A Jobbik azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy tekintettel a bevándorlás okozta egyre nagyobb problémára, haladéktalanul hívjon össze egy úgynevezett nemzeti válságkezelő tanácskozást – mondta a Jobbik szóvivője szombaton az MTI-nek telefonon, Tapolcán tartott sajtótájékoztatója után. 

Mirkóczki Ádám azt mondta, pártjuk arra tesz javaslatot, hogy a miniszterelnök – ahogy azt a múltban már többször is megtette – hívja egyeztetésre a parlamenti pártok elnök-frakcióvezetőit és szakértőket. A tanácskozással az a céljuk – tette hozzá –, hogy egy kicsit "közvetlenebb hangvételű" egyeztetésen tegye meg minden párt a maga javaslatait, és ezáltal alakuljon ki egyfajta közös nemzeti minimum.

A Jobbik szeretné, ha legkésőbb jövő szerdáig, a csütörtök-péntekre a migrációs helyzet miatt összehívott két rendkívüli parlamenti ülésnap előtt megtartanák a tanácskozást – mondta. A szóvivő szerint ezzel a Fidesz és a miniszterelnök egyrészt arról is tanúbizonyságot tenne, hogy valóban komolyan gondolja a többi párt véleményének megismerését, másrészt elkerülhetővé válnának a rendkívüli parlamenti ülések csatározásai, ha a pártvezetők és a miniszterelnök néhány dologban meg tudnának egyezni.

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: a bevándorlással kapcsolatos helyzet "nemzeti sorskérdéssé vált", közép- és hosszú távon nagy mértékben befolyásolja a magyarságot, Magyarországot, a magyar gazdaságot, társadalom- és szociálpolitikát, és hatalmas kihívások elé állítja az országot.

Kijelentette: az a céljuk, hogy az egész bevándorlást megállítsák és megvédjék az országot.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Nem nemzeti hanem nemzetközi válságtanácskozás kellene összehívni és nem az Orbánnak .
justhpeter
A fideSS-kdnp hívja össze a jobbikot, aztán agyalhatnak, már ha lenne nekik mivel.
Jozefina
Nemzeti világtanácskozás!!! Ezek tényleg megbuggyantak a melegben???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.