Hamarosan ismét drágulhat a gáz és az áram ára, pedig ezek csökkentése bizonyult a 2014-es választásokat megnyerő csodafegyvernek. Legalábbis erre utal az az uniós energetikai biztosnak jutott kormányzati levél, amibe a hvg.hu betekinthetett.

A levél május 8-i keltezésű és Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek. A kormány benne azt ígéri: 

 - Átalakítják a rendszerhasználati díjak (azon belül átviteli/szállítási és elosztási díj) ármegállapítási rendszerét, háromlépcsőssé teszik azt

- Megszüntetik azt a mostani helyzetet, hogy van figyelembe nem vehető költség

Ezek viszont oda fognak vezetni, hogy a most profitot gyakorlatilag nem termelő szolgáltatóknak megemelkedik a tőkemegtérülése, ez viszont a már említett növekedést eredményezheti a gáz és az áram árában.

Az intézkedések bevezetésére konkrét időpontot nem ígér a kormány, de ez valószínűsíthetően a közeljövőben fog megtörténni.

A lap azt állítja, a levél meglétét az igazságügyi tárca gyakorlatilag elismerte, de annak tartalmáról nem kívánt nyilatkozni, mert a „levél egy, a magyar Kormány és az Európai Bizottság között folyamatban lévő, nem nyilvános eljárás része.” Hasonló választ adott az Európai Bizottság is.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Mi lesz most a rezsicsökkentési disznóval? Nehéz lesz azt az 1 agysejtjét valami másra átprogramozni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@eszegfu: Megy itt is az átverés egy másik szektorban az úgynevezett csatornázással mert az eddigi vízdíjjal együtt lassan meg fizethetetlen lesz ez szolgáltatás. Pl Baja és mi közöttünk potom 200-.ft-tal m3-ént kell többet fizetnünk.
mate03
@eszegfu: Ebben az országban 2010-óta nincs ár emelés,csak ár rendezés! Magyarul,(Nem szartam a kútba csak a kávájára,onnan meg bele söpörtem)!
eszegfu
@szaboria1: Én is olvastam, hogy megyén belül is milyen árkülönbségek vannak... indoklásul hallottam pl. nem mindegy az adott területen milyen kevesen laknak, mert akkor a kevés ember miatt kellett kiépiteni a rendszert, meg hogy a vidék domborzata is számit. A lényeg, hogy fogalmam sincs a viz-csatorna "árképzéséről" sem. Nekem a csatornaszámlán szerepel "átháritott vizterhelési dij"...nem tudom mi lehet.
eszegfu
@mate03: :)))) hasonlatod remek! Csak hozzáteszem: van még adó "kiterjesztés" is. Jó a szókincsük a nem kivánatos dolgok bevezetésére, megmagyarázására!
szaboria1
@eszegfu: Pedig nekünk saját vízbázisunk van mégis drágább lett a szolgáltatás mióta az önkormányzatnak átkellet adni a Bajavíznek.
kukac50
A villanynál a rendszerhasználati díj sokszorosára nőtt, a kwat ára amivel kevesebb a rendszerhasználati díj annyival nőtt.
Rezsi rizsa !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.