Sánta János neve ismerős lehet a trafiktörvény kapcsán, ugyanis részben ő írta ezt számítógépéről. Ráadásul szintén ő vált annak egyik nagy kedvezményezettjévé a Continental Dohányipari csoport elnökeként. Sántáról azt is tudni: Lázár János legszűkebb környezetéhez sorolják, mindketten hódmezővásárhelyiek. Most az üzletember beszállt a médiába is.

Amennyiben igazak a valasz.hu értesülései, Sánta János vette meg Liszkay Gábortól a Napi Gazdaság kiadójának 49 százaléknyi üzletrészét. Emlékeztetőül: Liszkay volt a Magyar Nemzet főszerkesztője, aki az ominózus G-napon többedmagával felállt és otthagyta Simicska Lajos médiabirodalmát, majd pár hónappal később megvette a Napi Gazdaságot.

Sánta egyébként a Heti Válasznak korábban tagadta, hogy különösebben nagy barátságban állna a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel:

Bármennyire mondogatják, hogy micsoda nagy barátság van köztünk, ez nincs így. Se rokoni szál, se közös vadászat nem köt össze minket. Mivel hódmezővásárhelyi cég vagyunk, amikor Lázár János polgármester lett, az összes többi helyi vállalathoz hasonlóan hozzánk is ellátogatott. Innen az ismeretség.

A Válasz.hu azt is kiemelte: míg a Napi Gazdaságnál ezek szerint Lázár köreihez hű újság alakul, Habony Árpádék eközben lelkesen építik a Modern Media Group Zrt.-vel saját külön kis sajtóbirodalmukat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lézer Jani magánoligarchája szépen gyarapodik.
simmering73
A hazug embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.