pirítanak, hogy én is csak tátom a számat, ahelyett, hogy ...:-(((
wagabund
ha az a félmillió ember,-- aki líbiában várakozik az átkelésre, hogy az unijóba jusson--az tényleg besurran, akkor az unijó letérdel...

és akkor mi balkániak igencsak szarban leszünk...
Vizual
Viszont ha drótkerítést húznak fel a déli határon, mint ahogyan a köztévén elhangzott, akkor nem csak bejönni nem lehet de kimenni sem ha egyszer úgy döntenek. Minek akkor ez a rengeteg stadion ?
Anna Mária
@wagabund: Annyira vicces, ahogy rettegtek! :)))
kamazuka
Ez ugyan nem vicces,de tudja valaki mennyi volt tegnap a határszám?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.