Hét végéig marad a kánikula, ma még akár 39 fok is lehet. De hétfőre érkezik a lehűlés, kedden már csak 23-28 fok lehet.

Csütörtökön a nap első felében többnyire felhőtlen égbolt és zavartalan napsütés várható, később gomolyfelhők is képződnek, amelyekből az ország nagy részén nem lesz csapadék –közölte az OMSZ.

A késő délutáni, esti órákban egy-két helyen zápor, zivatar azért nem zárható ki teljesen, főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb környezetében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 39 fok között várható, a késő esti 23, 31 fok között valószínű.

Pénteken csak nagyon kevés helyen, szombaton elszórtan, de legfőképp a nyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos idő mellett – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál.

Vasárnap már többfelé, hétfőn országszerte számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként hevesebb zivatarok kialakulása is várható viharos széllökésekkel. A hőmérséklet is csökkenhet pár fokot hétfőre.

Kedden legfeljebb már csak 23-28, jövő szerdán pedig csak 18-25 fokot mérhetünk napközben – derült ki az OMSZ előrejelzéséből.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gömblulus
Ez azért brutális. Ezeket a durva hőingadozásokat senki nem viseli jól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gömblulus
Ez azért brutális. Ezeket a durva hőingadozásokat senki nem viseli jól.
verőce21
Ma még kellemes 39 fok lesz! Csak attól tartok, a menekültetettek ma már meg ne fázzanak.
Zsoel
Én nem várom, vígan ellennék augusztus végéig ezzel az idővel. Úgyis napról-napra rövidülnek a nappalok és alacsonyabban jár a nap.
wagabund
tessékmondani a brutális lehűlésnek szólt valaki, hogy jön?
Gömblulus
@wagabund: Én is erre gondolok. Itt csótányirtás volt, állítólag. De cerintem a csótányok nem tudnak róla...:P
verum
@Zsoel: - más meg hadd szenvedjen, attól te vígan elvagy, igaz? ;-)
Zsoel
@verum: Nem kívánok senkinek szenvedést, de más se kívánja tőlem, hogy augusztus derekán októberi 18 fokban dideregjek. Ha választani lehet, akkor már inkább a duplája. Szűk három hét, és itt a szeptember, 9 hónapig nem kell aggódni a kánikula miatt. :(

