Az Omega szombaton a felcsúti stadionban lépett fel, ami sokak körében felháborodást váltott ki. Annál nagyobb volt a meglepetés, mikor a koncert alatt az együttes "Régi csibészek" című számához egy Orbán Viktort és Simicska Lajost kiparodizáló videót vetítettek le. Lapunk megkereste az Omegát, hogy megtudjuk, miért csinálták.

A zenekar válasza szerint három hónappal ezelőtt hívták fel a figyelmüket az említett videóra, azzal a kérdéssel, hogy ez zavarja-e az Omegát. Ők azt felelték: nem, ez nem zavarja, úgy gondolják, hogy mértéktartó, belefér minden oldalról, se nem sértő, se nem provokatív.

 

Arra a kérdésre pedig, hogy miért játszották le, mi ennek az üzenete, azt felelték:

A felcsúti koncertet kizárólag politikai előítéletek, általánosítások és kényszerképzetek alapján ítélték meg, már előre, ami jól jellemzi a túlpolitizált hazai viszonyokat. A videó beemelése a háttérvetítésbe szándékos volt, amolyan mosolyt fakasztó céllal – politikáról lehet így is, sőt, ott is! Mindössze ennyi lenne az üzenet. Egyébként a zene a lényeg, ami viszont alig érdekel valakit, ha jobbról-balról lehet vicsorogni és acsarkodni, de főleg mószerolni. Külföldön mindez elő nem fordulhat, tapasztaljuk Berlintől Moszkváig, ahol a közönség zeneértő és a zenei teljesítményt méltányolja, ezért vesz jegyet.

Elárulta az Omega, miért játszották le az orbános-simicskás videót Felcsúton

Arra is kitértek, szerintük most kezd összekavarodni minden és mindenki, ugyanis a normális vélemények, objektív megítélés nem rendszerfüggő, főleg nem politikai hovatartozás kérdése. Hozzátették:

Az is kellemetlenül érintette az előre huhogókat, hogy Orbán Viktor ott sem volt. Adódik a kérdés, ezek után vajon politizál-e az Omega, vagy csak adott egy remek koncertet egy csodálatos környezetben, ami tökéletesen illeszkedett az Omega Oratórium szabadtéri változatához, a beatmiséhez.

Végezetül kiemelték, hogy az Omega eljátszotta az "Udvari bolond kenyere" című számukat is, melynek szövegét a figyelmünkbe ajánlották:

Fenn egy király, a földön egy bolond,
Körül sok nép meg milliónyi gond.
A bolond jön és ő zavarja szét,
Szép jutalmul megkapja kenyerét.

Régi nevét már elfelejtették,
Régi eszét már rég elvesztették.
Ezért ugrál, nyakában kis kolomp,
Rajta nevet, és jókedv lesz a gond.

Nagy a király, és minden ember fél,
Csak a bolond él úgy, ahogy beszél.
Éjjel alszik, de nappal tudja jól,
Van sok bolond, és oly kevés a trón.

Fenn kőszobor, a földön egy virág,
Jó kismajmok a bolondnak hozzák.
Az idő száll, s a kőszobor ledől,
De a virágból még sok új virág nő.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jól van, adtak egyfajta langyos magyarázatot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Jól van, adtak egyfajta langyos magyarázatot !
Mobil123
Bocsika de enm értem . Most Omega koncert volt Mihály Tamás nélkül vagy Omega oratórium , mert akkor miért játszanak olyan dalokat aminek megszületésében Mihály Tamásnak is része volt ? persze ha a lóvét magkapja rá akkor ok :-D
Senara
Gyengécske érvelés , azért játszottátok le mert megrendelte pártunk és kormányunk .Mert nálunk demokrácia van akárki akármit mond !
szandokan
A zenét is körüllengi a politika, jól mondja az Omega. Lassan már az Iron Maiden is Fideszes lesz, ha mondjuk meghívják őket Felcsútra...
Abzug62
@szandokan: Maga szerint jelenleg van ebben az országban valami, amit nem leng körül a politika?! Ha ez, ami most megy a hatalom körül, a baloldali kormányok idején történt volna, maga szerint mi lett volna, figyelembe véve, hogy csak a szerencsétlen őszödi beszéd után mi történt?!
szandokan
@Abzug62: Tudja, nekem semmi bajom nem volt az előző kormányokkal sem (kivéve a Kádár rendszert), mert én nem az a síró fajta ember voltam sohasem, nem függtem kormányoktól. Az, hogy most a Fideszt támogatom, más lapra tartozik, nem anyagi érdek fűződik hozzá, arra szerencsére nincs szükségem. Másként látom a világot, ennyi.
keresztapa
@szandokan: Ezen egy kottás személyek, ezt soha nem fogják megérteni hogy a zene nem érdek!
szandokan
@kaihansen: A gitárhős, énekes személyesen? Ejha...:-))
szandokan
@keresztapa: Tudom, de azért megpróbálom olykor a lehetetlent...
kaihansen
@szandokan: igen én vagyok és jelzem a Gamma Ray sem fog fellépni a törpördög stadionjába :)
izo
@Abzug62: Azért az öszödi böszmét az Omegához hasonlítani h@leség!
mariaberta
Csak annyit mondok, ill. írok, jól szórakoztam. Hiteles a videó.
szandokan
@kaihansen: Nagy kár, eddig nagyon szerettem a bandádat, ezek után nem is tudom...:-)
Knapp75
Felcsúton fellépni azért politika, mert az a stadion kizárólag annak köszönheti a létezését, hogy a miniszterelnök úr viszonya "sajátos" a labdarúgáshoz és a közpénzekhez.

