Belecsapott a villám Fásy Ádám lányába, Zsüliettbe, amikor otthon a teraszon a laptopján dolgozott – írja a Blikk.

Szülei ott voltak a helyszínen és nem is esett nagyobb baja, de így is halálra rémült mindenki.

Ültem a teraszon, anyuéknak segítettem valamit befejezni a laptopon, s már épp a munka végén jártam. Az volt a baj, hogy a laptop be volt dugva, ha nem lett volna, biztosan nem történt volna mindez.

A vihar szinte egyik percről a másikra jött, be is akartunk menni, de annyira a végén jártam a munkának, hogy már csak egy ujjal ütöttem a billentyűzetre, amikor hirtelen hatalmas dörgést hallottunk, és utána egy nagyot villámlott. Rettentően megijedtem, mert a laptop egy hatalmasat szikrázott, s az áramütés lökött egyet rajtam, úgy megbillentem a székkel, hogy majdnem le is estem róla.

Zsibbadni kezdett a kezem, a nyelvem, és rosszul éreztem magam, majd erős fejfájás kezdett kínozni. Anyuék ekkorra már kihívták az orvost. Néhány perc múlva meg is érkezett, csinált egy EKG-t, vérnyomást mért, meghallgatta a tüdőmet, szívemet, elvégzett minden vizsgálatot, amit ilyenkor kell. Kaptam tőle egy gyógyszert, amit öt napig kell szednem.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
"Szülei így is halálra rémültek, de szerencsére ott voltak a helyszínen, és rögtön tudtak intézkedni. Az énekesnő a teraszon ülve „gépezett", a vihar azonban olyan gyorsan érkezett, hogy valószínűleg idejük sem volt bemenni a lakásba."

Ez énekesnő??? Akkor én balett táncos vagyok a Moszkvai Nagyszínházban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Horizont: Még most is takarítanának utánuk a teraszon, ha valaki átélt már ilyet, az tudja hogy azt az ózonszagot nem felejted el míg élsz, amit a villám közelében érzel, a dörgés szinte ugyanakkor jelentkezik mivel a plazma csatornában összenyomott majd kitáguló levegő adja a hangot, egyébként valóban félelmetes közelről átélni egy villámcsapást...
Cölöp hírnek jó volt...
nemkati
Zsülike egy év alatt két osztályt végez. Hiába, zseni a gyerek!

www.youtube.com/watch?v=87X102Y-r1A
Zsoel
@Horizont: A mi (saroktelken álló) házunk mellett pedig egy transzformátoros villanyoszlop van - úgy 15-17 évvel ezelőtt egy nyáresti vihar alkalmával azt kóstolta meg a villám.

Szerencsére a szomszédos házban lakó nagymamám házában tartózkodtam éppen, tehát kicsit messzebb voltam a színhelytől, de még így, kissé letompítva is olyan iszonyú nagyot dördült a villám, hogy felpattantam az asztal mellől. Még a föld is megrezdült, ahogy odavágott. Olyan érzés volt, mint a világvége. Az első gondolatom az volt, hogy na, most a háztetőbe csapott, és mindjárt kigyulladunk, de aztán kiderült, hogy, hála Istennek, "csak" a trafót vágta haza. Persze az egész környéken azonnal megszűnt az áramellátás, hiszen 5 utcát lát el ez a trafó. Minden egyiptomi sötétségbe burkolózott, ellenben a trafóoszlop tetején elhelyezett, az áramkörök biztosítására szolgáló, porcelánból(!!!) készült három ún. primer patron fáklyaként izzott a sötétségben, még félóra múltán is. Szörnyű volt.

Még az a szerencse, hogy nem a mi házunkban voltam, ugyanis a szobám ablaka éppen erre a trafóra néz , az ágyam légvonalban15 méterre sincs tőle - ha történetesen épp ott ér a dörrenés, és ott szakad rám a sötétség, nem tudom, mit csináltam volna az ijedségtől.
szaboria1
Gonoszkodom lehet, hogy egy kicsit kornyikált is és erre oda tévedt a villám is.
törpina
Há' pedig ném ázs enyim vót ázs a villa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.