A Blikk úgy tudja, hogy a Paksi Atomerőmű egyik vezetője olyan hatalmas intelligenciával rendelkezik, hogy mikor egy találkozóra ment a Belgrád rakpartra, autójában hagyta a laptopját és pár adathordozóját. Rajtuk a készülő erőmű, a Paks II. egyes terveivel, dokumentációjával. Mikor a vezető végzett a megbeszéléssel, arra ért vissza autójához, hogy a számítógépét ellopták. Azonnal feljelentést tett, de sem a gépet, sem a tolvajt nem találják. A BRFK a Blikknek azt mondta, hogy lopás bűntette miatt folyik az eljárás, de a kiemelt ügyek főosztálya jár el az ügyben, ami egy hagyományos autófeltöréshez képest eléggé szokatlan.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Általában adóvizsgálatok előtt szokták feltörni a vállalkozók autóját benne minden irattal, amire a nav kíváncsi lett volna.
Ilyet mondjuk nem feltételezek, de ha nem volt másolata egy szerveren róla és végig csak egy laptopon dolgozott amit biometrikusan nem titkosítottak azzal máris növelte az erőmű kockázati faktorát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@papa.49: Ez ma sajnos nem furcsa, alkalmatlan emberek ülnek mindenfelé a fontos pozíciókban, de azért egy atomerű vezetőjénél ez talán mégis elsőrendű kérdés, ha egyáltalán lopás történt.
nusika
Ilyen "tudatlan" ember kezéban vannak az "atomterőműtervek"? Ez tényleg szakember? Mert egy szakember, tudja, hogy hogyan kell ezeket kezelni, tárolni!!
human
@nusika: És csak remélhetjük,hogy az új erőmű (ha felépül) hozzáértőbb kezekbe kerül.
human
@nusika: Talán előírás is van rá. Remélem az adathordozók titkosítva voltak.
nusika
@human: Az amerikai elnők levelezési oldalát is feltőrik, ha akarják!! Mindig egy lépéssel előrébb vannak a technikával az adtlopok!
nusika
@human: Az még ebben a rossz hír, hogy hírül adták, hogy milyen tervek vannak az adathordózon. Így egy értékes anyagot tovább ad, lehet , hogy elad...még az is lehet, hogy el sem lopták, de így akarnak lemondani PaksII-ről? Ez a kormány ??? ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.