Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországnak az a célja, hogy hosszú távon Mogyoródon tartsa a Forma-1-es futamot.

A politikus vasárnap a 30. Magyar Nagydíj helyszínén azt mondta, ahhoz, hogy a száguldó cirkusz még sokáig ellátogasson minden évben Magyarországra, az is kell, hogy a pálya időről időre megújuljon.

"Ennek megfelelően már tavaly is zajlottak különböző fejlesztések a Hungaroringen, a kormány ezt szeretné folytatni hosszú távon" – jelentette ki a miniszter, aki szerint óriási érték, hogy a Forma-1 már 30 éve folyamatosan ellátogat Közép-Európába. "Különböző számítások és könyvvizsgáló cégek bizonyították már, hogy a befektetett pénznek az öt-hatszorosát hossza vissza évente ez a verseny, de ahhoz, hogy a továbbiakban is rendszeresen legyen Forma-1-es futam Magyarországon, a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone-nal egyetértésben fejlesztésekre van szükség".

Varga Mihály igazi Forma 1-es legendával találkozott

A Hungaroring vezetői által elkészített, három évre szóló, 25 milliárd forint értékű fejlesztési csomagról a nemzetgazdasági miniszter azt mondta, az elsődleges cél, hogy a Magyar Nagydíj látogatottsága fennmaradjon, vagy ha lehet, növekedjen, s lehetséges az is, hogy a pályán is lesz olyan módosítás, amely a későbbiekben izgalmasabbá teheti a mogyoródi GP-t.

"Ahhoz azonban, hogy további részleteket osszunk meg a nyilvánossággal a fejlesztésekkel kapcsolatban, Bernie Ecclestone jóváhagyása, beleegyezése is szükséges" – nyilatkozta Varga Mihály, akit egy rövid boxlátogatás erejéig vendégül látott a világbajnoki címvédő Mercedes istállónál Niki Lauda, a csapat ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke.

A jubileumi Forma-1-es Magyar Nagydíj 14 órakor kezdődik.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Sarka, Vajna, Vajnáné, Szijjártó, Varga, és van egy olyan érzésem, ezzel még nincs vége az ingyen VIP xaralakok sorának.
zöldszem
Sarka, Vajna, Vajnáné, Szijjártó, Varga, és van egy olyan érzésem, ezzel még nincs vége az ingyen VIP xaralakok sorának.
volvós
Ha Niki tudná, milyen emberrel fogott kezet,
tuti, hogy hypermangánban mosott volna kezet...
Dr. Felipe
Ja, ott van lacinéni is. Szépségben vetekszik Laudával.
eugen4402
Meggyőződésem, hogy Sir Bernie Ecclestone élete utolsó órájáig büszkén fog visszaemlékezni erre a kézfogásra, és könnyes szemekkel meséli unokáinak:
"... és egyszer Budapesten találkoztam Varga Mihállyal."
paolo006
Fogna vele kezet, akinek az anyja nyolc kiló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.