Egyébként is főleg ezzel van teli a micsodám: ősztől tavaszig azon siránkozik tévé, rádió, internet, újság, munkatárs, szomszéd, ismerős, hogy mikor lesz már végre nyár - amikor meg végre itt van, akkor vég nélkül megy a vinnyogás, mert mindenki meg akar halni a melegtől!
Sziszifusz
@Zsoel: " Télen nagyon hideg van
nyáron nagyon meleg van
ősszel esik az eső
soha sincsen jó idő "
verum
@Zsoel: -senkinek nem kívánom hogy nyár derekán dideregjen, én sem szeretném. De azért akik kénytelenek a tűző napon dolgozni, azoknak jól eshet egy kis lehűlés. Akiknek a lakása klimatizálás híján elviselhetetlenül felmelegedett, akik betegek, azoknak is jólesik a lehűlés.
Nem fog maradni a brutális lehűlés, csak egy-két nap, szemben a második hete tartó fullasztó kánikulával, amitől sokan szenvednek.
Ha azt mondod, a brutális lehűlés nem jó, azzal egyetértek. Azonban egy szelídebb meleget, amit esténként kellemes lehűlés követ bizony jobban el tudnék képzelni.
Siránkozás nélkül.
verum
@Zsoel: - mellesleg talán attól sem kell majd félni a lehűléskor, hogy orvos elájul a műtőasztal mellet a melegtől.
Ürítsd ki a micsodádat, mert szélsőségben gondolkozol és eszerint viszonyulsz másokhoz.
Igaz, kéretlen jó tanács, nem kell megfogadnod.
nyanya001
@verum: A növényeknek sem tesz jót ez a nagy hőség, sőt,
hihetetlen kár okoz index.hu/gazdasag/2015/07/09/egymillio_tonna_kukoricat_tehetett_tonkre_a_hoseg/
A zöldségfélék, a krumpli, minden kisül !
verum
@nyanya001: - bizony! És akkor még az állatokról sem beszéltünk.
magyarbakancs
Gyere koromban nem voltak ilyen melegek.
Sajnos sokakat megvisel ez a meleg ,és idősebbek meghalnak.
Ritmus zavarra panaszkodnak az emberek.
verum
@magyarbakancs: - kánikula volt régebben is és régebben is szenvedtek a hosszan tartó meleg miatt.
Egy filmhíradó részlete 1957-ből:
www.youtube.com/watch?v=RYV4N7eRH3g
magyarbakancs
@verum: Talán akkor fiatalabbak voltunk és nem foglalkoztunk a meleggel.
Most meg a úgy látom az emberek is csak panaszkodnak és zsörtölődnek a meleg miatt.
verum
@magyarbakancs: - akkor is volt panaszkodás, csak talán már elfelejtetted. A szélsőséges időjárást megszenvedi az ember, kár ezt tagadni és kár lekezelni.
verum
@magyarbakancs: - még valami. Talán régen, a filmhíradó idejében, több volt a zöld terület és kevesebb a benzingőz. Nem vágtak ki annyi árnyat adó fát.
magyarbakancs
@verum: Igazad van.
Sok fát kivágnak.
Ajkán a hóerőmű fát tüzel el az áram termeléshez mióta bezárták a bányákat.
verum
@magyarbakancs: - ez bizony nagy baj szerintem is. :-(
Aztán meg még eszembe jut, hogy azért a régi bérházak vastag falai nehezebben melegednek fel, igaz, nehezebben is hűnek ki. Azonban a panelek, főleg a felső emeleteken a tűző napban pokoli meleg lehet.
Zsoel
@Sziszifusz: Na erről van szó. Nem új keletű dolog ez.
Zsoel
@verum: Abból a korból már kinőttem, hogy a micsodámmal gondolkozzak, az csak szimplán tele van. Ha azt írtam volna, hogy a hócipőm van teli, akkor az lett volna a riposzt, hogy a lábamat használom fej gyanánt?
verum
@Zsoel: te tettél utalást a micsodádra, én csak válaszoltam.
Aztán meg, ha nem is új keletű a nagy kánikula, attól még lehet szenvedni tőle. Az sem új keletű, de tény.
Mindenesetre örülj még a melegnek felhőtlenül. Nem gúnyból írom!
Zsoel
@verum: Én örülök is, azzal kezdtem. Te vitted el abba az irányba a dolgot, hogy nem gondolok azokra, akik szenvednek tőle.
Zsuzscsino70
Brutális lehűlés, a nagy túrót! Megváltás! Én már nagyon várom!
volvós
@verum: 11:02

...falrahányt borsó ! ...
dömdödöm
Én már kerestem az interneten eladó tevét .
Rendeltem 10 tő kokuszpálmát , 30 tő banáncserjét ,
már kockás asztalterítő is volt a fejemen gyermekbicikli belsővel leszorítva :-)
és kezdtem lefúrni hátha van olaj . :-)
Laila
@dömdödöm: Minden oké, csak az olaj hibádzik... :-)
wagabund
@nyanya001: 9.14...
ezt szombaton kipróbálom...persze a piacon megveszem a csíkozott növényeket, a többit itthon ráöntöm...
:-)
nyanya001
@wagabund: Ez nagyon fincsi ! :))
De majd elmondod, ízlett e :))
eugen4402
@Laila: Egy plusz művelet beiktatásával az a probléma is megoldható: mielőtt fúrni kezdünk, előbb gondosan el kell ásni a tervezett fúrás helyén egy raklapnyi Venus napraforgó-olajat. Garantált siker...
Szeparepa
Ez mitől brutális? Már megint firkászi tulkapás... Brutális lehülés akkor lenne, ha 10 fokra legalább lehűlne vagy az alá az idő.. amúgy meg aug közepe után már nyár vége van, nem fura az őszi idő, akár 10-15 fok is előfodulhat a nyár utolsó két hetében és az sem brutális... Arról ne is beszéljünk, hogy a brutális jelző nem illik ide. Brutális egy személy lehet, illetve egy személynek a tette, de nem időjárás, meg lehűlés... tehát túl azon hogy hülyeségeket ír a kedves firkász, hogy 35-ről 23-28 fokra lehűlés (ami teljesen normális lehűlés mellesleg) az brutális volna, még csak nyelvtanilag helyesen sem tud fogalmazni... jobb lenne inkább csendben maradni, ha valaki ennyire alkalmatlan...
wagabund
így látatlanban tudom, hogy csak fínom lehet..pláne ha én készítem..
:-)
jobb híján most a kerből szedett paradicsomsalátát csinálok...

