A Vecernij List című horvát lap hétfői számában arról ír, hogy a MET és a horvát PPD nevű cég komolyan érdeklődik a horvát állami Petrokemijáért. Utóbbi egy kutinai műtrágyagyár, Horvátország második legnagyobb exportőre. A MET pedig egy svájci bejegyzésű energiakereskedő, de tulajdonosai nagy része Magyarországhoz kötődik. A tulajdonosok közül a legnagyobb a Mol, továbbá ott van még Lakatos Benjámin volt Mol-os üzletember, Garancsi István, a Videoton focicsapat tulajdonosa, Nagy György volt wallisos üzletember, akit Csányi Sándor üzlettársaként is ismernek, illetve benne van még a cégben egy orosz üzletember is, akiről alig tudni valamit. A MET magyarországi üzleteiről itt írtunk korábban részletesen. A céget a hazai energetikai piacon sokan az Orbán-kormány kedvenc vállalatának tartják. A csőd szélén van a kutinai gyár, mert drágán jut csak gázhoz A kinézett műtrágyagyár jelenleg a horvát állam tulajdona, de mivel évek óta veszteséges, és nagyon komoly tartozásai is...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A MET milliárdjai honnan is vannak? Abból, hogy a piaci árnál miattuk drágábban kapja Magyarország a gázt. Ez egy svájci cég, ami furcsa mód magyarokból áll. De akkor miért svájci és miért nem közvetlenül mi magyarok rendelkezünk a hozzánk érkező gázzal? Erre a válasz, hogy Orbán így akar milliárdos elitet mesterségesen kialakítani. Ezeket a milliárdokat persze a magyar lakosság zsebéből veszik ki.
Jozefina
A MET egy valószínűleg pénzmosásra alapított, orbán hátszéllel működő vállalkozás!!! Elképzelhető, hogy Horvátországot az INA miatt így támadja hátba a MOL???!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.