A zenét nem kell összemosni a politikával, de azért az elmúlt 20 évben elég sok muzsikus ment el biodíszletnek Orbán mögé, ki tudja miért.
Kóboréktól okos ötlet volt ez a videó, így majd a Fidesz bukása után emlékezhetnek rá úgy, hogy belülről bomlasztották a rendszert! :)
GeoCravker
Az előzetes nyilatkozatookban meg fényesre nyalták a vezért.
Koncertileg pedig buktak...
propeller.hu/itthon/3116767-omega-bukas
szandokan
@Knapp75: Ennyi erővel az Mszp - nek is megvoltak a maga zenészei.
Knapp75
@szandokan: És?
Hogy jön ez ide?
Ez nálatok valami betegség, hogy mindig másra kell mutogatni és relativizálni a baromságokat?
szandokan
@Knapp75: Te említetted, hogy a Fidesznek biodíszletei voltak a zenészek, én csak arra akartalak rávezetni, hogy ez a másik nagy pártra is igaz volt.
Desischado
Engem nem érdekel, nem ők az elsők, akik lefekszenek a politikusoknak.
Knapp75
@szandokan: Hja, és most mi a téma? A fideszes Vezír stadionja vagy másé?

Igen, tudom, a te hülyeségedre is az a mentség, hogy az MSZP-nél is vannak hülyék...

(egyébként nem fogsz tudni mutatni olyan mszp-s politikust, akinek a telkére közpénzből építettek stadiont és nem fogsz tudni mutatni olyan közönségnek szóló "baloldali" pártrendezvényt, ahol a színpadon egymás mellett ülnek a sportolók és a zenészek a pártelnök mögött, mint a Fidesznél)
Csizmás Kond
@Knapp75: Na és mondd, '90 előtt kik építették a stadionokat ?...és ugye nem volt direkt főpáholy benne az akkori nagykutyáknak ?...és ugye az akkori emeszizék nem jártak sem meccsekre sem koncertekre ?
Amúgy a zenész annak muzsikál aki meghívja, megfizeti. Ez az egyoldalú hozzáállásod szerintem már neked is fájdalmas.
Knapp75
@Csizmás Kond: Közpénzből könnyű megfizetni egy zenészt, de nem igazán illik...

Hja és a Fidesznek a 90 előtti MSZMP a minta? Én tudtam, de azért köszi a megerősítést! :)

