A XIII. kerületben 25 ezer forintra bírságoltak meg közterület-felügyelők egy mentőautót, mert az fél méterre állt meg a zebrától – írja a Bors.

A KRESZ viszont azt írja elő, hogy legalább öt méterre szabad csak a gyalogátkelőhelytől parkolni. 

A lap szerint a közterület-felügyelők arra hivatkoztak a helyszínen, hogy nem volt bekapcsolva a magán-mentőszolgálatos jármű villogója, tehát nem látszott, hogy éppen valakinek a mentésén dolgoznak éppen.

A Bors azt is megírta, hogy a mentősnek 30 napja van befizetni a bírságot, ellenkező esetben átkerül a rendőrséghez szabálysértési eljárásként. Itt ugyan a hatóságoknak lehetőségük van méltányosságból eltekinteni tőle, ám ha nem így tesznek, automatikusan legalább ötvenezret kell befizetni az ápolónak.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A bírságoló remélem ha bajba kerül nem fog kapni ellátást a mentőktől!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Hát azt a figurát aki a járdán parkolt a fodrászüzlet előtt vajon mennyire büntették meg?
Lackó50
Az ilyen szemét emberek megérdemelnék, hogy ha nekik lenne szűkségük a mentőkre, akkor 10 utcával arrébb álljon meg és ha az ügyfél reklamál, akkor közölhetik vele, hogy a mentőszolgálatnak nincs pénze büntetésekre, se parkolási díjakra és közelebb nem volt hely. Legyen szíves elgyalogolni a kocsiig. Sajnos ekkora távolságra már nem tudják a hordágyat eltologatni.
justhpeter
Ilyen csodák csak a fővárosban történhetnek. A közterület felügyelők nem akadémikusok. Sőt !
kkalman
Minden taplót felvesznek közteresnek? És csak taplókat? Hányadék egy társulat, és finoman fogalmaztam.
Desischado
Még nem volt dolgom velük, hál'istennek, de utálom őket, mert én is voltam már tanúja egy-két szemét dolognak. Ez az eset, viszont nonszensz! Remélem, ha szükségük lesz mentőre, akkor az a fölöttébb kívánatos eset fog előállni, amit Lackó50 volt szives felvázolni! Szemetek!
Toby
@Dr. Felipe: Egy időben a neten sok fotó volt a pécsi parkolási szokásokról. Menő Pénzes Manó leb***ta a full Audiját úgy, hogy az úttest felől kellett kikerülni gyalog és babakocsival is.
Ilyenkor jut eszembe az a jótanács, hogy százas szög papírzsepibe, szolidan elsétálni a szuper cuccos mellett, miközben közepest meg nem haladó erővel, a szög kúpkiképzésű végét nekinyomni a festékkel szépre fújt lemeznek. Amikor hallható a fémes sercegő hang, akkor elégedettek lehetünk, "szép munka, férfi munka volt " ! A legközelebbi kuka mellett megszabadulni a papírzsepi tartalmától.
Amennyiben van annyi időnk, akkor megvárhatjuk, míg Menő Pénzes KRESZ-professzor megjelenik a csodajárgány körül és tüdeje teljes levegőkapacitásával, iszonyú sipító hangon kezdi dicsérni az ismeretlen jótevő édes anyukáját !
Ettől általában megokosodik a KRESZ professzora !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.