viszont úgy hallom, mintha Vác felől dörögne az ég..
verum
@Szeparepa: - ne keverd az átlaghőmérsékletet a konkrétan mért hőmérséklettel. Ha az átlaghőmérséklet 6-8 fokot csökken azt jelenti, hogy nap közbeni hőmérséklet csökkenés lehet akár 15 fok is.
Hidd el, ha egyik napról a másikra van, igen nagyon megviseli a szervezetet!
Rózsika Hatházi
@dömdödöm: 12:55 Gázórákat olvastam le 2004-ben, Nagytétényben. ( nem az utált pénzbeszedő voltam, csak szimplán leolvasó). Akkor is ilyen meleg nyár volt, vagy hasonló. Minden pórusomból dőlt a víz, mindenhová úgy tértem be, hogy én vagyok a leolvasó és vizeeeet! Azt kérdi, nagytudású gázfogyasztó, hogy ilyen melegben miért nem járok biciklivel? Erre visszakérdeztem: miért, az ellenszéltől megfagyok? :)))
Mézike
@Rózsika Hatházi: Hú basszus! Ez jó volt! :-)))))
Zsoel
@Rózsika Hatházi: Jó neked. Én véletlenül szintén gázórákat olvastam le 2004-ben, csak épp Halászin, és december közepén, egy álló héten keresztül. Minden áldott nap délutánra a nem mondom, mim is lefagyott, az elgémberedett lábaimról és érzéketlenné vált ujjaimról nem is beszélve (élvezetes volt velük kifeszíteni a fém gázóraházak ajtajait). Kb. délután fél 5-ig lehetett csinálni, mert addigra egyrészt teljesen áthűltem, másrészt rám sötétedett, és az emberek bizalmatlanná váltak, meg én sem szívesen mászkáltam már a sötétben, szülőfalu ide vagy oda. Hála istennek, egyszeri alkalom volt: a nagynénémnek szánták eredetileg ezt a melót, de ő éppen nem tudta vállalni. Engem kért meg, hogy csináljam meg helyette, de már a második napon megbántam, hogy engedtem a jó szívemnek. Életem egyik legrosszabb hete volt, sz@rul megfizetve; soha többet az életben! Szóval empirikusan biztosíthatlak, hogy a téli gázóra-leolvasás semmivel sem jobb, mint a nyári.
Rózsika Hatházi
@Zsoel: Amit írtam, csak egy kis szösszenet volt, a 10 éves pályafutásomból. De az, hogy belefagyott a tinta a tollamba, nem idevágó, ebbe az afrikai hőségbe. Az utolsó mondatodban, nem empatikust akartál írni? Bocsi. :)))
Zsoel
@Rózsika Hatházi: Nem. Empirikus = tapasztalaton alapuló.
csetere
@Zsoel: Csatlakozom. Imádom a meleget. Ingyen szauna.
Rózsika Hatházi
@Zsoel: De az empatikus(együtt érző) jobban hangzott volna. :)))
csetere
@wagabund: Pesten a XVII. ker.-ben esett is az eső . Nem örültem neki, mert napozni szerettem volna, de kb. fél óra múlva elállt.
dömdödöm
@Rózsika Hatházi: Nálam is voltak szimpla gázoraleovasók XIV kerület . Ismerem őket :-)

