Magyarország nem áll készen egy olimpia megrendezésére – állítja a DK közleményében. A párt úgy véli, nincs rá pénz, de ha lenne, azt az egészségügyre, a szegénység felszámolására kellene fordítani, nem pedig "reménytelen esélyű pályázatra".

Pontosan tudja a kormány, hogy nincsen esélye Budapestnek, főleg annak tükrében, hogy azóta bejelentkezett a rendezési jogért Párizs, Boston, Hamburg és Róma. Ha valami csoda folytán Budapest kapná a rendezés jogát, Magyarország – ahogy Görögország is – tönkre menne. A költségeket alábecsüli (770 milliárd) a várható bevételt pedig felültervezi (1100 milliárd) a kormány. Fürjes Balázs kormánybiztos a rendezés három kockázati tényezője közül kiemelte a korrupciót. Beismerésnek tekintjük, hogy korrupt Orbán-kormány biztosa ilyet mond.

- írta a párt és reményüket fejezték ki, hogy az MSZP és a PM újra átgondolja, és nem fogja támogatni a rendezést. Amennyiben lesz parlamenti szavazás, a DK képviselői nemmel fognak szavazni – közölték.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Mirabilis: De már csupán a pályázat is rengetegbe kerül!!!Talán lehetne a pályázatot a költözésre szánt 300 millióból fizetni, mert mikor szegény az eklézsia ne akarjunk ,,urizálni,,!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Idemásolnék egy facebook-os véleményt,a mivel tökéletesen egyetértek:
Gábor Kmetz · Landler Jenő Gépipari Technikum
A rendezés ötletének kettő oka van
1. Elterelni a figyelmet a szemérmetlen rablásról, mely véleményem szerint itt folyik.
2. A rendezéssel kapcsolatban készült tanulmányok során újabb százmilliókat lehet lenyulni a közösből.
Ennyi."
Erről van itt szó, és nem másról! Hogy az ország nem bírja finanszírozni, az nem baj. Fő, hogy orbánék zsebe ki legyen vastagon bélelve!
iskolakerülő
Annyira kell az Olmpi, mint szar a zsebembe.
wagabund
szabadjon bátorkodnom jelezni, hogy a vizesvilágbajnokság is bukta lesz.. nem azért, mert itt mindenki hülye, nem, erről szó sincs.. inkább a költségek, azok viselik meg a népet...sutyiban felvett kölcsönök(amiről nem is tudunk), és mégnagyobb megszorítások..a metro felújtása, a kórházak állapota, ellátása,, az egyészségügyi dolgozók bére, az oktatás teljes káosza(rémísztően sok iskolának nincs net-je,), moszkva tér felújítása, fonódó villamos, stb..

ez csak a vizes világbajnokság előtti költekezés egy része..zömmel Budapesten...

az olimpia? Ha Orbán nem is tudja(mert ő hiszi), hogy nem kapjuk meg a rendezés jogát, legalább az ellenzéknek kellene nap-mint nap hangosan tiltakozni..
egyébként a tényként elkönyvelt olimpiai rendezési nyilatkozatokból is az jön le, hogy Orbán teljesen természetesnek veszi, akkor is ő lesz az ország vezetője..
és még Tarlós is szenttül hiszi...így is tervez..

kezétcsókolom, és a vidékkel mi lesz(van)? ha olyan problémáink vannak, hogy a meggy eladhatatlan pusztán szervezési okokból... a komolyabb dolgokat nem is említem.
Párizs, Hamburg, Róma, Boston..vö. Budapest.. mint emberek, mi sem vagyunk alábbvalóak a többi jelentkezőtől..
csak az anyagiak, azok...ezt nem tudjuk csak úgy megvenni, mint az itthoni pályázatokat...
colibri
Emberi számítások szerint a megrendezés idején a fő védnökök, mint Tarlós, plagipali és Orbán, a fasorba sem lesznek már... úgy értem, a döntéshozatal közelében sem!
papa.49
@Desischado: 01:35. re Nagyon igaz amit leírtál, a pénz lenyúlás legújabb verziója csupán a színjáték...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.