„Nem félek, és ezért merek kiállni elétek azzal, hogy meleg vagyok" - írta Facebook oldalán Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője.

Coming outolt a PM aktivistája

Így vitt Barabás Richárd egyenes gerincet Polt Péternek.

A Budapest Pride Fesztivál idejében tett bejelentés kapcsán Barabás egyebek mellett a következőket írta:

„Hiszek abban, hogy senkit sem ítélhetünk el azért, aminek született. (...) Döntéseink és cselekedeteink jelentik az egyedüli mércét, amely megmérhet minket.(...) Én nem vagyok hatalmas. Nem tudom és nem is akarom egymagam megváltani a világot – ez a fanatikusok sajátja. De egyet tudok: megmutathatom, hogy nem félek. Még akkor sem, ha néha úgy tűnik, a gyűlölet összecsap a fejünk felett és a rendszer felemészt valamennyiünket.

Nem félek, és ezért merek kiállni elétek azzal, hogy meleg vagyok. Ami önmagában egyébként egyáltalán nem nagy szám. Mégis ezt kimondani ma fontos és erkölcsileg helyes, mert kizárólag a felszabadító őszinteség jelenthet alternatívát azzal a nevetséges cinizmussal szemben, amit nap mint nap megpróbálnak leerőszakolni a torkunkon.

Egy jó barátom, aki sajnos már nincs köztünk, gyakran győzködött, hogy vállaljam ezt a nyilvánosság előtt. Na, nem azért, hogy – ahogy a rossznyelvek mondják – kiteregessem a hálószobatitkaimat. Hanem azért, hogy megmutassam, nincs mitől félnem és titeket is arra biztassalak: ne féljetek! Elvégre nem kell senkinek sem melegnek lennie ahhoz, hogy valamiért kisebbségbe kerüljön. Kiszolgáltatott munkavállaló, egy mások szemében furcsa vallás követője, cigány, zsidó, menekült vagy egyszerűen csak félelmekkel teli ember – egyre megy. Nem benned van a hiba, hanem azokban, akik bármiért is megaláznak, kinevetnek és megvetnek. Ők érdemelnek szánalmat és nem te”

Sokáig ódzkodtam a coming outtól. Azt hittem, eljön majd valami „megfelelő” pillanat, hogy megtegyem. De tévedtem. Egy ilyen elképzelt, tökéletesen időzített pillanat elvégre nem szólna másról, minthogy biztonsággal megtehetem azt, amit ma még kockázatos megtennem. Ez – lássuk be – nem igényelne különösebb bátorságot és nem is változtatna túl sokat a világon sem. Éppen ezért számomra a kivárás erkölcsileg helytelen úttá vált. 

Szeretném, ha holnaptól a világ egy kicsit felszabadultabb, vidámabb és befogadóbb hely lenne. Egy olyan hely, ahol mindenki bátran lehet önmaga, és az egymás iránti tisztelet nem ritkaság, hanem közös életünk legfőbb alapja. Én ma ezt tudtam ezért tenni.

Örömmel tettem. 

- írta Facebook-bejegyzésében a politikus.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Helyesen beszélt, igaza van. Bárkik lehetünk, a nemi intenditása mindenkinek mellékes. A lényeg az, hogy EMBER VAGY E!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Finkelnstein meleg főtanácsadó bácsi két gyermeket nevel férjével. Coming out, még Magyarországnak is.
Lepényleső
-Senki nem mondja,hogy félned kell,de szerintem ugyanennyien,hogy dicsekedned kell vele.-
justhpeter
Sajnos Magyarországon kezd "coming out divat" kialakulni. A divat követőinek nagy részét nem tanították meg arra, hogy a nem identitása mindenkinek magánügye, de semmiképpen sem ok a dicsekvésre. Kár, hogy a kulturált viselkedés a coming out-tal szemben kezd kimenni a divatból.
Fradigege
Ez is meleg. Bárcsak a zsírmore is meleg lett volna.
Desischado
Helyesen beszélt, igaza van. Bárkik lehetünk, a nemi intenditása mindenkinek mellékes. A lényeg az, hogy EMBER VAGY E!
ezzredesc
Förtelmesek ezek a homokos magamutogatók!! Aki magánügyként éli a buzi életét, azzal semmi problem!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.