Mintegy 6,6 milliárd forintot csoportosít át az állam a határzár létrehozására – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, keddi számában. 

A közlönyben megjelent kormányhatározatban úgy fogalmaznak, hogy a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár fizikai létrehozása érdekében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból csoportosítanak át pontosan 6,56 milliárd forintot.

Az összeget a büntetés-végrehajtási szervezetnél felmerülő költségek finanszírozására csoportosítják át.

Az összeggel 2016 március 31-ig kell elszámolnia a belügyminiszternek.

Az Országgyűlés hétfői ülésén módosította az államhatárról szóló törvényt a határzárral kapcsolatban, közérdekű használati jogot adva a magyar államnak a schengeni külső határokon a határvonaltól számított tízméteres sávon belül.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@verum: esetleg még lehetne nyomtatni is 6 milliárdot, hogy mindenki egyformán szopjon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commneter
@verum: Értsd meg légyszíves, hogy nincs semmi bajom a kommentjeid tartalmával, azt és úgy írsz, ahogy érzed. Nyilván, ez a Te jogod, hiszen a vélemény szabad, de a tételes jog, nem!:P

Én kommentedet, csak és kizárólag kiigazítani igyekeztem a jelenleg érvényes és hatályos, 2012. évi C. törvényhez képest, amely a Büntető Törvénykönyvünk.
verum
@Commneter: - az, hogy "nincs semmi bajod a kommentjeimmel" nem éppen arra utal, hogy nagyon zavarna az igaztalanság. De a vélemény szabad, az igaztalanság szótlan elnézése is.
Ennyi.
Commneter
@verum: Sajnos, én már ott elakadok, hogy azt sem tudom pontosan értelmezni, hogy mi is az "igazság", s az miképpen is definiálható?

... természetesen az olyasféle szövegpanelokat ismerem, hogy ... "az", ami megfelel a társadalom igazságérzetének ... de innentől ismét adódik az újabb és megválaszolatlan kérdés: Mi is az "igazságérzet"?!

Igen, valóban vannak "bűnök", melyeket nem kizárólak csak cselekvéssel lehet elkövetni, hanem akár, mulasztással is ... az azonban, ekkor sem mindegy, hogy jogi- vagy etikai normát sértek ezzel.
verum
@Commneter: - ja, mert a jog köszönő viszonyban sincs az etikával. Szomorú, ha már nem tudod meglátni az igazságot. :-/
Ügyvédek egymás közt:
-Győzött az igazság!
-Sebaj, majd fellebbezünk.
Commneter
@verum: Valóban nincsenek köszönő viszonyban.

Ugyanis, az "etikai norma", nem jogi norma!:P
Apropó!- köszi a múltkori linket, tetszett!;)
Commneter
@Kedves Mirabilis!
Gally a legelőn?!:O ... ez nyilván félreértés.

Igen, valóban voltak ilyen rendőrségi akciók, miután, erdők váltak kámforrá, jól szervezett bűnbandák – bűnszervezetek – tevékenysége révén.
Éppen ennek visszaszorítása érdekében tett, preventív célzatú intézkedések voltak ezek, s éppen a fatolvajok ellen irányultak, akikkel szemben, nyilvánvalóan intézkedniük (is) kellett; ennek keretébe pedig törvényesen beletartozott, az őrizetbe vétel, a dolog elkobzása, ahogy, a szankcionálás is.

Már bocsáss meg, de nem látom az összefüggést a felvetésed-, és a határzár drótkerítése között!:O
Számszerűen valóban igaz, hogy a 7 milliárd >> 15 ezernél,; azonban, nem hozható közös nevezőre az alma, a körtével.

Megjegyzem továbbá, hogy nem a Fidesz járt el!- hanem a közhatalom.
Az a közhatalom, amely köteles lenne adott esetben arra is, hogy az udvarodba – mondjuk, akár nyitott kapu mellett is – betérő tyúktolvajokkal szemben is eljárjon: lopás és magánlaksértés bűntette, illetve vétsége okán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.