2014-hez képest 24 százalékkal csökkent a rendezvényhez kötődő bűncselekmények száma – közölte kedden a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A tájékoztatás szerint az idén 132 bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására és 63 gyanúsítottat fogtak el a rendőrök a fesztiválon; kábítószer-terjesztés miatt 7 embert hallgattak ki, hármukat előzetes letartóztatásba helyezték, egyikük pedig már bíróság elé is került.

A kábítószer-kereskedelmen túl kábítószer birtoklása, zseblopás, sátrak fosztogatása és alkalmi lopás elkövetése miatt kellett intézkednie a rendőröknek – tették hozzá.

Arról is beszámoltak, hogy az idén első alkalommal nem a Szigeten, hanem a rendezvény helyszínétől pár száz méterre állították fel a rendőrség kihelyezett irodáját. Ott a rendőrök a nap 24 órájában biztosították a panaszfelvétel és a feljelentés lehetőségét.

A korábbi évhez hasonlóan idén is eredményes volt az együttműködés a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a fesztivált biztosító civil biztonsági szolgálatok között. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évhez képest csökkent a bűncselekmények száma – közölte a BRFK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.