Mondd el inkább te: kik és kinek építették a stadionokat 90 előtt?
És most kik építik, miből és KIKNEK?
Nyugi, nem volt ilyen esztelen stadionépítés, pedig még a 80-as években is átlagban háromszor annyian jártak nb1-es meccsekre, mint most. (kb. 7500-an, szemben a mostani 2750-nel)
Még egy apróság: az állami pénzből épült stadionok jelenleg "profi", nagyrészt magántulajdonban lévő egyesületeket hoznak kedvezőbb helyzetbe, miközben ez 90 előtt nem fordulhatott elő, mivel minden az államé volt.
Tehát az mellett, hogy értelmetlen pénzkidobás a stadionépítés, még a versenyt is torzítja.
Csizmás Kond
@Knapp75: Neked a fantáziád diktál...az pedig mindig hibás.
Honnan értesültél, hogy az Omega koncertet közpénzből fizették ?
a stadionok...hát kérlekszépen van aki a stadionba jár szórakozni, van aki a strandra, van aki színházba...ilyenek az emberek...
Eddig is építettek stadiont és minden hasonló közös szórakozási helyeket. Ezeket mindig az igény határozza meg persze és a hozzá kapcsolható jövedelmi bevétel.
Akkor az államé volt mert ő volt az úr ma magán mert az állam nem lehet úr, de az igények és a haszoni remény az ugyanaz marad.
Az utak is egy fölösleges pénzkidobás de mégis kellenek sőt egyre modernebbek és azok is közpénzekből épülnek sőt olyanokéból is akik esetleg soha az életükben nem mozdulnak ki a falujukból...
...szerinted mire kéne költeni...?...mert az éhező gyerekeknek adott pénzből is már tisztán látszik hogy csak dog, ital meg cigi lesz...tehát te mire költenél ?
sentinel216
Lehallgatott telefonbeszélgetés:
Kóbor: - Miniszterelnök úr, zúgolódnak a népek a libaszaros falujában rendezendő OMEGA mise, vagy oratórium miatt. Valamit tenni kell, hogy ne rontsuk le világhírnevünket. Ez a Mihály Tamás is belefingott a nulláslisztbe, amiért sok a kritika.
Orbán: - Hát János barátom, ahogy mifelénk mondják, a tehén is csak akkor tejel, ha a szart kilapátolják alóla.Megmondtuk, Kossuth díjért egyszer majd kérünk valamit. Küldök majd egy papot, aki megtámogat titeket a hitetekben. Na meg bejátszhatjátok azt a vicces videót, amin már hónapok óta röhögnek, azt a "csibészeset". Legalább megint elmondhatom, hogy nálunk mekkora a szólásszabadság. Még a saját stadionomban is nevethetnek az emberek rajtunk. Aztán majd valamelyik szófosónk ír majd neked egy se füle, se farka kommentárt, amit leközöl a médiánk. Jó zenélést!
Abzug62
@izo: Maga tényleg nem érti, milyen megközelítésből említettem az őszödi beszédet, vagy csak teszi magát?! Ha elolvassa a hozzászólásokat (talán) rájön, hogy nem az Omegával vetettem össze.Bár...
Knapp75
@Csizmás Kond: "Eddig is építettek stadiont és minden hasonló közös szórakozási helyeket. Ezeket mindig az igény határozza meg persze és a hozzá kapcsolható jövedelmi bevétel."

"Jövedelmi bevétel"? Olyan édes, mikor okoskodsz. :)
Pont az a probléma, hogy nem a várható bevétel, az igények vagy a jövedelmezőség határozza meg a stadionépítéseket, hanem a miniszterelnök úr érzései és az építkezéseknél ellopható összeg nagysága. ;)

A Pancho Arénában csak akkor volt telt ház, mikor 100 ft-ért adták a jegyeket.
3800 nézőnél ez annyit jelent, hogy egyetlen alkalmazott havi bérköltsége sincs meg a bevételből (összesen 15-20 alkalommal játszik évente hazai pályán egy "profi" nb1-es magyar csapat), ugyanakkor 1 év után több tízmilliós költség, hogy cserélni kell a vízelvezető rendszert és a füvet. (eleve a fűcsere miatt engedtek ott koncertet, normál esetben senki nem mehet fel egy nb1-es csapat pályájára, még a csapat is sokszor máshol edz)

Hogy én mire költenék? Például az oktatásodra. Hátha...
Knapp75
@Csizmás Kond: A matekozáshoz egy kis segítség: 10 alkalomra szóló bérlet az elmúlt szezonban 6000 ft-ba került Felcsúton, ugyanakkor a pálya építésének költsége 1,1 millió ft volt székenként. :)

