A lány szeptemberben kezdi az orvosi egyetemet, most a Blikknek beszélt arról, mi történt hétvégén.

András szombaton esett össze. Az ott dolgozó férfi egyszerűen lefordult egy vödörről, miközben a pihenőjét tartotta. A lapnak a 18 éves Bori azt mondta, odaszaladt hozzá, megnézte van-e pulzusa. Mivel nem volt, elkezdte az újraélesztést. 

"Nem gondolkodtam, de azt hiszem, mivel orvosi pályára készülök, nem is volt más választásom"

– mondta a lapnak a lány.  

„Csak üvöltöttem, hogy András, térjen magához, miközben perceken keresztül végeztem az újraélesztést. Aztán megérkezett a motoros mentőtiszt, és átvette."

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hangsúlyozta, hogy az esetnél jól működött a Szigeten kiépített többlépcsős életmentő rendszer.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
És akkor most mi van Andrással ? Él -Hal ? Mitől dőlt ki ? Hány éves ? Hová került ?
nemkati
@dömdödöm: Nem tudni, de Bori már jól van. :)
Zsoel
@dömdödöm: Természetesen kórházba. "A feltehetően szívrohamot kapott Andrást információink szerint a Budai Irgalmasrendi Kórház kardiológiai osztályára vitték, ahol, úgy tudjuk, műtét is vár rá. – Most jöttek vissza páran tőle, azt mondták, majdnem háromszor akkora a szíve, mint kellene – mondta a férfi egyik kollégája, aki társaival együtt nagyon örül annak, hogy munkatársuk életben van."
Zsoel
Egyébként le a kalappal előtte, hogy 18 éves létére ilyen talpraesett, én aligha tudtam volna mozdulni is a döbbenettől, nemhogy még újraélesztésen gondolkodni.
dömdödöm
@Zsoel: Megnyugtató ! Jobbulást és kitartást kivánunk innen .
A borisnak meg gratulálunk hogy tartotta .
Zsoel
@dömdödöm: Szerintem is. Ilyen elhivatott emberből lesz jó orvos, aki már félig még gyerekként is tudja, mit kell tenni vészhelyzetben, nem veszti el a fejét, mint az átlag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.