Nincs járványveszély Magyarországon, mivel a bevándorlók nem terjesztenek olyan kórokozókat, amelyek veszélyt jelentenek a lakosságra – mondta az országos tiszti főorvos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Paller Judit közölte: járványügyi kockázat viszont van, mivel a bevándorlók egészségügyi állapotát nem ismerik, és származási országukban más járványügyi szabályok érvényesek.

A magyar lakosság azonban védett, köszönhetően többek között a magas oltottságnak – emelte ki a tiszti főorvos.

Hozzátette: a migránsok elsősorban szifilisszel, hepatitis B-vel és C-vel, valamint HIV-vírussal fertőzöttek, ezek a betegségek azonban nemi úton, illetve vérrel terjednek, így a fertőződéshez szoros kontaktusra lenne szükség. A bevándorlóknak segítő önkéntesek sincsenek veszélyben, ha betartják az előírásokat, tehát használják a megfelelő védőfelszereléseket, és ügyelnek a rendszeres fertőtlenítőszeres kézmosásra – mondta.

Paller Judit beszélt arról is, hogy nagyon nehéz a migránsokat megvizsgálni. Hiába írják ugyanis elő a jogszabályok, hogy a menekültstátuszért folyamodó, befogadóállomásokon elhelyezett külföldiekről értesíteni kell a járási tiszti főorvost, aki elrendeli a szűrésüket, a 14 ezer behívottnak eddig csupán öt százaléka, mintegy 500 ember jelent meg a vizsgálatokon. További problémát jelent, hogy később ők is "eltűnnek", ezért megfontolandó lenne, hogy a szűrés időtartamára olyan helyen tartsák őket, ahonnan nem tudnak elmenni – hangsúlyozta.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másik
@libellle: Ja! Nem tudtam, hogy kizárólag a kocsmában lézengő elesetteket kell figyelembe venni egy ilyen komoly mindenkire kiterjesztett állításhoz. Lám van mit tanulnom tőled!
Vidékről ingázok be. Vannak még "vidékiebbek" is a buszon, akik 2 átszállással jutnak a munkahelyükre. Romák is, akik szintén a munkahelyükre igyekeznek, mag onnan haza. :))

Meg a szabadidőmben nem gk-val, hanem fényképezőgéppel a kezemben járom a környező falvakat.
Ez a sok ember sokkal durvábban kérné számon rajtad ezt a "hízelgő" megállapítást a kinézetükről, stb.

Igen Európában élek, mert Magyarország Európában van. Ezen a tényen mi is az amin annyit kell gondolkodnom? Esetleg neked kellene megismételni a földrajzórán tanított anyagot!

Megj.:bizonyára a harci hév tette nálad, de 'mink' itt 'ejrópa' magyar részén úgy írjuk támasztja, és nem úgy ahogy te; "támassza'.

Akár így, akár úgy akarod írni, a tény az, hogy az állításaimat a tapasztalataim, a látottak alapján írom, úgy, hogy az időm nem elenyésző részében ismeretlen emberek között vagyok, nem a számítógép előtt.

Na akkor egy-két adatot legyél szíves ideírni a Te valóságodról!
Mi volt a megállapításod alapja? Ha már flegmaság; melyik kocsma? :P :))))
Melyik település
M?ire alapozod, hogy Magyarország nem Európában van?
Ha itt van, hogyan lehet nem európai egy itt született magyar állampolgár?
Te mitől tartod magad 'európaibbnak' azoknál, akiknek a véleménye nem tetszik?
Freewolf
Majd amikor jön a pestis, meg az AIDS, akkor új libsi vadember mentegető duma kell!
libellle
@Másik: Az állitásom kizárólag arra irányult, hogy nem feltétlenül ugy állsz dolgokhoz mint egy europai.Természetesen ezen még csak különösebben nem is csodálkozom. Lehet, hogy a fényképezöddel járod a vidéket, ellenben nem láod a vlóságot. En enélkül az aparát nélkül szoktam a vidéket járni amikor Magyarországon vagyok, ami aránylag sokszor elöfordul. Sajnos ugy Beudapesten mint máshol én tul sokat látok, tul sokat ahhoz, hogy feltegyem a kérdést mi történik abban az országban. Hogy te hogyan irsz szavakat suverén jogod, remélvén jól irod hiszen az anyanyelved. Amennyiben te is ugyan olyan jól irod és beszéled az én nyelvemet mint ahogyan én a tiedet akkor chapeau. Akkor ezt a témát lebeszéltük. A másik pedig az, hogy miert kell ott pánikot kelteni amikor ok nincs rá. Nem kell olyan nagyon az orrodat huzogatni mintha valami super clean és egészséges országban élnél és ezert rettentö félelemmel kell élned mert valamilyen náciok átmennek azon az országon. Csupán nézzél szét a korházakban és azok mosdóiban. 1800- as évek. Még sok mindent irogathatnék. Lehet, hogy nekem ezert tünik fel ilyen élesen mert máshoz vagyok szokva és te pedig ahhoz amiben élsz.
Másik
@libellle: Ajjajaj! Csigavér kedves, mert a nagy izgalomban egyre több a félreütésed.

