Debrecen kormánypárti országgyűlési képviselői szerint zárttá kell tenni a hazai befogadóállomásokat. 

Pósán László, Kósa Lajos és Tasó László (Fidesz) a debreceni táborban és környékén hétfőn történt erőszakos cselekményekkel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményben leszögezték: függetlenül attól, hogy mit mond az Európai Unió, zárttá kell tenni a táborokat.

"Amitől korábban tartottunk, az illegális határátlépők számának drasztikus növekedése, ami az elmúlt hetekben bekövetkezett, valóban kiélezett helyzetet, erőszakos cselekményeket eredményezett" – fogalmaznak a közleményben.

A képviselők szerint "tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy az olyan emberek, akik törvénysértő módon lépték át a magyar határt, de ugyanakkor igényt tartanak a magyar emberek támogatására és együttérzésére, azok a befogadó állomás környékén, a mai napon tanúsított erőszakos cselekedeteikkel méltatlanná váltak a jóindulatunkra".

A kormánypárti politikusok úgy vélik: a tömeges népvándorlás megfékezésére az a megoldás, amit a baloldal javasol, hogy növeljük a menekülttáborok számát és kapacitását, semmi jóra nem vezet, folyamatos feszültség forrása és kiindulópontja lehet.

"Debreceni képviselőként még inkább megerősödtünk azon meggyőződésünkben, hogy ezeket a táborokat – függetlenül attól, hogy mit mond az Európai Unió – zárttá kell tenni, vissza kell állítani a 2012 előtti idegenrendészeti őrizet jogi intézményét. Minél hamarabb megtesszük ezt a lépést, annál inkább megelőzzük a hasonló incidenseket" – zárul a debreceni kormánypárti képviselők közleménye.

Hétfő délután a migrációs tábor mintegy száz lakója a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.

Az incidens miatt este ideiglenesen lezárták a befogadóállomást. A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Vizsgáljuk meg melyik csoport okozott nagyobb kárt. A debreceni fideSS csőcselék bezáratná az összes menekültet. Én bezáratnám az összes fideSSest. Szerintem eddig ők nagyobb kárt okoztak ennek az országnak.
justhpeter
Vizsgáljuk meg melyik csoport okozott nagyobb kárt. A debreceni fideSS csőcselék bezáratná az összes menekültet. Én bezáratnám az összes fideSSest. Szerintem eddig ők nagyobb kárt okoztak ennek az országnak.
Dr. Felipe
Ha jól tudom a táboron belül taposták meg a koránt, tehát a magyar lakosság nem volt veszélyben.
Persze tudom én hogy most központi utasításra kell rettegni a menekültekről mert minden szavazat számít. Már alig várják hogy végre megerőszakoljanak egy magyar lányt hogy tudjanak mutogatni.
Csak hát eddig a gólya táborokban több magyar lányt erőszakolnak meg mint a menekült táborokban. Eddig ez a helyzet elvtársak.
Persze azt is tudom hogy sok minden változhat mert a menekült áradat csak nő és nő , ki tudja milyen elemek vegyülnek el a menekültek között. Ezen semmiféle kerítés nem változtat mert nem állítja meg a menekülőket. Ezt a súlyos helyzetet kellene európai módon közös konszenzussal kezelni de semmiképp sem úgy hogy szítjuk a gyűlöletet mert az sehova sem vezet. A sok nyilas már így is géppuskázni akar ahogy olvasom a kommenteket.
F_Viktor
Kósa, krematóriumokat nem akartok építeni?

Mr 20%! Télen, mikor ugyanígy áramlottak a menekültek, mikor ti, jobber politikusok feléjük sem bagóztatok, mert nem gondoltatok akkor arra, hogy hasznot is tudtok húzni a szerencsétlenekből, akkor a nagy hideg ellenére sem volt semmilyen "lázadás", autósokra támadás!
Amihez hozzáértek, annak annyi lesz egy életre! Ti csak a lopáshoz értetek!
EdD
@Dr. Felipe: "Ha jól tudom a táboron belül taposták meg a koránt, tehát a magyar lakosság nem volt veszélyben."
Abban a pillanatban még nem volt veszélyben a magyar lakosság.
Attól a pillanattól kezdve viszont igen, ahogy 100 táborozó felfegyverkezve kijött a táborból. Ön melyik cikket olvasta?
"Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg."
Az, hogy nem történt nagyobb konfliktus, csak annak köszönhető, hogy a készenlétisek visszaterelték őket a táborba. Kósa Lajos a parlamenti beszédében elmondta, hogy a kedélyek csak akkor csitultak, amikor a koránosok küldöttsége megbizonyosodott, hogy a török taposót nem védi a rendőrség, hanem letartóztatta.
Freewolf
Azonnal, keményen és határozottan kell fellépni! Akik részt vettek a tombolásban, azonnal összegyűjteni és hazazavarni! Tessék otthon állatnak lenni!
Dr. Felipe
@EdD: Igazad van de én már láttam ennél nagyobb zűrzavart is 2006 ban. Akkor sajnos nem csak egy rendőr sérült meg könnyebben hanem sokkal több és nem csak könnyebben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.