Pár napja járta be a médiát a saját magát megoperáló nagyatádi rokkantnyugdíjas férfi története. Most reagált az ügyre az érintett kórház a sonline.hu-nak küldött közleményben.

Az alábbit írták:

Az intézmény érsebészeti szakrendelésén 2015. június 24-én került sor Seres István vizsgálatára. Akut teendő nem igazolódott. Szakmai irányelvek alapján további vizsgálatra előjegyzés történt 2015. augusztus 19-re, mely napra érsebészeti visszarendelésre is került a beteg.

Ellentétben a beteggel, a kórház a hatályos törvényi szabályozás értelmében a beteg kezelésével, kórelőzményeivel, az egészségügyi dokumentációjával kapcsolatos híreszteléseket nem kívánja kommentálni. A beteg felhatalmazásának hiányában nem hozhatja nyilvánosságra ezen adatokat.

Amennyiben a beteg panaszai fokozódtak, új problémák merültek fel, akkor a háziorvosánál, vagy a területileg illetékes sürgősségi ellátóhelyen kellett volna jelentkeznie, illetve mentőt is hívhatott volna.

A kórház nyomatékosan szeretné felhívni mindenki figyelmét arra a veszélyre, melyet egy házi körülmények között elvégzett, nem szakszerű beavatkozással okozni lehet. Egy ilyen tevékenység kockázatai, veszélyei beláthatatlanok.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
A korházi beavatkozás veszélyei is beláthatatlanok ezen körülmények között .
Alá is íratják mielőtt elvégzik !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Nem OV.-nak és a bagázsának,sem az orvosnak fáj ! Így aztán,hátha meghal mint a tüdőrákos beteg."Az átkosban" nem lett volna probléma ilyenből. De hát a várólista /halállista/ kiagyalójának biztos nem fáj semmije,vagy van rá pénze a műtéthez.
Horovitz Ernő
@bencemacska: 2 hideg sört, ha már lehet választani, mert a vodkát tisztán nem komálom...
Horovitz Ernő
@hetöndöe: Vonához hiába fordulok, mert bennem is van egy-két vonó és még azt hinné származásomnál fogva szeretnék előnyöket szerezni :)
Anna Mária
Klassz az öreg, kemény fiú!
A kórház pedig csak szépen maradjon csöndben: ha nekik a vérrög nem akut, akkor húzzák le a rolót, menjenek kapálni.
kkalman
Nem lenne ez a herce-hurca, ha a beteget a kórelőzmények ismeretében, amikor jelentkezett a panaszával, azonnal megműtik.
reseva
Ellentétben a beteggel, a kórház...nem kívánja kommentálni. Ez ilyen egyszerű. Fúj, micsoda betegek vannak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.