Magyarország továbbra sem kapott hivatalos értesítést az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalától (OLAF) az Elios Zrt.-vel kapcsolatban indított állítólagos vizsgálatról – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint ha lesz ilyen ellenőrzés, akkor a kormány eleget tesz az adatszolgáltatásnak, mert abban érdekelt, hogy a magyar közvélemény minden ügyben tiszta képet kapjon a források felhasználásáról.

A hazai fejlesztéspolitikai rendszer már bizonyította, hogy jól működik, hiszen a megvalósult több mint 70 000 projekthez képest 2 százalék alatt van a szabálytalanul felhasznált források aránya – írja közleményében a Miniszterelnökség, hozzátéve: a kormány bízik abban, hogy az Európai Bizottság érdeklődése az Elios Zrt. iránt pusztán szakmai és nem politikai.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI érdeklődésére a Demokratikus Koalíció (DK) hétfői közleményére úgy reagált, hogy a kormány minden vizsgálatban, függetlenül annak szereplőitől, együttműködik az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalával (OLAF), és abban érdekelt, hogy az Európai Bizottság és a magyar közvélemény minden ügyben teljesen tiszta képet kapjon a források felhasználásáról.

A DK szerint az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala bejelentésükre "hivatalos nyomozást indított a miniszterelnök vejének ügyeiben". Mint emlékeztettek, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője még februárban fordult az OLAF-hoz Orbán Viktor veje, Tiborcz István "korrupciógyanús, milliárdos közvilágítás-fejlesztési ügyei miatt".

A Tiborcz István tulajdonában álló Elios Zrt. korábban 1,2 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el több vidéki nagyváros világításának korszerűsítésére – írta a DK.

Csepreghy Nándor kiemelte: ahogyan eddig is, így ebben az esetben is minden szükséges adatszolgáltatásnak eleget tesz a kabinet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"... mert abban érdekelt, hogy a magyar közvélemény minden ügyben tiszta képet kapjon a források felhasználásáról." Ez az a bizonyos Andersen-effektus !

Köszönjük ! A Grimm-testvérek azért sokkal jobbak voltak a mesékben !
pbalage
én is hülye lennék szólni az EU helyében, bár újabban elég tutyimutyi társaság az is, nem valami naprakészek, gondolom elmutyizzák a lóvét.
m.macskosz
Ismerjük a módszert. A magyar hivatalos szervek sem tudtak vidaildikó és 5 társa kitiltásáról hónapokig. Lehet, hogy még most is ott várják a postást a kapuban, mint öreg néne a nyugdíját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.