A Fővárosi Törvényszék tegnapi döntése nyomán Lázár János és a Miniszterelnökség nem titkolózhat tovább abban a kérdésben, hogy hol szállt meg Lázár János, amikor 2012-ben kétmillió forint közpénzt költött el londoni útja során.

A Demokratikus Koalíció által kiadott közleményben megjegyzik, hogy valószínűleg fellebbeznek majd az ítélet ellen.

Hozzáteszik, mindez azt jelentheti, hogy Lázár János évek óta tartó titkolózása tovább folytatódhat, sárba tiporva a demokratikus jogállamok alapvető jellemzőjét, a kormánytisztviselők elszámoltathatóságát.

Ugyanakkor közismert, hogy a perköltséget minden esetben a vesztes fél fizeti. Ha tehát a Miniszterelnökség végül elbukik a bíróságon, akkor közpénzből lesz kifizetve annak a pereskedésnek a költsége, amely Lázár János közpénzzel való elszámoltatásért indult el. A végén tehát – így vagy úgy – a magyar állampolgárok veszítenek – olvasható a párt közleményében.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Lázár Jánostól, hogy részletesen számoljon be londoni útja részleteiről, ha pedig végül elveszíti a pert, akkor annak költségét fizesse ki a magánvagyonából.

A DK szerint megengedhetetlen, hogy a magyar állampolgárok elől közérdekű információkat eltitkoló Miniszterelnökség végül a magyar állampolgárok pénzéből próbálja megvédeni magát a bíróságon.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alterego56
Orbán miért nem szólal meg az ügyben? Ha hivatalos volt az út megvédhetné Lázárt. Ha meg nem volt hivatalos akkor nyilván ezért hallgat.
Hellcat
Na igen...erről sem árt megfeledkezni...Mocskos patkány jani meg a kis mocskos dolgai.
alterego56
Orbán miért nem szólal meg az ügyben? Ha hivatalos volt az út megvédhetné Lázárt. Ha meg nem volt hivatalos akkor nyilván ezért hallgat.
joopapa
Az a probléma hogyha a saját pénzéből fizeti, akkor is közpénzből fizeti! Mert a keze könyékig benne van a közpénzes csuporban! Mert nem hiszem hogy a gyerekeinek össze spórolt, svájci számlán elhelyezett lóvét, és a kilencéves gyereknek vett 70 millás házat azt tisztességesen szerezte! Mert ugye , mindenki annyit ér amennyije van! Neki mindene megvan anyagiakban, csak becsülete nincs, előttem legalább is nincs!
Desischado
@joopapa: A szivemből szóltál! Egy fillér sincs amit tisztességesen szerzett volna! Lop, csal, hazudik, mint a vezíre, meg a többi banda tag! Nem véletlenül sumákol, mert nyakig sáros a rohadék!
ezzredesc
A Dili Klub két éve rugózik ezen a piszlicsáré ügyön!- amihez semmi köze az ilyenféle gyülevész bandának!!! Mindaddig amíg nem tisztázzák a saját országrablásuk idején elzabrált nemzeti vagyon sorsát!!
Toby
@ezzredesc: Hüle vagy - fiam, ez a "gyülevész banda" szintén adózik, ergo: joga van tudni, hogy mire qrják el - szó szerint ! - a közpénzt !
Ez csak neked és csak Gecisztánban furcsa !
Egy Svájcban, egy Frabciaországban, egy Svédországban nemhogy lemondott volna az érintett sumák, még az országból s elköltözött volna, de itt, a bűntanyán ez nem szokás !
Körömszakadtáig kapaszkodik a mocskos parazitája a hatalomba és a közpénzbe !
Írd fel magadnak, még szükséged lehet rá !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.