A Századvég júniusi felmérései szerint új erőre kaptak a kormánypártok a bevándorlóellenes politikájuknak köszönhetően. a Fidesz–KDNP fölénye így továbbra is stabil, miközben a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erővé, a baloldal egésze pedig nagyjából stagnált, az MSZP támogatottsága tovább csökkent – olvasható a Napigazdaság.hu-n.

Júniusban a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 30 százalékon áll. A kormánypártokat 16 százalékkal a Jobbik, majd a folyamatosan visszaszoruló MSZP (8 százalék), illetve az LMP (6 százalék) és a DK (5 százalék) követi. Az Együtt szinte eltűnt a térképről idén, jelenleg a felnőtt lakosság 2 százaléka támogatja. A megkérdezettek 32 százaléka vallotta magát bizonytalannak, illetve zárkózott el pártpreferenciája közlésétől.

A Századvég szerint két kérdésben álltak erősen a kormány mellé a választók: a bevándorlás kérdésében illetve a személyi jövedelemadó csökkentésében. A felnőttek 74 százaléka vár el szigorúbb bevándorlási szabályokat, eközben mindössze 21 százalékuk tartja megfelelőnek a fennálló viszonyokat, 5 százalékuk pedig nem tudott véleményt alkotni. A személyi jövedelemadó 2016-os csökkentését a megkérdezettek 71 százaléka támogatja, 23 százaléka ellenzi, 6 százalékának pedig nincs véleménye.

Az Origo is megírta, hogy a Századvég korábbi felmérése szerint, a nemzeti konzultációs plakátok üzeneteivel a megkérdezettek többsége egyetértett, legkevésbé a "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" mondattal értettek egyet.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
@Toby: nem tudom felfogni, hogy épeszű ember hogyan támogathatja ezt a fertőt amit az a csürhe művel. Minden napra jut valami aljasság a birkák pedig tapsolnak. Őrület.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@F_Viktor: :))))
Tán csak nem belátta, hogy ebből a buliból nem jöhetnek ki jól...?!
m.macskosz
@Fradigege: Szűkebb pátriámban június 14-ikén egy Lidl volt nyitva, előtte egy vagy két héttel az Auchan. Lehet, hogy ma nyitva volt a CBA, de nem tudhatom, mivel dolgoztam, ezért nem értem rá vásárolni, plázázni, shoppingolni.
bakegya
@F_Viktor: a kisebbség,akik bizonyos helyeken már igen csakkk többségben vannak.
Jankó123
Tényleg erősödhetett, itt is sokaknak csípi a szemét!
:-)))
m.macskosz
@Jankó123: És képzeld el, azoknak hogy csíphetné a szemét, akiknek nincs internet-hozzáférésük, csak a közszolgálati szarokból tájékozódhatnak!
Jankó123
@m.macskosz: Nekik Magyarország jobban teljesít! Asszem.
:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.