Augusztus és egyben a meteorológiai nyár utolsó hetében ismét melegszik a levegő, sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után mindenütt túlnyomóan napos idő lesz. Estétől viszont az Alpok felől ismét záporok érhetik el a Nyugat-Dunántúl térségét. Napközben többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik, Sopron környékén viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 8-13 fok között, északnyugaton 15 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet 26-30 fok között valószínű.

Kedden reggel, délelőtt a Tiszántúlon, délután a Dunántúlon több órára is kisüthet a nap. Emellett viszont több helyen várható záporeső, helyenként zivatar, néhol erős, zivatarok környezetében viharos erősségű széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 12-19 fok lehet. Napközben általában 21-26, de a Tiszántúlon 27-29 fokig is felmelegedhet a levegő.

Szerdán, csütörtökön és pénteken napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet szerdán 11-16, csütörtökön 12-17, míg pénteken 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 26-30, csütörtökön már 28-32, pénteken pedig 29-33 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is derült, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 14-19, vasárnap 14-20 fok között alakulnak. Napközben szombaton és vasárnap is 30-34 fokig melegedhet a levegő – olvasható az előrejelzésben.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A kánikulából elég volt...majd lesz aranyáron zöldség-gyümölcs !!
volvós
A kánikulából elég volt...majd lesz aranyáron zöldség-gyümölcs !!
KERKA
@volvós: Közeledik a szőlőszagú szeptember. Imádom a szüretet:)) Már kékül a szagos zalai szőlőm, noha augusztus van még:))
volvós
@KERKA: Megyek szürtetelni Hozzád, imádom a hangulatát !!!
Na meg a jó kis finom vörösbort, mustot !!! + a sült kolbászt !!
KERKA
@volvós: A mi kis zsebkendőnyi területünkön nem sok termés van, hacsak nem veszünk hozzá leszüretelt szőlőt, ebből még egy hordócska sem tellik meg:))
De megadjuk a módját ennek is. Ha elkészült a bográcsos gulyás és mellé kisütöttem a kalácsokat, majd gondolok rád:))
Zsoel
Az jó lesz. Kicsit túl korán van még ehhez a szeptemberi időjáráshoz.
Lepényleső
Minden elbúcsúzik,csak az nem akinek kéne,de nagyon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.