Ez alapján, ha nem kell a fenntartásra semennyit(!) költeni és átlagban kétharmad ház van a meccseken, akkor 184 éven belül hozza vissza az árát a stadion. ;)
Csizmás Kond
@Knapp75: Nahát...én hogy nem gondoltam erre...
kisokos, a bevételnek csak töredéke származik az üvöltöző tömegtől. a legnagyobb onnan jön ha van egy olyan stadion ahová szivesen jön az idegen játszani mert akkor van játék miután van fogadás van reklám meg tv bevételek és az a mittudmennyi amit a randalírozó izompacsirtáktól származik abból kitakaríttatnak.
Knapp75
@Csizmás Kond: hjaj, ne fárassz már! Fél évvel ezelőtt ugyanezekkel a hülyeségekkel jöttél, akkor pontról pontra végigmentem a kreténségeiden és mégsem tanultál belőle semmit!
Egy fideszesnek kötelező ugyanazon a tudásszinten maradnia egész életében?

Írd már le nekem, hogy a Felcsút esetében a tv-s közvetítésekből, reklámokból és sportfogadásból származó bevételei mennyivel nőttek az új stadion hatására!
A tv-s jogdíjakat vagy az eladott reklámidőt egyáltalán nem befolyásolja a stadion mérete, tök mindegy, hogy egy libalegelőről közvetíted a Barca-Real meccset vagy a Nou Campból, a tévés nézettsége ugyanakkora lesz.
Ahogyan a fogadási bevételekhez sincsen semmi köze a stadion méretének. (lényegében nem is kell már sportesemény a sportfogadáshoz sem! Fogadhatsz "virtuális labdarúgásra" is, ahol egy játékprogram lejátssza a meccset kitalált csapatokkal...)

Ráadásul egy stadion megtérülése és egy focicsapat bevételei nem ugyanazok!
Ha nőnének a focicsapat bevételei a stadionépítés miatt, az sem az államnak lenne hasznos, amely a pénzt adta rá, hanem a fociklub tulajdonosainak!
Ezért is igazságtalan a "pofára" stadionépítés.

Hja, itt egy érdekes cikk az előző szezonról:

www.nb1.hu/hirek/nb-i-negymilliard-veszteseget-termeltek-tavaly-csapatok

"Muszbek kitért arra is, hogy 2009 óta az NB I halmozott vesztesége meghaladta a 10 milliárd forintot, mert a bevételek lassabban nőnek, mint a kiadások, illetve a beérkezett pénzek egyre nagyobb hányada nem piaci, üzleti alapú, hanem valamilyen költségvetési forrás, illetve közpénz. "

"Muszbek Mihály szerint a magyar labdarúgás a közpénz alapú infrastruktúra és sport fejlesztése területén előrelépett, ám problémának látja, hogy ez differenciáltan, nem pedig az esélyegyenlőség figyelembe vételével valósult meg. Kitért arra, hogy 2013-ban a központi költségvetésből 42 milliárd, a TAO-ból 16.6 milliárd, míg az önkormányzatoktól 8-12 milliárd forint érkezett a magyar futballba."
Vizual
Ezt a vidit már teheti ahová akarja EZ A Kobor. Most már tudom miért nem szerettem soha ezt az Omegát.
Yoda69
Gondolom azert elotte kikertek orban velemenyet. Az meg legyintett es hagyta legalabb kihuztak a dolog meregfogat. Okos huzas volt az Omegatol, melyen benyalt a viktatornak aki a zsetont tolja, es dobott egy csontot a fanok lehutesere.
Csizmás Kond
@Knapp75: Nem fárasztalak, te magadtól fáradsz...
Azt elhiszem, hogy neked mindegy, hogy egy libafosos legelőn játszol vagy egy korszerű pályán de itt ha meg nem sértődöl nem rólad van szó, hanem olyan játékosokról akik egy nap többet keresnek mint te egy évben...na azoknak nem mindegy...szóval ennyit a méretről meg a szinvonalról.
Knapp75
@Csizmás Kond: Hja és a külföldi és magyar sokat kereső játékosokat kell kiszolgálni az állami pénzből épített stadionokkal??
Neked tényleg egy gramm agyad sincsen?

És miért pont Felcsúton kell kiszolgálni a játékosokat és miért nem a másik 2000 hasonló méretű magyar településen?! He?

Arra meg hozzál igazolást, hogy mennyivel növekedett az új stadionoknak hála a reklám-, a tv-s jogdíj vagy a sportfogadás bevétel!
Elfogadok linket, számítást, vagy logikus levezetést is.
Ha esetleg nem tudsz vagy nem találsz ilyen kalkulációt, akkor meg gondolkozz már el rajta, hogy mégiscsak baromságokat állítasz! Köszi!

