Rendkívüli beszámolót kell tartania Orbán Viktor számára a honvédelmi miniszternek, Hende Csabának szerdán. Az ok: rövid időn belül két Gripen-baleset is történt, amik miatt hazánk elvesztette légi ereje egyhetedét, három pilóta élete veszélybe került, az anyagi kár pedig elérheti a húszmilliárd forintot – írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy értesült: a múlt heti balesetben például nem működött jól a katapultülés, hiszen nem vált le tökéletesen a pilótáról, így nyolcvankilós pluszteher volt az ejtőernyőn.  Ez közvetlenül a pilóta alatt himbálódzott, és a csigolyatörésének előidézője is ez lehetett. Sőt: ha a katapultálás nagyobb magasságban történik, ez tragédiát is okozhatott volna.

Az újság hangsúlyozza azt is, a versenyképtelen anyagi és alacsony szakmai megbecsültség miatt nagy a bizonytalanság a hazai Gripen-pilótaközösségben. Emiatt egyharmaduk tervezi a váltást a civil repülésbe, ahol például fapados légitársaságoknál többszörös fizetést kaphatnának a mostaninál.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nyugi Csabika! Majd azt kell mondani gúnyosan a főnöködnek, hogy" a te egyszemélyi döntésed volt a gépek megvétele. Semmi perc alatt, a folyosónrádtört egy patologikus ötletroham, hát itt az eredménye! De ne félj főnök, lesz még ilyen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Nagy a gáz...Lassan nem lesz mivel repkedni egy-egy stadion megnyitásakor..
Clavigo
@herczeg0210: :) :) Nem kapott ötletet sms-ben.
Toby
@herczeg0210: Nekem az jött le, hogy a levegőben észlelte a futó nyitásának problémáját, Nobel-díjat kapott volna, ha repülés közben átül egy másikba !
herczeg0210
@Toby: Akinek van humora, mindent tud, akinek nincs, mindenre képes...
Toby
@herczeg0210: Talkán kissé távolról indítottál...
evacica
Nem Hendén kell a port elverni, Orbán nagyon jól tudta mit vett és miért! Saját magával számoljon el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.