Andy Vajna filmipari kormánybiztos kaszinóérdekeltségeinek kivételes helyzete ismét téma a Kormányinfón. A kaszinók játékadót fizetnek, és mivel blokkot sem kötelesek adni, így nincs áfafizetési kötelezettségük sem, magyarázta a múlt héten felvetődött kérdést Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten még nem tudta megmondani, hogy Andy Vajna kaszinói be vannak-e kötve a NAV-hoz, vagy sem. Csütörtöki válaszából az derült ki, hogy "Vajna kaszinói valóban nincsenek bekötve az adóhivatalhoz. Játékadót fizetnek, nincs blokkadási kötelezettségük, nincs áfafizetési kötelezettségük a kaszinókban, helyette van játékadó, amit viszont szigorúan ellenőriz az NGM, mondta Lázár János. Az online kaszinókról még nincs döntés Mivel a kaszinókban nincs áfa, nincs blokk, így az online szerencsejáték rendszerében azt még vizsgálja a kormány, hogyan lehet majd ellenőrizni, hogy az adót befizetik-e, közölte a miniszter. "„Ezt a kormány elé fogjuk tárni.”...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Miért nincsenek bekötve? Csak?! Milyen törvény az, amelyiken ekkora lyukat hagytak? Nyilván rossz! Nyilván hibáztak a törvényhozók.
Arra gondolni sem merek, hogy így is akarták, hiszen a kormány jó és tisztességes :)))
Ha az Andy hibázott, el kell venni a koncessziót tőle, nem babaruha ez!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Commneter: 22:44 Oké, de amikor valaki szemmel láthatóan előre megy, elég nehéz azt bizonyítani, hogy éppen tolat, nem?
mert ha éppen tolat, az más, úgy könnyű :))))))
Commneter
@JAJMÁR: 23:05
"Mert tolatni fogunk!", így, jövőidőben kell mondani!:D
- Mindenesetre megúszható vele a szabálysértési eljárás, még ha, bíróságra is kell menni; ugyanis - a vonatkozó nyilvános eljárásban - tanúbizonyításnak is helye van!
- A gyorshajtás miatt kiszabott bírságok esetében viszont, mindig az adott traffipax "hitelesített mérési jegyzőkönyvét" kell kikérni!;)
Ez is nyerő lehet!:3
JAJMÁR
@Commneter: 23:18 Hát, lehet, én inkább bekötöm magam. Úgy is megúszható az eljárás :)
Ezzel a példáddal azt akartad "bizonyítani", hogy az Andy simán csalhat adót, mert neki elhisszük, ha bejelenti, hogy azért, mert éppen ... tolat?
Netán még szabály is van neki rá? Hm, nem addig van a'
a törvény, az törvény. Én követelem, hogy tartsa be, és az igazságszolgáltatás is!
Commneter
@JAJMÁR: Hááá' ... akkor vedd úgy, hogy kitolat a tv. alól, de mégis biztonságban lehet, mert jól "be van kötve" ... s, nem is csak "hárompontossal"!:D
Desischado
Nem véletlenül van ez így! ez is remek lopási lehetőség! De ha mi akár csak 100 ft-ot nem fizetünk be, akkor már a nyakunkon lenne a nav! Ez a maffia rendszer orbáncéknál! vayna adót amúgy sem szeret fizetni, de itt megteheti, de Amerikába ezért az ottani adóhatóság nem bánna vele kesztyűs kézzel! De nálunk mindent lehet! De meddig lehet még ilyen pofátlanul nyíltan rabolni a közpénzt?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.