És te mennyit keresel a focistákhoz képest, te szerencsétlen? :)
Csizmás Kond
@Knapp75: ...nem tudom elképzelni mi késztetett arra hogy priviben is leírd ugyanezeket a marhaságaidat...
Amúgy tőlem oda írsz ahová akarsz, mert nem izgat sem az ömlengésed sem a nagyképűséged.
A véleményem továbbra is az, hogy nem mindenkit elégít ki a libafosos legelőn játszott foci, és hogy miért Felcsút...mert most épp ott volt lehetőség. Az ilyen terveket nem a pletyórovatfórumozók ideológiai elképzelése szerint alkotják, hanem sokkal komolyabb elképzelések alapján...de ez neked magas...
Knapp75
@Csizmás Kond: "ez neked magas...", írod.
Nem inkább te vagy nagyképű a tudásodhoz képest?

Arra kértelek, hogy BÁRMIVEL támaszd alá, amit állítasz!
Érvelj, linkelj, számolj stb.

Annak ellenére, hogy tisztában vagyok a képességeiddel, vettem a fáradtságot és mint ha komoly vitapartner lennél, hoztam számokat, érveket és rávilágítottam az ellentmondásokra.
Mindössze ennyit várok el tőled is.
Ha magas, akkor inkább hallgass!

Hja és attól, hogy te nem érted, milyen "komolyabb elképzelések alapján" épült a felcsúti és a többi stadion, ne mást nézz hülyének! :)
Én tudom, miért és valójában kiknek épült.
Knapp75
@Csizmás Kond: Hja és priviben csak azt mertem megkérdezni, hogy ha fingod nincs valamiről, akkor miért okoskodsz hónapokon keresztül!

És igen, kevés dolog bosszant, de a tanulni képtelen emberek igen.
Ott ülsz a rohadt gép előtt, 5 perc alatt bárminek utána nézhetnél, de nem, te inkább elvtelenül szórod a baromságokat, mert azt hiszed, ezzel védheted Orbánt.
Csizmás Kond
@Knapp75: Mit tudsz te az én képemről vagy tudásomról ?
Itt vélemények hangzanak el nem szakképességi vizsgák. A te érved a te felfogásod , sem nem több sem nem kevesebb. Az amivel te úgy hiszed, hogy tisztában vagy csak neked tűnik úgy hogy nincs tovább...és ha tényleg vitázni akarsz akkor ne kérdezz hanem érvelj. Az hogy tudod ...hát nem úgy tünik. Az amit itt tudásnak adsz elő az valójában egy neked beadott dogma amit próbálsz eladni, megetetni mással is...
...azért beavathatnál abba roppant tudásarzenálodba...csak egy részébe...hogy kinek is épült és miért...ez nagyon kiváncsivá tett...
Knapp75
@Csizmás Kond: Leírom még egyszer, hátha egyszer felfogod:

1. az államnak nem feladata, hogy piaci alapon működő csapatokat vonzóbbá tegyen közpénzből
2. ha ezt néhány csapattal megteszi, akkor sérti az esélyegyenlőséget (ezt még a te példád is alátámasztja: "libafosos legelő" kontra államilag támogatott miniszterelnök úr kedvence csapat.)
3. mivel a stadionokat nem az állam üzemelteti, így a bevétel sem az övé
4. az építési költség sosem térül meg és ha "lakatlan" településekre építenek stadionokat, akkor még egyéb programokkal sem lehet növelni a kihasználtságot
5. Felcsút mellett konkrétan az szólt, hogy Orbán a saját telkét 50 évre kölcsönadta az Akadémiának, így jó ötletnek tűnt arra építkezni. :)
Knapp75
@Csizmás Kond: Mit tudok a tudásodról?
Semmit. Azaz mindent. :)

Mégis szerinted kettőnk közül ki járt több stadionban?
Ki focizott többet ezekben a létesítményekben?
Melyikünknek tud jobban számolni és melyikünknek van pénzügyi végzettsége? (mikor számoltad te ki bárminek is a megtérülését?!)
Melyikünk él abból, hogy tud számolni?
Melyikünk van távolabb attól, hogy a világnézete és a politikai pártszimpátiája elvakítsa?

