A miniszterelnök szerint a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és nemzetek megmaradása vagy eltűnése, illetve felismerhetetlenségig történő megváltozása.

Orbán Viktor a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor szombati rendezvényén az újkori népvándorlás jelenségét értékelve kiemelte: most már nem csupán az a kérdés, mi magyarok milyen Európában szeretnénk élni, hanem az, lesz-e egyáltalán mindaz, amit mi Európának nevezünk.

A válaszuk világos: azt szeretnék, ha Európa az európaiaké maradnak – jelentette ki.

A magyar kormányfő megállapította: az újkori népvándorlás politikai folyamatok következménye. Értékelése szerint az igazán komoly fenyegetés, nem a háborús övezetekből érkezik, hanem Afrika mélységeiből.

Orbán Viktor kitért arra is: a jövő nem távolba néző verseny, hanem sokkal inkábba a múlt megismerésének versenye.

Az győz, aki mélyebben érti meg a múltat, és abból bátrabban, gyorsabban vonja le következtetéseket – jelentette ki.

Orbán elmondta tusnádfürdői beszédétOrbán a baloldalra is kitért: szerinte ők azért nem szeretik a magyarokat, mert magyarok, de míg 2004-ben a külhoniak ellen uszítottak, most a bevándorlókat a keblükre ölelnék. Úgy véli: ha a baloldal nyert volna 2014-ben, olyanok lennénk, mint egy nagy menekülttábor .

Nemcsak a medve nem játék, a parlamenti választás sem az

– tette hozzá.

 Azt is elmondta: jó néhány brüsszeli erőközpont is abban érdekelt, hogy meggyengítsék a nemzetállami szuverenitást, felszámolja a nemzeti identitásokat.

A miniszterelnök szavai szerint a bevándorlás összefügg a terrorizmussal, a munkanélküliséggel és a bűncselekmények növekedésével. Erre példának hozta, hogy Svédországban a második legmagasabb a nemi erőszakok száma.

A kormányfő ismertette a nemzeti konzultáció eredményeit is, amit több mint 1 millió ember küldött vissza. Ezek szerint 95 százalék azt mondta: a bevándorlás helyett inkább a magyar családok, gyermekek támogatására van szükség.

A magyar emberek több mint kétharmada a saját élete szempontjából fontosnak tartja a terrorizmus térnyerésének kérdését. Háromnegyedük gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztetik a magyarok munkahelyeit és megélhetését. Négyötödük szerint Brüsszel politikája megbukott a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében, ezért új megközelítésre, szigorúbb szabályozásra van szükség. Ugyanekkora arányuk arra biztatja a kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb szabályokat hozzon.

A kormányfő szerint az eredmények azt jelentik, hogy Magyarország biztos és stabil ország, a magyarok pedig egységes és kiegyensúlyozott nemzet akarnak maradni az őket körülvevő bizonytalan világban és "nem osztoznak az európai baloldal szellemi ámokfutásában".

329 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Hellcat: :-) Legalább volt egy nyugodt hétvégéd.
Január
@Mézike: A mostani migránsok összetétele nem ismert. Itt is lehet sok mindenre gondolni. Aztán utólag majd könnyű okosnak lenni.
Mézike
@Január: Persze hogy nem. Ezért nem szabad minden ellenörzés nélkül tárt karokkal fogadni őket. Bár azt hiszem ha irataik lennének se mennénk velük sora.
mtsl
Hogy mekkora pöcsfej lett ez az orbán.
És ezt szó szerint, fizikailag, testileg értem:
Ahogy kilóg az ingéből az a nyúlvány, ami a nyakán van, arról az első, ami az eszembe jut: pöcsfej.

orbán elmondta...
Én meg elmondom, hogy amit orbán elmondott az egy bullshit.

Ennek az orbánnak nem lesz jó vége...
Olyan mélyre ásta magát a gané, hogy ebből már nem fog kijönni jól.
Átlépte azt a határt, ahonnan nincs visszaút.
Ugye nem gondolod ov, hogy miután letetted a lantot, boldogan, nyugalomban öregszel meg, mintha semmi nem történt volna!?
Ezt felejtsd el, te gyökér!
Farkassá tettél több millió embert a folyamatos harcoddal, uszító beszédeddel - nem lesz békéd, mostantól már SOHA!

Amúgy a kedvenceid tudod minek tartanak minket, magyarokat?
"TÁPOS: Tápszeren nevelkedett, ebből kifolyólag satnyább, erőtlenebb, csenevész, sápadt, nyámnyila, málészájú, nem életrevaló, akár a tápszeren nevelkedett baromfi azzal szemben, amelyik búzán, kukoricán, azaz valódi gabonán nevelkedett.
Az erdélyi magyarok használják előszeretettel a tápos kifejezést az anyaország állampolgáraira, akik az erdélyi emberhez képest olyanok, mint a tápon nevelkedett baromfi azzal szemben, amelyik valódi gabonán nőtt fel." - ezt dumáld ki, te kocsog!

Inkábbb 10 bevándorló, aki hálás a lehetőségért, hogy békében élhet a családjával, mint egy székely, aki cseszik idejönni!
Ahogy megnyíltak a határok, és Uniós ország lett Románia, én, ha magyarnak érezem magam, egyből idejöttem volna.
A székelyeknek ESZÜK ÁGÁBAN SINCS IDEJÖNNI - vágod, pöcsfej!!!
INNENTŐL KEZDVE SEMENNYIRE SEM MAGYAROK!!!
Ja, és nem mellesleg a székelyek szerint a nő nem ember...
Buta román cigány parasztok!!!
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.