A Direkt36 az elmúlt három hónapban közel ezer dokumentumot gyűjtött össze az Elios által elnyert LED-lámpás beruházásokról. A kutatómunka eredményeként kimutathatóvá vált, hogy az Elios olyan árat kapott a lámpákért a munkái során, amelyek más projektekhez képest kirívóan magasak voltak. Ez az árkülönbség több tízmillió forinttal – illetve legalább egy esetben akár százmilliókkal – dobta meg az egyes beruházások költségét. A számlát minden esetben közpénzből – azon belül is túlnyomórészt EU-s forrásból – állták. A többmilliárdos forgalmú Eliosnak nem kellett félnie az árversenytől, mert a legtöbb esetben nem volt rajta kívül más pályázó a munkára. Márciusi cikkünkben bemutattuk, hogy ez azért alakult így, mert a közvilágítási projekteknél a pályázatok többségét eleve úgy írták ki, hogy az Elioson kívül vagy senki másnak, vagy legfeljebb egy-két cégnek lett volna esélye indulni a munkáért.

Forrás: direkt36.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Mi ebben a megmagyarázhatatlan? Elmagyarázzam elvtársak?

Felcsút, g vicctor, récsöl, tiborcz vő, saját lábon állás. Ehhez bizony sok sok közpénz kell. Ráadásul nem is volt taggyűlés elvtársak.
papa.49
MIÉRT IS NEM TUDOK EZEN CSODÁLKOZNI???
Dr. Felipe
Mi ebben a megmagyarázhatatlan? Elmagyarázzam elvtársak?

Felcsút, g vicctor, récsöl, tiborcz vő, saját lábon állás. Ehhez bizony sok sok közpénz kell. Ráadásul nem is volt taggyűlés elvtársak.
Toby
A csókos, szarházi, alányalós polgármesterek alig várták, hogy hűségük jeléül odadobhassák a közpénzt a gengszterfamilynek ! Ha a "saját lábon álló" elemlámpákat árult volna, most tele lenne minden önkormányzat zseblámpákkal !
És még mindig nincs felelőse a közpénzszórásnak !
bakegya
A FÉNYŰZÉSBŐL IDEJE LEJEBB ADNI-Az örömapucikat mikor vizslatják-mert ők is megérdemlik a figyelmet!-aztán a mészáros barát is jobban mutatna csikosban.
JAJMÁR
Püff! Hát, mindenhez ész kell... még a túlszámlázáshoz is, de hát nem állt mindenki sorba az észosztáskor. (Lehet, hogy túl fárasztónak találta, oszt" mást állított oda maga helyett :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.