Ideiglenes határellenőrzés bevezetését szorgalmazta a migránsok ausztriai tragédiája nyomán a burgenlandi tartományi vezető a pénteken délután Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta öt pontból álló cselekvési tervét is a menekültválság enyhítésére. 

Hans Niessl, Burgenland szociáldemokrata vezetője a programot ismertetve zéró toleranciát hirdetett az embercsempészet ellen és a tartományi rendőrség túlterheltsége miatt további száz rendőr Burgenlandba való átirányítását is javasolta. Niessl által összeállított azonnali cselekvési terv része továbbá a hadsereg támogató műveleti bevetése, amely során a rendőrség adminisztratív és a menekültelosztással kapcsolatos munkáját segítené. Szorgalmazta továbbá a határ környékén történő személyellenőrzés megerősítését az embercsempészet visszaszorítása érdekében.

Niessl jelezte: egyetért Werner Faymann osztrák kancellár által sürgetett európai kvótarendszer bevezetésével és osztja az osztrák belügyminiszter európai szolidaritásra buzdító gondolatait, valamint azt, hogy az unió külső határain állítsanak fel elosztóközpontokat. Kiemelte: arról azonban nem lehet tudni, hogy mikor történnek európai szintű lépések a kérdésekben, és – mint fogalmazott – ezért is rendkívül fontos a pénteken bemutatott cselekvési terv.

Burgenland gyászol – mondta Hans Niessl, aki együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal köszönetét tolmácsolta ki a hatóságoknak az elmúlt napokban végzett áldozatos munkáért.

A májusi burgenlandi tartományi választások előtt Hans Niessl már kiállt a határőrzés újbóli bevezetéséért, és ugyanezt szorgalmazza Josef Pühringer, felső-ausztriai tartományfőnök is.

Az osztrák belügyminiszter a Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatón pénteken délelőtt hangsúlyozta: nem a határellenőrzés szigorítására van szükség, hanem az unió külső határainak biztosítására. Johanna Mikl-Leitner legális európai menekültútvonalat és közös uniós megoldást szorgalmazott, valamint zéró toleranciát sürgetett az embercsempészekkel szemben.

A miniszter egyúttal köszönetet mondott a tartományi hatóságoknak és a magyar rendőrségnek a teherautóban talált 71 halott bevándorló tragédiájának felderítése érdekében végzett munkáért.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Mi a fenének!? Elvileg a szerb határon itt is van és semmire sem jó!
1magyar
@lópicigáspár: Oda kéne terelni a menekülteket, mert az osztrák belügyminiszter nyilatkozott, hogy a menekülteket fogadni kell.
Bár nem értem a pakisztáni miért menekült?
kamazuka
Helyeselni tudom!A sógorok megint fején találták a szöget.
Ann...Légyszíves ne kezd el megint,hogy ők nem sógorok!
Nekem azok majd 1x elmagyarázom miért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.