Németh Szilárdot a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként hívták meg Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorába, ahol elmondta: az épülő szerb-magyar kerítés mellett lesz határőrizet is. Ám nem a négyméteres falról szóló rész volt a beszélgetés legmegdöbbentőbb része, hanem az, amikor a műsorvezető rátért a rezsicsökkentésre az Európai Bizottságnak írt Trócsányi-levél kapcsán.

Németh Szilárd egyrészt Lendvai "nem lesz gázáremelés" Ildikó nyomdokaiba lépve letette a nagyesküt, hogy amíg a Fidesz-kormány van hatalmon Magyarországon, a rezsi nem fog nőni. Másrészt pedig keményen betámadta az EU-t. Ugyanis szerinte Brüsszel mindent megtesz azoknak a cégeknek a kedvéért, akik kivonultak Magyarországról a rezsicsökkentés miatt.

Így a műsor csúcspontjává az vált, amikor az alábbi, konteótól túlfűtött, bizarr párbeszéd játszódott le a rezsipápa és Kálmán Olga között:

Németh Szilárd: A {helyzet} lényege az, hogy megakadályozzák {Brüsszelben} azt, hogy a magyar családok olcsón kapják meg az energiát. (...)
Kálmán Olga: Ezt most teljesen komolyan mondja? (...) De hát ez nem lehet senkinek az érdeke.
N. SZ.: Dehogynem!
K.O.: Miért lenne Brüsszelben bármelyik hivatalnak, bizottságnak, uniós biztosnak az az érdeke, hogy a magyar családok fizessenek többet? Miért?
N.SZ.: Hát eddig is ez volt, ezért támadták folyamatosan a rezsicsökkentést.
K.O.: De ott ilyen csúnya gonosz bácsik ülnek?
N.SZ:: Igen! Itt a kijáró cégek kézben tartják őket, ez a helyzet. Ő nekik pedig az a dolguk, hogy a cégek érdekeit érvényesítsék, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a magyar családok érdekeit érvényesítsük és ez megtörtént. És ezért támadják ezt az egészet.

Az ominózus rész a 16. perctől kezdődik a beszélgetésben.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@Horizont: Valami azt súgja, hogy Te sem "Szilárdra" gondolnál, ha a Tudományos Akadémia elnöki posztjára kellene javasolnod valakit. :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
petike
@Csizmás Kond: @ilos: És a haveri cég, amelyik 52 milliárdot kaszált azzal, hogy a 30%-kal nyomott világpiaci áron megvette a gázt, és 10% rezsikamuval adta tovább a magyar elosztónak, az is Brüsszel megrendelésére volt?
Idióták.
nezelodo
@eszegfu: Ez a fazon, (Bálint József) lesz az új humorista pápája az országnak a dicsérete okán.
Aki Én
@ilos: 15:43 De szerencsére te is ide tartozol, és szépen bemutatod nekünk miért is működik ez a hazugság.
ilos
@Aki Én: Rendes vagy, hogy beveszel magatok közé, de én úgy érzem, hogy elég alpári módon becsmérel itt -szinte- mindenki. De nem csak engem, hanem mindenki mást, aki nem ugyanazt fújja, mint ti. Veled elég jól kijövök, ne vedd magadra.
Aki Én
@ilos: 12:13 Tudod, elég nehéz a borzasztóan káros és veszélyes mellébeszélést türelemmel viselni. Ez már csak a fórumok és nézetkülönbségek sajátja. De ha cifrát akarsz, akkor nézz körül mondjuk orbán oldalán. Na ott aztán bőven kap, aki mást gondol. Vagy ez a nagy ,,kedvencem":
orbanviktor.tumblr.com/
Freewolf
És ez kérdés volt? Brüsszelben nem a barátaink vannak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.