A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata fennakadásokkal közlekedik a hétfői vihar miatt. 

A BKK Facebook-oldalán közölte: a 3-as metró helyett pótlóbusz jár a Nagyvárad tér és a Határ út között. A szentendrei (H5-ös) HÉV nem jár a Batthyány tér és a Szentlélek tér között.

A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a teljes vonalon. A 2-es villamos helyett a Kossuth Lajos tér és a Boráros tér között a 15-ös és a 115-ös autóbusszal lehet utazni. A 14-es villamos helyett pótlóbusz jár a Lehel tér és a Lehel utca/Róbert Károly körút között.

A 18-as villamos helyett a Döbrentei tér és Szent Gellért tér között, a 19-es és a 41-es villamos helyett a Clark Ádám tér és Szent Gellért tér között a 86-os busszal és a 17-es villamospótló busszal lehet utazni. A 61-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Szent János Kórház között a 22-es, 102-es, 155-ös, 156-os, 222-es busszal lehet utazni. A Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között pedig a 139-es és a 253-as busz jár.

Az 59-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. A 24-es, az 51-es és az 52-es villamos nem jár. A 60-as villamos helyett a 21-es autóbusszal utazhatnak. A Sikló nem üzemel.

Egy óra alatt több eső esett a fővárosban, mint az augusztusi havi átlag

A háromnegyed hét és háromnegyed nyolc között mért csapadék mennyisége meghaladta a nyolcvan millimétert, miközben felhőszakadásról akkor beszélünk, ha fél óra alatt legalább 30 milliméternyi eső hullik – közölte Kolláth Kornél.

Elmondta: éjszaka további záporokra, zivatarokra lehet számítani az ország közepén, ám keddre virradóra nyugat felől stabilizálódik a légkör.

Ez egyben azt is jelenti, hogy kedden a keleti, északkeleti országrészben lehet számítani záporokra, zivatarokra, azonban ezek már várhatóan kevésbé lesznek intenzívek, mint a hétfői balatoni, vagy budapesti felhőszakadás – mondta a meteorológus.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
@Mirabilis: ma, 22:34 A vízelvezetőket nem ilyen vízmennyiség elvezetésére tervezték, építették. A felülvizsgálat nem sokat segítene. Újra kellene tervezni és építeni az egész rendszert. De nincs az a túlméretezett rendszer, ami évek múlva ugyanúgy nem mondaná fel a szolgálatot, mint a jelenlegi. Mindez az éghajlat változásnak köszönhető.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@kkalman: Én azért emlékszem a régebbi időkből is olyan esetre mikor a 2 villamos nem tudott átmenni a Lánchíd alatt a víztől, ill a a vasúti aluljáró olyan volt a Dózsa György út végén mint tegnap, vagy mikor az Illatos út elhalt a gurító alatt, szóval volt már ilyen hasonló felhőszakadás, viszont olyanra mint amit tegnap este mutatott pl. a Béketér))))))
ila51
Ma kellett mennem többfelé . Már rögtön a Kálvin téren megbénult mindenki a karos irányítást látva :D
kopeba
Az autó csomagtartójába tartsanak gumicsónakot meg két evezőt , oszt jó napot...
kkalman
@papa.49: ma, 07:40 Tegnap rendkívül sok eső szakadt a fővárosra, 84 liter négyzetméterenként. (84 mm/m2) 20-30 litert talán még el tudnak vezetni az elnyelők, de ha több esik, akkor biztos, hogy nem. Ezért fordulhatott elő eddig is, hogy az általad említett helyeken megállt a víz egy nagyobb eső alkalmával. Ez meg giga eső volt. Ezért felesleges bárkit hibáztatni, ahogy olvastam már néhány helyen. Szerencsére az időjárást még nem a politikusok irányítják. Akkor lenne csak elb@ßva igazán.
kkalman
@Mirabilis: ma, 20:36 Vagy egy eddig fel nem fedezett csőrepedés, ami évek óta mosta a talajt az út alatt. Most szakadt be. Lehet, hogy ha nincs ez az eső, akkor is beszakad, ha valóban volt ott egy csőrepedés, csak idő kérdése lett volna. Ez soha nem fog kiderülni. Most minden selejtes munkát, amit hat éve végeztek, rá lehet fogni az esőre. Éljen a felelősség és következmények nélküli Orbanisztán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.