üdv : Tibi :-)
Zsoel
@Rózsika Hatházi: Empatikus is vagyok irányodban, ez csak természetes, de gondoltam, ez a saját sztorim elmeséléséből (miszerint egy cipőben jártunk a sz@r meló tekintetében) is nyilvánvalóvá vált. :)
Rózsika Hatházi
@Zsoel: Hányas a lábad? Nem biztos, hogy a cipőm jó lenne rád, vagy vica versa. :))) Bocsi, de a melegtől, ma csak hülyeségek jönnek elő belőlem! :)))
Zsoel
@Rózsika Hatházi: De sok a bajod.. :) Akkor úgy mondom: ugyanazon teher alatt roskadoztunk, csak egyikünk télen, másikunk nyáron, ki-ki az évszaknak megfelelő kihívásokkal küzdve. :)
Rózsika Hatházi
@Zsoel: Tényleg sok bajom van. Ha, figyelmesen olvastad a hozzádszólásomat, láthattad, hogy a 10 éves pályafutásomról regéltem. Gondolod, hogy az alatt a 10 év alatt a tél, érdeklődés hiányában elmaradt? :)))
Zsoel
@Rózsika Hatházi: Nem gondolok ilyesmit, de hát azt honnét tudhatnám, hogy a teleid hogyan teltek? Eddig konkrétan csak a 10 évvel ezelőtti, gatyarohasztó melegben végzett gázóra-leolvasásról beszéltél. :)
Rózsika Hatházi
@Zsoel: Aranyapám! Pont az első hozzámszólásod alatt írtam, hogy arról most nem érdemes írni, ebben az afrikai hőségben, hogy a tinta belefagyott a tollamba. Egyébként a tíz éves pályafutás, nem egyenlő a tíz évvel ezelőttivel. Ne kötekedj, mert különben dühbe jövök. :)))
Zsoel
@Rózsika Hatházi: De ez így nem egzakt: az a tinta egyetlen tél egyetlen hideg napján is belefagyhatott a tolladba, és azt sem írtad sehol, hogy az a tízéves pályafutás mind gázóra-leolvasói-e. Mert ha igen, akkor nekem eleve kár is volt előhozakodnom a nyomorék egyhetes gyakorlatommal. :P
papa.49
Firkász, a jelzőkkel óvatosabban kellene bánni))))))))))
Rózsika Hatházi
@Zsoel: Hát, hiába! A pasiknak máshogy forog az agyuk. :)))
36
Nagyon kíváncsi vagyok az őszre és a télre.
bencemacska
@verum: tegnap, 10:48

Oda se neki! Csekély 32 fok van, kereszt huzat mellett.
A gép mellett egy ventilátor berreg, tetején 1 kg mirelit, de csak fél órát képes folyamatosan működni!
verum
@csa-csa: - ahogy mondod. A csizmából szinte a szandálba ugrunk bele.
verum
@bencemacska: - kitartás, még csak pár nap!
Egyébként ilyenkor nem szabad ablakot nyitni! Nálunk csukva minden ajtó, ablak, redőny lehúzva és csak éjjel csinálunk kereszthuzatot, amikor egál a kinti-benti hőmérséklet.
Mi régi belvárosi házban lakunk, "csak" 27 fok van, de a páratartalom olyan magas, hogy 37-nek érezzük.
Még néhány nap és fellélegezhetünk, csak bírjuk még kicsit!
Addig is néhány hűsítő kép:

pickooney.p.i.pic.centerblog.net/9lx3trbs.jpg

s1.images.www.tvn.hu/2008/12/12/18/53/www.tvn.hu_48dfc24155b91e853c7e78dce6ce4e01.jpg

