Kalocsai Kinga a PM tagja, a Zöld Baloldal alelnöke és az LMP aktivistája is volt, ma már civil. Több száz tüntetés szervezésében vett részt, ő szedte le az első plakátokat Szeles András társaságában. Először téptek, aztán önfeljelentettek.

Kalocsai Kinga: Amire a társadalom nagyon hevesen reagál, abból visszalépnekKalocsai Kinga/Facebook 

Arról, hogy miért épp a nemzeti konzultáció plakátjai verték ki náluk a biztosítékot, a 168 Órának adott interjújában így nyilatkozott:

Mert iszonyatosan gyűlöletkeltő, konkrét társadalmi csoportok ellen irányul. Túltolták, legalább annyira, mint amikor az MSZP a kettős állampolgárság kapcsán románozott. Az is, ez is egyértelmű hazugság. Mit mond a kormány? Hogy a menekültek elveszik a munkánkat, miközben azzal vádolja őket, hogy eltartatnák magukat? Mi van?!

A kritikusok szerint az ellenzék és a civilek megint a kormány kottájából játszanak, újra csak reagálnak. Kalocsai úgy gondolja, ez nem ilyen egyértelmű. Részben valóban gumicsont, hiszen elfelejtődik közben, hogy mi a helyzet a Quaestor-károsultakkal.

Egyrészt az ő érdekükben én nem tudok tenni, ebben az ügyben viszont igen. Másrészt nem gondolom gumicsontnak: ez a propaganda annyira undorító, hogy nem lehet elmenni mellette. Nem igaz, hogy mindenki egyetért vele! Ki kell állnunk azok mellett, akiket támadnak.

Kevés olyan tüntetés van Magyarországon, ami azonnal eléri a célját. Kalocsai Kinga azt tapasztalta, egy tüntetés sikeres, ha az akció hatására a probléma bekerül a köztudatba.

A demonstrációk célja a nyomásgyakorlás és a közvélemény formálása. A kormány olyan, mint a kisgyerek: keresi, hol vannak a határok. Amire a társadalom nagyon hevesen reagál, abból visszalépnek.

Kalocsai Kinga: Amire a társadalom nagyon hevesen reagál, abból visszalépnekKalocsai Kinga/Facebook

Az aktivista úgy véli, a magyar nép csodaváró, azt remélik, hogy jön majd egy miniszterelnök vagy három fiatal, aki megmenti őket. Túl nagyok az elvárások. A plakáttépkedéseket is azért csinálták, hogy megmutassák, két átlagos ember is megteheti, maximum 20 ezer forintra bírságolják őket. Megérti, ha valaki fél a retorzióktól, de hiába várunk a messiásokra.

El kell menni tiltakozni, szavazni, kiállni azért, amit gondolunk. Minél többen vagyunk, annál nagyobb a védettség, és valószínűbb, hogy sikerül az adott ügyet megvédeni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Toby: @justhpeter: @JAJMÁR: Az osztrák nyugdíjas már beröfentette a Mercit???
JAJMÁR
Igaza van! Bátor lány :)

Bírom a bátor embereket.
papa.49
@Toby: @justhpeter: @JAJMÁR: Az osztrák nyugdíjas már beröfentette a Mercit???
Toby
@papa.49: Asszem talán valamelyik nincstelen menekült fogja elgázolni - papíron !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.