Nem csitulnak a kormány bevándorlók elleni kampánya által keltett indulatok. Ezúttal az egyik stand up comedy-s humorista, Kovács András Péter fejtette ki véleményét egy személyes történeten keresztül.

Az alábbit írta Facebook-oldalára:

A Szépjuhászné játszóterén játszottam a három gyerekemmel. Három muszlim család – férfiak, nők és egy rakás gyerek – két rönkasztalnál piknikeztek: külön asztalnál a férfiak és a nők. Felvágtak egy nagy dinnyét. Az egyik férfi odajött hozzánk, és ahelyett, hogy elvette volna a munkámat, hozott három szelet dinnyét a gyerekeimnek.

(Igen: nem tartotta tiszteletben a kultúránkat, mert mi nem adunk a másiknak, viszont szétdobáljuk a héjat.)

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Mi is lenne, ha ilyen jöttment muszlimok behoznák az országba a kedvességet és a másokra való odafigyelést! :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kicsoda az igazság
@Propellerkomment: A lényeg az, hogy azokon segítsünk a menekültek közzül, akik valóban rászorulnak. Ebben benne van az a kockázat, hogy emberek esetleg visszaélnek a befogadók jóindulatával. Ennek sokféle következménye lehet.

Mégsem tehetünk másként. Ez a magatartásunk emberbaráti szeretetből kell, hogy fakadjon. Ez magasabb rendű viszonyulás, mint a kirekesztés, vagy az elutasítás.

A viszonossági elv alapján csak így várhatjuk el, hogy ha mi kerülnénk hasonló helyzetbe, rajtunk is segítsenek.

Az emberbaráti szeretet része, hogy megadjuk a tisztelet egymásnak azzal is, hogy a nyomdafestéket nem tűrő stílust mellőzzük a kommentekben.(Különösen ha a célszemély, akinek szánjuk a választ, vélhetően a gyengébb nemhez tartozik)

Tartozol némi bocsánatkérésel.
Knapp75
@Propellerkomment: Szerinted tényleg csak a kínai szaratja a járdára a kutyáját nálunk?!
Hja, ez kulturális különbség, de mégis hányan szedték össze a kutyaszart a saját ebük után mondjuk 20 évvel ezelőtt? Mi is még csak tartunk valahova...
Vagy ugye a magyar nem szemetel az utcán és nem dobja el a cigicsikket? A rohadt bevándorlók tesznek róla, hogy ne legyen olyan tisztaság az utcákon, mint tőlünk nyugatabbra, ugye?

Olyan szempontból valóban van okunk félni a bevándorlóktól, hogy még a magyaroknak sem igazán sikerült integrálódni Európában, így nagy mennyiségű bevándorló tényleg komoly hatással lehet a mindennapjainkra.
Viszont egy erős nemzet és egy erős kultúra képes beolvasztani a bevándorlókat vagy legalábbis a saját szabályrendszerét az "újakkal" elfogadtatni.
Szóval a félelmünk valójában a gyengeségünk jele.
Knapp75
@mekkelek: @szandokan: entero néven futott?! Ez biztos nem lehet igaz, mert hónapokkal ezelőtt megkérdeztem tőle, hogy írt-e más néven - mivel ismerős volt a stílusa - és ő azt állította, hogy nem!
Miért hazudna? :)
mekkelek
@Knapp75: Ja, entero volt a drágaság, meg ha jó emlékszem volt még másik "mûvészneve" is. Amikor valaki szembesítette vele, a történet valami olyasmi volt hogy az a szomszédja, aki ugyanúgy gondolkodik csak kicsit radikálisabb mint ô (fidesz/jobbik), és egy wifit használnak (mert a komment IP címe ugyanaz volt). Szétröhögtem rajta az agyam, és a "szembesítés" után a "szomszéd" érdekes módon eltûnt a fórumról. De van itt olyan aki szerintem jobban emlékszik rá mint én, mert ritkán társalgok az ilyenekkel, de ez nagyon szórakoztató - bár szánalmas - volt.
A lényeg: ezek egyenes hátú, gerinces emberszabásúak akik sosem hazudnak/terelnek/ferdítenek, de ha mégis, azt ôk valóságnak élik meg, az az ô alternatív valóságuk. :)
Knapp75
@mekkelek: szandokan és a szomszédja között a radikalizmusban van a különbség?
Akkor Propellerkomment is ott lakhat a közelben! :)

"Menj le Békéscsaba mellé szétnézni a menekülttáborba, szerencsétlen hülye.
3 június 13., 11:21" (Propellerkomment)

"Azért javaslom a Békéscsabai menekültszállót, költözz be egy napra.
június 14., 17:40" (szandokan)
mekkelek
@Knapp75: Igen, az valószínû a hátsó szomszéd. Gondolom a hasonló gondolkodásúak vonzzák egymást, egy környékre kötöltöznek - akár közös wifit is használnak - a többi meg csak összeesküvés elmélet. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.