static.femina.hu/fogyokura/dietas_fagylalt_hazilag/fagyi_malna.jpg
bencemacska
@verum: Köszönöm, egészen felfrissültem!
Azt elfelejtettem írni, hogy reggel 6-tól délután kettőig le voltak engedve a redőnyök, mert telibe kapták az ablakok a napot. Amikor eltűnik a nap, akkor lehet csak ablakot nyitni!
A kereszthuzatot meg csak a folyosóra nyíló ajtó rése tudja biztosítani!
KERKA
A nagy forróságban készítsetek magatoknak igazi frissítőt, kevesebbe kerül, mint egy üveg cola, és sokkal egészségesebb:
Egy gyömbér gyökeret hámozz meg és reszeld le. Adjál hozzá 4 kanál mézet, 1 teás kanál fahéjat, és 2 citrom kifacsart levét. Tedd üvegbe és öntsd fel mentes vízzel. Hűtsd le jó hidegre és téged is le fog hűteni.:))
enslaved
@KERKA: A strandon a medence közepén volt bárpult, ott egy pohár limonádé igazi lime - ból egy ezresbe került. A te üdítőd olcsóbb? Mondjuk a fahéjat utálom.
KERKA
@enslaved: A strandon miért a bárpultnál iszod a limet, vess magadra!!! én otthon készítem el, abból az alapanyagból, amit a zőccség boltban veszek. Tudsz citromot facsarni??? mert akkor nem nehéz az egész művelet.
Barátkozz meg a fahéj gondolatával, mindenre jó:))
zöldszem
@KERKA: Bocs-bocsi...
"Barátkozz meg a fahéj gondolatával, mindenre jó:))"
---még fogamzásgátlónak is?

ja persze, emlékszem, szorosan térközé szorítva!:)))))))
KERKA
@zöldszem: A fahéj inkább afrodizi izé, tehát fokozza a vágyat. ( de zsírégetésnél jó fogyókúrás hatóanyag)
Szóval az a legmegbízhatóbb, mialatt issza az ember lánya, szorítsa össze a térgyeit :))
Nyuszicsibe
@KERKA: Kerkaaaa !! Ma reggelre begyulladt a torkom és lázas voltam - már lejjebb ment valamelyest. Látott orvos, kaptam gyógyszert is, de egyfolytában inni akarok, de ha már vizet vagy teát látok, hányni tudnék. Az egyik haverom pálinkát akart hozni, de azt utálom. Kérdésem: akkor én most mit igyak ??
KERKA
@Nyuszicsibe: Nagyanyám azt mondaná, hogy igyál főzött hagymahéjat. Én azt mondom, fogadd el a pálinkát. Ha nagyon úúúútálod, akkor tegyél bele egy kis mézet.
Ez a gyömbéres lónyál hidd el nagyon jó, a gyömbér immun erősítő. Én két adag után lebírkóztam apát.
zöldszem
@Nyuszicsibe: Víz, szódabikarbóna, méz.
Nyuszicsibe
@zöldszem: @KERKA: köszi csajok, akkor legyen pálinka !! Dicsértessék. :-)
Először azt hittem,csak a meleg miatt szakad rólam a víz,de begyulladt a torkom,a szemem,hányinger,folyik az orrom,tüsszögök... El se hiszitek,de úgy szétestem, hogy még a sütit se bírnám megenni. 20án meg fellépés... áááá...
nyanya001
@KERKA: Volt szíved ilyen melegbe lebirkózni apát ? :))
Nem tudtál várni vele a lehűlésig ? :))
Nyuszicsibe
@zöldszem: tényleg sz@r az eü., nekem cseszett a doki ilyet felírni. Még jó, hogy Te ügyeletben vagy meg @KERKA:
zöldszem
@Nyuszicsibe: Pedig egy közös izzadás csodákra képes...:)))) Még ennyit sem tud a dokid?
KERKA
@nyanya001: Türelmetlen természetű vagyok. Na és amit ma megtehetsz, holnap már cseszheted:))
enslaved
@KERKA: Akkor sem szeretem a fahéj ízét, ráadásul évekkel ezelőtt egy bőrteszt allergiát mutatott ki rá, szóval azóta még inkább kerülöm. Vágyfokozóra meg még szerencsére nincs szükségem:))
KERKA
@vizinyuszi: Fagyi van! az mér nem jó???
enslaved
@KERKA: Remélem még sokáig, sokáig:-)
enslaved
@KERKA: Megyek, mert bejött a szobába a saját lábain a legkiválóbb vágyfokozó, akit valaha csak ismertem:-))
Jó éjt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.