Átlátható és igazságos a bérezés a jegybankban, az igazgatók jövedelme megfelel a hazai bankszektorban adott átlagos vezetői javadalmazásnak, az MNB elnöke és alelnökei pedig az egyik legkevesebbet kereső jegybanki vezetők európai viszonylatban – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MNB-ben dolgozók jövedelméről szóló cikkekre és pártreagálásokra válaszolva.

A Demokratikus Koalíció szerdán bejelentette: amennyiben kormányra kerülnek, az állami tulajdonú vagy állami felügyelettel rendelkező cégeknél vissza fogják állítani a bérplafon intézményét. A kétmillió forintos bérplafon intézményét 2010-ben az Orbán-kormány vezette be, de két év múlva, amikor "minden pozíciót fideszes káderek töltöttek be", eltörölték – mondta a párt szóvivője, aki szerint az MNB havi bérköltsége jelenleg több mint havi egymilliárd forint, két és félszer annyi, mint 2010-ben.

Az MNB közölte: valótlan információk jelentek meg az MNB dolgozóinak bérezésével kapcsolatban egyes ellenzéki pártoktól és a hozzájuk kötödő sajtóban. A jegybank igazgatóinak jövedelme megfelel a hazai bankszektorban adott átlagos vezetői javadalmazásnak, míg az MNB elnökének, alelnökeinek és a monetáris tanács tagjainak jövedelme a bankszektorban szokásos, hasonló beosztásban adott átlagos jövedelmeknek a negyedét-ötödét teszik ki. Az MNB elnöke és alelnökei az egyik legkevesebbet kereső jegybanki vezetők európai viszonylatban.

Az MNB az elmúlt két évben csökkentette a felsővezetői pozíciók számát, a korábbi igazságtalan bónuszrendszert pedig teljes mértékben megszüntette. Az új bérstruktúrában a mai áron számolva az MNB jelenlegi vezetésének keresete 4 százalékkal marad el a jegybank korábbi vezetésének 2009. évi keresetétől – írja közleményében a jegybank.

A közlemény kitér arra is, hogy a jegybankelnök havi átlagos keresete 2009-ben meghaladta a 8 millió forintot, az alelnököké pedig az 5,6 millió forintot, ehhez képest a jelenlegi elnöki kereset (havi bruttó 2 377 360 forint) és az alelnöki keresetek (havi bruttó 1 664 150 forint és 1 901 890 forint) ennek a töredékét teszik ki.

"Az MNB visszautasítja a megalapozatlan, pártpolitikai célú nyomásgyakorlást. A jegybanktörvény értelmében a Magyar Nemzeti Bank a törvényben foglalt feladatai végrehajtása során csak a jogszabályoknak van alárendelve, döntései meghozatalában független a kormánytól, egyúttal független a pénzpiaci lobbiktól és az ellenzéki pártoktól" – közölte a jegybank.

Hozzáteszik, az MNB vezetőinek bérezése nyilvános, megtalálható a jegybank honlapján.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
ÁTLÁTHATÓ VOLT mindíg is-még szemüveg se kellett hozzá-csakkk jó gusztus,hogy a bűzt körülöttetek elviseljék a tisztességes,becsületes magyarországon még mindíg a dolgukat hivatástudattal és szakértelemmel,egyenes gerinccel élő állampolgárok.A mentelmi jog mögé bújtatott,KÖZTÖRVÉNYTELEN TERRORISTÁK FOGLALTÁK BE MAGYARORSZÁGOT-köszönjük fidesssssssss-keresztények sose voltatok -A KÁDÁR-MSZMP IVADÉKOK ANNÁL TÖBBEN ÉLEN A HADVEZÉNYLŐ TEKNŐSÖTÖKKEL!!!
Aki Én
Mocsokpofátlanulgusztustalanaljas módon a saját fizetésüket mérik az eu-hoz. Úgy általában a hazai fizetésekkel mi van eu viszonylatban?
Mutatom:
napi-humor.hu/wp-content/uploads/2014/06/10421147_841882755840019_6975328952369572805_n.jpg

...vagy nézzük a diplomásokét:
divat-trend.com/wp-content/uploads/2010/02/Eu-minimalberek.gif
magyarbakancs
Ki az a nemzeti ökör ki kiénekli a saját szájából a sajtot?
Matolcsi úr látott már olyan címeres marhát?
Hellcat
Na szóval amikor a fidesz fel volt háborodva a MNB os fizetéseken akkor mennyi is volt a teljes bérezés költésge? 380 millió? Na és most mennyi? 1 milliárd? Több mint két és félszer több...és akkor van bőr a mocskos hazug pofájukon azt mondani, hogy igazságos. HÁNYINGER...
PATKÁNY FAKTOR: 100%
agnes200
Ha a Gyurcsány keresne ennyit, napi 24 órában arról szólna az elfogulatlan állami tv híradó, hogy milyen büdös mocskos szemét ember, hogy van pofája hazavinni annyi pénzt. De ha a matolcsi keres ennyit, akkor ő szerény, és sajnálnunk kell, hogy nem visz haza kétszerannyit.
Levendula
Ki somolyog matolcshy mögött? Valaki ismeri?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.