Minden eddiginél több, 8275 állást hirdettek meg online a cégek júniusban – közölte a Profession.hu állásportál csütörtökön az MTI-vel. Az utóbbi hónapokban a termelés folyamatos erősödése miatt megnőtt a kereskedelmi szektor munkaerőigénye, e szegmensben 9 százalékkal, összesen pedig mintegy 16 százalékkal emelkedett a hirdetések száma idén április–júniusban 2014 második negyedévéhez képest. A tájékoztatás szerint a Balaton környékén a legkiemelkedőbb a munkaerő-keresletben megfigyelhető ugrás: a kereskedelmi szektor 30 százalékkal több pozíciót hirdetett meg, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Tényleg szakácshiány van nyugaton A portál adatbázisa alátámasztja a nyugat-magyarországi munkaerőhiányt: szakács pozícióra például kétszer annyi hirdetést adtak fel, mint az előző negyedévben, miközben az adott hirdetésre csupán fele annyian jelentkeztek – írták. Kifejtették: országos szinten legkeresettebb kategória a szakmunka, magasan megelőzve az előző negyedév vezető...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Csak az a baj, hogy felismerik az emberek, hogy napi 12-14 órában kellene dolgozni havi 73 nettóért.
Kizsákmányolják a dolgozókat 1 emberre terhelik 5 ember munkáját, ha beteg lesz a magyar államnak dobják el. Mint egy használt pzs-t.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.