Sajnos megrekedt a hetvenes években a balatoni vendéglátás, nagyon apró lépések láthatók csak a kedvező irányba, a nagy többség képtelen szemléletet váltani – foglalta össze véleményét Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonos-vezetője.

Csapody Balázs a Balaton Fejlesztési Tanács, a Balatoni Szövetség és a Balatoni Kör közös közleményére reagálva mondta el véleményét a sonline.hu hírportálnak.

A szakmai szervezetek közleménye szerint a tóparti vendéglátás, a gasztrokultúra színvonala folyamatosan javul és a Balaton ma már nem néhány hetes, hanem négyévszakos régió.

Továbbra is rossz a véleményem a nyári balatoni vendéglátásról

- mondta a lapnak Csapody Balázs.

Akik Európa üdülőhelyeire járnak, azok láthatják: elment mellettünk a világ. A hajam égnek áll a balatoni strandbüfék kínálatát látva: hurka, kolbász, palacsinta, lángos, pörkölt, gulyás, vagyis minden egy helyen, noha ekkora választékot csak olyan helyen szabadna kínálni, amelyik minden szempontból alkalmas, felkészült rá. Meggyőződésem, hogy nemcsak Európa más fürdőhelyein, hanem nálunk is lenne vevő egy teljesen más büfékínálatra, könnyű zöldség-és gyümölcssalátákra, helyi sajtspecialitásokra, mert sokan a nagy melegben nem jól beebédelni akarnak, hanem csak "csipegetni".

Csapody szerint a szemléletváltáshoz talán útra kellene kelni a büféseknek és a jó tapasztalatokat hasznosítani. Nem a külföldi példák másolására gondol, hiszen akad bőven a Balatonnál is helyi specialitás.

A balatoni régió legabszurdabb problémájának pedig továbbra is azt tartja, hogy nincs balatoni hal az éttermek kínálatában.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Ja. 2000 egy káposztás cvekedli a Kistücsökben, túrós csusza 2500.
De van kacsamell graipfruitos meggyel kb. 3800.
A menü 9000.- Ft.
Ha Balaton, akkor: lángos, hekk, sült kolbi. Ez az alap.
Ok, hogy esténként jó beülni valamelyik csárdába, de a Kistücsök egy kicsit a ló túloldalán van már. Régen nagyon jó volt, de most egy vacsi ára plusz egy-két nap szállás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
Balázska! Menjél Afganisztánba, vagy Felcsútra.
Lepényleső
Nem tudom nem-e,e kormány hozta az új horgászati és halászati törvényt? Talán reklamációt oda kellene benyújtani? Azt pedig,hogy kötelező lenne fogyasztani a kifőzdék kosztját,még nem láttam kiírva,de ami késik nem múlik,mert csak egy böffentés valamely aspiráns részéről,s máris törvénybe van foglalva (persze előtte tulajdonosváltás indokolt).
Hari
Ha csak a balatoni vendéglátás rekedt volna meg a 70-s évek szintjén, velem madarat lehetne forgatni...
Hari
@soljanka: ma délelőtt bizonygatta a ( Kossuth) rádióban az illetékes elvtárs, hogy Horvátországba menni 2-3-szor drágább, mint a Balaton. Tessék odafigyelni, mert ha valaki tudja, az ő. Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem súgta meg Viktorunknak, hogy a Balatonra menjen nyaralni, ne Horvátországba. Mennyit sporolhatott volna, arról nem beszélve, hogy magyar ember magyar kolbászt egyen, és magyar tengerben pancsikoljon !
Hari
@kkalman: a körberablás zavartalanul üzemel... ki tudja mióta és meddig ? Igen tenni kéne ez ellen, de először a fejekben, de az sokakat nagyon hátrányosan érintene nem akármilyen szinten, ezért minden mód akadályozzák. Más, miért van az, hogy egy piacon ugyannak fillérre egy az ára ? Mert a konkurencia a sorból kilógni akarót szó szerint megveri. Amíg nem lesz verseny, addig itt minden megreked ! Ez pedig az ország veszte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.