Azt mondja Török Gábor, hogy a politika lényegét mindig a rendkívüli helyzetek mutatják meg. Mi legyen a menekültekkel? Szeressük, gyűlöljük, elviseljük, befogadjuk, visszaküldjük, átutaztassuk őket? Nagyon fontos kérdés ez, amire a politikának válaszolnia kell. Ahogy látjuk, válaszol is. Ki-ki a maga módján, a maga értékválasztásaival, a maga hasznát keresve. De megelőzi egy másik kérdés, ami ugyan elméletinek látszik, de valójában nagyon is valóságos: vajon államnak nevezheti-e magát egy ország, ha képtelen ellenőrizni, hogy kik lépnek be a területére? Vajon nem szűnik-e meg az állam államnak lenni, ha elveszíti a képességét arra, hogy meghatározhassa, kiket enged a területére? Márpedig ez történik ma Magyarországon, és ez történik az egész Európai Unióban. A politika lényegét mindig a rendkívüli helyzetek mutatják meg. Ha elkerítünk egy földdarabot, és azt mondjuk, hogy az a miénk, a mi országunk, akkor ez addig érvényes, amíg mi döntünk arról, ami a határainkon...

Forrás: cink.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Egyszerűen csak a működési balfaszságot (ezt most nem pártpolitikai értelemben mondom) hekkelik meg a bevándorlók olyan légies könnyedséggel, mint ahogy Putyin elszedte Ukrajnától a Krím félszigetet.
Nincs is EU, jelenleg csak egy pénzmosoda Orbán Viktor és a hasonló suttyók részére.
Clavigo
Ez nem állam... Orbánisztán egy 93 ezer n/km-es Tébolyda...Oszt jó napot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.