Naponta ezrek kelnek át a szerb-magyar zöldhatáron; szerb oldalról egyenesen a határig szállítják a buszok a migránsokat – számolt be péntek reggeli helyszíni tudósításában Horgosról, illetve a szerbiai Magyarkanizsáról az M1 aktuális csatorna.

A képek tanúsága szerint a tudósítás ideje alatt is csoportokban érkeztek a menekültek a magyar oldalra, ahol rendőrök fogadták őket.

Horgos határából, a kerítés mellől élőben bejelentkező riporter arról számolt be, hogy csütörtökön 2410 illegális bevándorlót regisztráltak, és már pénteken hajnalban is százak érkeztek.

A tudósító közölte: azt tapasztalja, hogy egyre inkább megerősítik a rendőri jelenlétet a térségben, a hatóságok pedig ügyelnek arra, hogy a migránsok ne rongálják meg a határt védő kerítést.

Ugyanakkor a rendőrök emberségesen bánnak és segítőkészek a menekültekkel; érkezésük után a gyűjtőpontokra kísérik őket – közölte a tudósító.

A szerb oldalról, Magyarkanizsáról bejelentkező riporter arról számolt be, hogy naponta 40-60, 2000-2500 migránst szállító busz érkezik Belgrádból Magyarkanizsára. A bevándorlók a városban átszállnak a helyi busztársaság járműveire, amelyek egyenesen a zöldhatárra viszik őket.

Ugyanakkor sokan taxival, vagy gyalog indulnak a határra – mondta a riporter, miközben a háttérben a menekültek által felállított, műanyag fóliából eszkábált sátrakat mutatatta a kamera.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nusika
Ezeket a menekülteket miért nem lehet nálunk is vonatra vagy búszra tenni, mert megfizetik!,a regisztrációs helyig szállitani.Így nem lett volna annyi holttest, nem alakult volna ki az embercsempészet, nem lenne annyi szemét azon az útvonalon ahol vonulnak, nem kellett volna megépíteni sok milliárdból a keritést,mert így is úgy is átmásznak.Határtól- határig szállitani, mert egysem akar itt maradni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.