Ezek mind nem jelentenének semmit egy vitában, ha nem játszanád el, hogy te bármit is tudsz, mikor a pár benyögött "érved" még egy kocsmában is kiröhögnék.
(ha nem hiszed, próbáld ki)

Annyira akarsz hinni Orbánnak és inkább hülyét csinálsz magadból, mint hogy beismerd, nem tudsz racionális és etikus érvet a stadionépítésekre!
(ezért javasoltam, hogy linkelj, de máshol sem fogsz találni)
Csizmás Kond
@Knapp75: Tehát mégegyszer leírtad...és ugyanazt a marhaságot...nahát...
1. Az államnak minden olyan dolgot ami pénzt hoz a kasszába feladat, hogy vonzóbbá tegye.
2. Egy stadion nem föltétlen csapat miatt épül...
3. Mivel egy stadion százféleképpen hozhat jövedelmet ezért érdemes befektetni. ...amúgy a felcsúti stadiont nem az állam építette.
4. Nem minden építési költség kell megtérüljön, mindig, minden időben építettek olyan létesítményeket amelyek feladata nem az anyagi megtérülés volt, amúgy egy stadion mindig haszonnal dolgozik ha azt van aki kihasználja...ideértve a sport hasznos oldalát a fiatalok mozgási sportolási lehetőségeit...stb.
5. Orbán kölcsön adta (habár ezt most hallom és csak kimondottan tőled), ...ja és 50 évre...ember még te mondod hogy szégyellnem kéne miket írok ?
...az utolsó pontnál maradva...a felkészítőd nem magyarázta el, hogy ha majd nem lesz Orbán A miniszterelnök és aki lesz az megbuktatja a felcsúti sportot akkor ötven évig csak gaz fog teremni ott mert Orbán elszámította magát ?...ennyire okoskáknak képzelitek magatokat és mást hülyének nézitek ?...nem vall ez valami nagy előrelátásra bármekkorát látsz is magatok körül.
Csizmás Kond
@Knapp75: Én nem ismerlek te nem ismersz na melyikünk kicsoda ?
...és nem járok kocsmába...
Knapp75
@Csizmás Kond: Mondtam, hogy ott ülsz a rohadt gép előtt és az okoskodás helyett bárminek utána nézhetnél, de nem, te inkább égeted magad!
Itt van Orbán vagyonnyilatkozata a miniszterelnok.hu oldalról, 3. oldal.

www.miniszterelnok.hu/attachment/0028/27412_vagyonnyilatkozat_2015_orban_viktor.pdf

Akkor most szégyellned kéne, hogy írsz? Inkább azt, hogy egy agyatlan, tájékozatlan liba vagy.
Knapp75
És a többi ökörségeden is végigmentem már:
"fiatalok sportolási lehetősége" Ezredszer mondom: a nagycsapat pályájára még az utánpótlást sem engedik fel, általában a nagycsapat is máshol edz hét közben.
Felcsúton 8 db pálya van. 7 volt már a stadionépítés előtt is.

A felcsúti stadion a be nem fizetett adókból épült. Nálam ez állami pénz.
Knapp75
@Csizmás Kond: "1. Az államnak minden olyan dolgot ami pénzt hoz a kasszába feladat, hogy vonzóbbá tegye."

És akkor miért nem építenek még 2000 ugyanilyen stadiont minden kisebb településre, te szerencsétlen?
Ugyanannyi pénzt hoznának, mint ez...
Csizmás Kond
@Knapp75: ...itt tényleg ülök...te féllábon állsz ?
...hogy te ki vagy mi vagy...azt mindenki maga ítélje meg.
Csizmás Kond
@Knapp75: ...és ne kapkodj...gondolkodj, határozz és egyszerre írd le a mondandódat...
Knapp75
@Csizmás Kond: Látom, ismét megértetted a lényeget! :)

Legközelebb legalább nem fogsz csodálkozni, ha valaki arról beszél, hogy Orbán telkére épült stadion.
Megint tanultál valamit, bár nehéz szülés volt.
Ha meg mégsem, az bizony a te problémád, mert engem csak időnként bosszant az ostobaságod, de neked együtt is kell élni vele!
Csizmás Kond
@Knapp75: ...látod vagy képzeled ?
...engem viszont nem bosszant a te ostobaságod...mert mint ember megértelek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.