Az MKKP és a Vastagbőr kezdett gyűjtést és terveik szerint 3 millió forintot szednének össze 50 óriásplakátra, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot a kormány bevándorló ellenes plakátjaiért.

A VS arról számolt be, hogy az embereknek nagyon tetszik az ötlet, a legfrissebb adatok szerint már 5,9 millió forint össze is jött – néhány óra alatt. Kovács Gergely, az MKKP elnöke elmondta, az adakozók általában pár ezer forintot utaltak és most úgy néz ki, nem is fogják két hétig gyűjteni a pénzt.

"Úgy gondoljuk, hogy a kötelességünk is megmutatni a világnak és magunknak, hogy attól még mert egy ilyen kormányunk lett, mi nem vagyunk ennyire primitívek. Illetve különösen zavaró, hogy Magyarországon, ahol a bevándorlásnál jóval nagyobb probléma a társadalmi szolidaritás majdnem teljes hiánya, az állam arra költi a pénzünk, hogy minél jobban gyűlöljük egymást. Ez ellen szeretnénk tenni"

- mondják.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sanyi2015
@Anna Mária: Tipikus Magyar mentalitás, ha engem nem érint, szívjon más...
Lakik ott egy kedves ismerős nyugdíjas házaspár, akikkel néha összejárunk. A korábbi években amikor a hírekben a Debreceni problémákról esett szó neki is mindig az volt a véleménye mint neked, aztán amikor bejelentették, hogy náluk is tábor nyílik, az első sorban voltak a tüntetéseken. Múlt héten beszélgettünk és nagyon fel voltak háborodva.
Győr környéke azon szerencsés régiókhoz tartozik, ahol aki dolgozni szeretne talál is megfelelő munkát, így erre nincsenek rászorulva.
Viszont, nem tud bejárni busszal Győrbe, mert nem fér fel az ingyen utazó menekültek miatt, akik minden délutánt a Plázában töltenek a Magyar államtól kapott zsebpénzből ( ami szerinted nincs is ) hazafelé este a falu utcáin hangoskodnak, rendszeresek a verekedések, a nagydolgukat a házak előtt a járdán végzik el, a fiatal nőket és lányokat rendszeresen leszólítják, követik őket hazáig, már nem engedik egyedül az utcára a gyerekeket. A rendőrség addig nem tehet semmit, amíg bűncselekmény nem történik.
Szerinted ez rendben van?
Anna Mária
@Sanyi2015: Honnan veszed azt a marhaságot, hogy havi 30 ezer forintból kellene élnie egy menekült embernek?
Mivel szabad munkát vállalnia, vállalkoznia, hát majd eltartja magát! Az EU-támogatás kiválóan használható induláshoz.
Jártam Eritreában egyébként, remek, kedves emberek, sokan beszélnek kiválóan angolul is. A szírek szintén igen klasszak, fantasztikus kultúrával.

De, de, nagyon komoly probléma van Magyarországon. A hülyeség meg a gonoszság.
Anna Mária
@Sanyi2015: Duma, buta falusi duma. Én éltem hosszabb ideig olyan nyugati településen, ahol nagy számú menekült volt elhelyezve. És semmi probléma nem volt, de az igaz, hogy a lakosság nem viszonyult hozzájuk ellenségesen, sőt.

Ha pedig nem tetszik, ami Vámosszabadin történik, akkor nem kell lenyúlni az EU-tól kapott pénzt, hanem kisebb, emberibb menekültszállásokat kell kialakítani és a menekülteket be kell vonni a helyi életbe, nem pedig utálni őket eleve, mert "négerek".
Sanyi2015
@Anna Mária: Azok az emberek, akik kiválóan beszélnek angolul és végzettségük is van azok nem a tengeren érkeznek menekültként, hanem hivatalos úton vízummal és egyből tudnak is munkát vállalni.
Nézd már meg azokat a szerencsétleneket, akikről itt szó van alapképzettség és nyelvtudás nélkül mihez kezdenének?
Eddig mindig az volt a téma, hogy milyen szegénység van, és nem lehet megélni a bérből, ezek után szerinted idejön egy magyarul nem beszélő, képzetlen ember, és egyből el tudja tartani magát...
És hol fognak lakni, gondoljál bele, mekkora felháborodás lenne abból civil szervezeteknél, ha például a magyar hajléktalanok helyett nekik biztosítanának lakhatást közpénzen...
Anna Mária
@Sanyi2015: Jajjj, Sanyika... fárasztó vagy.
Miféle felháborodás? Nem ismered te a civil szervezeteket, akik nyomorultak támogatásával foglalkoznak. Nem szokásuk felháborodni, ha valaki más más nyomorultakat támogat. Egyébként Magyarországon a hajléktalanná vált embereknek majdnem lehetetlen újra lakáshoz jutni. Közpénzen senki lakhatását nem biztosítják. Van néhány civil szervezet, akik segíteni próbálnak, mint például a Kukorelly-féle Nyugodt Szív Alapítvány. Aztán szinte ki is fújt.
Nem igaz, nem érkeznek sem Szíriából, sem Eritreából vízummal. Ez mese, vagy hallottad, vagy te találtad ki.
Eritreában nagyon sokan beszélnek angolul és nagyon sokan többnyelvűek, tehát gyorsan tanulnak nyelveket. Tudod, mindig az első idegen nyelv megtanulása az igazán nehéz. Szíria dettó.
Össze kell fogni, támogatni kell őket minden módon, a 6000 eurót nem lenyúlni kell tőlük, hanem rájuk kell fordítani, az életük újrakezdésére. Kismillió olcsó ingatlan van.
Azon kell dolgozni, hogy a fideszkdnp ne lophasson, hogy a korrupció megszűnjön, hogy egy működő gazdaságpolitikája legyen végre az országnak, nem pedig azt kell hajtogatni, hogy szegénység van.
Anna Mária
@Sanyi2015: Tudod, az osztrákok 1956-ban olyan szegények voltak, mint a templom egere. Hirtelen rájuk szabadult 180 ezer magyar, akiket kiválóan elláttak, mindenben segítettek. Húszezer magyar maradt akkor Ausztriában, a többi továbbment.
Mi lett volna, ha plakátolgattak volna, meg arra hivatkoztak volna, hogy a menekülő magyarok nem tudnak németül, meg alacsonyan képzettek, meg fúj, micsoda alakok.
Az osztrákok ma is szívesen emlékeznek azokra az időkre, nagyon nagy élményt jelentett nekik, hogy a saját nyomorukban képesek voltak bajban lévő embereken segíteni. Az ilyesmi tartást ad egy országnak.
Amit most Orbánék művelnek, és amit az ország egy része boldogan szajkóz, hogy nem, nem, ide senki ne jöjjön, az öngyilkosság, az ország teljes lezüllesztése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.