Szóval megfordulsz itt néhanap. Miközben naiv módon kocsmára tippeltem, te kórházi WC-ben szerezted a tapasztalataidat? Mit is mondhatnék? Be kell látnom ezzel szemben az, hogy születésem óta itt élek gyenge tapasztalatszerzés.

Személy szerint nem pánikolok, kérdéseim vannak, azokra korrekt válaszokat akarok kapni.
Nem tőled, aki már egy kórházi WC-ben is járt, és úgy gondolja innen kezdve szakértője a témának. Eddig csak degradáltad, pocskondiáztad a honfitársaimat, velem együtt, ebben merült ki minden itteni ténykedésed.

Valójában nem zavar, hogy a belső komfortérzeted csak csak ezekkel a folyamatos lekicsinylő megnyilatkozásokkal tudod megtartani. Az sem, hogy nem tartasz európainak a magad mércéje szerint. Őszintén szólva sértésnek venném, ha annak tartanál.
Nem, nem akarok én olyan európai lenni!

Magyar vagyok, valójában úgy, ahogy ezt Ady írta:
www.youtube.com/watch?v=8kzxPrN5bag

Nem felelünk meg az elvárásaidnak, annak, amihez szokva vagy? Nem fogok a kardomba dőlni emiatt!
Ismered ennek a népnek a történelmét?
Tudod hányszor hullatta már a vérét azért, hogy a nyugatiak elpuhult, kényes seggét megvédje? Felfogta a testével a tatár, török, orosz áradatát, miközben teli szájjal röhögve, sunyin elárulták, hátba támadták azok, akiket védett.
Ha nem a rajtunk átvonulni akaró hordákkal vertük vissza, akkor téptek, marcangoltak bennünket a magukat oly európainak tartók, megfosztva bennünket a fejlődés, gazdasági növekedés lehetőségétől.
És most megint rajtunk a sor.

Azt írod, az a valóság, hogy itt
" Az emberek nagy része beteg és fogatlan. Ötvenévesen már hetvenötnek néznek ki."

Légy nekik hálás, amiért ezek a fogatlan lepusztult emberek majd újra megvédik a nagy európai népedet, miközben az ép fogsorral ismét sunyin röhög rajtunk.

A gyermeknapnak vége, igazán okos vagy, de most menj szépen vissza a többiekhez játszani, és...
Másik
@Másik: ... ne szólj bele a nagyok dolgába!
Majd mi megoldjuk mint már annyiszor, magyarosan, vérünket hullatva ha kell, hogy ti ép fogsorral fintoroghassatok az állapotainkon, és ne kelljen lejjebb adnotok a megszokott színvonalat, mert hová is vezetne?
libellle
@Másik: Nem értem, hogy miröl beszélsz? Mit és kit akartok ma megvédeni? Nem akarod nevetségessé tenni magad? Vagy ugy gondolod már mindegy?
Senki nem röhögött rajtatok sunyin, ellenkezöleg hatalmas anyagi segitséggel probált és probál segiteni a helyzeten.( most röhög rajtatok mindenki) Ellenben ahol olyan a kormány mint Magyarországon ott nem lehet segiteni mert az az "Institutio" minden pénzt el nyel. Eznekivül látod már megint milyen pflegma vagy. Tényleg elképzeled, hogy egy grand-nation vagytok és mindennel meg tudtok birkózni. Ezt csupán rád és hasonló gondolkodásuakra értem. Sajnos minden hatalmas euphorisch elképzelésednek nincs alapja. Mélyebben ezt a témát nem is szeretném kifejteni mert azt érzem bántanék vele másokat is. A gyermeknapnak vége és én ne szóljak bele a felnöttek dolgába, hmm... csupán informácioként azert fizetnek engem a te országodban nagyon jól, hogy megtanitsak egy két fontosabb embert arra, hogy hogyan kell felnöttként kulturáltan az Üzleti élet területén mozogni. Igaz ezt probálom angolul és magyarul is és ezenkivül az anyanyelvemen is. Ellenben ok maradj te az ut porában és képzeld magad egy nagy Jedi-Ritternek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.